Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ika

23. 9. 2009 11:24
a co když

nějaký chlap ví, že není otcem, a je ochotný ho přesto dělat? musel by pak dítě nějak složitě adoptovat?

0 0
možnosti

issac

14. 7. 2009 15:40
Vhodné je upravit lhůtu k popření otcovství

Nemyslím si, že by bylo vhodné, aby testy DNA byly povinné pro všechny. Ti kteří chtějí a mají na to prostředky si mohou nechyt tyto testy provést již nyní. Zatěžovat ostatní nebo například zdravotní pojišťovny mi nepřijde nijak pozitivní. Myslím, ale že by bylo vhodné upravit lhůtu na popření otcovství tak, aby byla postavena na subjektivním základě - tedy od okamžiku, kdy se muž dozví, že není otcem dítěte. Šest měsíců je pak dost dlouhá doba na to, aby vyprchaly vášně a muž se mohl svobodně rozhodnout, jak se k celé věci postaví. Není spravedlivé aby stát přehazoval povinnosti starat se o dítě na jinou osobu než je skutečný otec dítěte, zvlášť když o to taková osoba nikterak nestojí. Částečně také přehazuje svoji fukci na nepravého otce i stát sám - tím myslí zejména výživné. O problematice dědictví už ani  radši nemluvím. Matka většinou ví, s kým dítě počala, tak ať se stará......

0 0
možnosti

papaya

14. 7. 2009 16:16
ne že bych to schvalovala, ale

Většinou ví, pravda. A jen tak na okraj. Ty veselejší dámy, které si s tím moc nelámou hlavu stejně nemohou ovlivnit, která spermie oplodní její vajíčko, pokud - kupříkladu - nechráněně souložila s více muži najednou v průběhu několika hodin. Její organismus si sám vybere geneticky nejhodnější informace.

0 0
možnosti

misaviki

14. 7. 2009 15:38
A co případy kdy muž ví že není otec?

Ještě mě napadlo - co např. otec který nechce testy DNA? Třeba proto že je neplodný a s ženou se dohodli že otěhotní jinde? Nebo se žena k nevěře přizná, on jí odpustí a chce to dítě uznat za své? Nebo je žena znásilněná a rozhodnou se s manželem (např. věřící) že si dítě nechají? Nebo se poznají, ona už těhotná je a on to dítě chce uznat (mám takový pár v okolí a to dítě to neví a nikdy vědět nebude). Povinné testování by vzalo možnost volby. Takže bych spíše testy DNA udělala zdarma a kdo chce, ať je podstoupí. Navíc by to bylo v rozporu s listinou základních práv a svobod. Nebo by se povinně otestovalo a co jako potom? Muž by cizí dítě uznat chtěl a nesměl?

0 0
možnosti

Jarcho

15. 7. 2009 9:02
No tak prostě nepodá žalobu.

Když nechci popřít otcovství, tak nepodám žalobu na určení, že nejsem otcem. Co je na tom divného?

Samozřejmě že ten právní otec nemůže ale bránit tomu, aby takovou žalobu podala matka. A ani matka s právním otcem nesmějí bránit tomu, aby takovou žalobu podalo samo dítě.

Proč by třeba 40 letý muž nemohl podat žalobu za určení, že jeho otec ve skutečnosti není jeho otcem? Proč by nemohl svým dětem zajistit podíl na lukrativním dědictví po dědečkovi, kterého před nimi babička v obavě s manžela po čtyřicet let tajila?

0 0
možnosti

misaviki

14. 7. 2009 15:30
Nevím jak to máte doma..

Nevím jak to máte doma, ale můj muž si jistý je. Syn jako by mu vypadl z oka. Má spousty jeho vlastností a rysů. Navíc mezi námi je něco jako důvěra, jestli vám to něco říká.

0 0
možnosti

papaya

14. 7. 2009 15:34
Re: Nevím jak to máte doma..

Někomu neříká. Tady dneska brečí "tatínků" jak je ženský jen zneužívají ;-D;-D

0 0
možnosti

další_skladník

14. 7. 2009 15:03
Jsem jednoznačně pro,

aby se pomocí testů co nejpřesněji a nejspolehlivěji určil (i) otec. No a samozřejmě bacha na případnou záměnu dětí v porodnicích.

0 0
možnosti

Saša

14. 7. 2009 14:49
Ale v Německu.

Je to starší případ. Snad ale i tento případ ovlivní rozhodování Ústavního soudu a tu půlroční lhůtu pro popření otcovství zruší.

0 0
možnosti

Saša

14. 7. 2009 14:37
Tahle honda_mrkos_pajdusakova je zřejmě

záletná žena, co podvrhla manželovi cizí dítě, nebo je sama takovým kukaččím dítětem, co si nechce přiznat, že bylo nemravné nechat se živit cizím mužem proti jeho vůli. Jinak by tak vehementně proti tomu DNA testování neprotestovala.

Dnes navíc vůbec nejde o to testování - to už je dávno rozběhlé a zavedené. (A podle informací odborníků nejvíce si platí anonymní testy paternity pro novorozeňata matky tvrzených otců, nikoli muži sami.)

Dnes jde o zrušení půlroční zápůrčí lhůty. Tedy o to, aby když rozvádějící se fúrie vmete muži do tváře tvrzení, že ty děti stejně nejsou jeho a proto mu je nebude vůbec půjčovat a už je neuvidí, to mohlo být úředně ověřeno a aby z toho mohly být vyvozený řádné právní důsledky.

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

14. 7. 2009 14:51
Re: Tahle honda_mrkos_pajdusakova je zřejmě

vy jste evidentně nepochopil, co jsem tu celou dobu říkala - a to, že povinné testování DNA povede ke zvýšení počtu interrupcí a moje důvody, proč si to myslím. Ani slovem jsem nevěrné ženy neobhajovala, jenom jsem konstatovala, že zákonem rozhodně manželskou nevěru neovlivníte. Tečka.

A nejsem 100% ani kukaččí dítě, ani záletná manželka ...;-D

0 0
možnosti

sedivak

14. 7. 2009 14:31
Ale tak tomu přece není,

důvod, proč testy DNA se zákonem nenařizují je, že je to v rozporu se zákonem o rodině. Podle něj se má dělat vše VÝHRADNĚ v zájmu dítěte. A v jeho zájmu jistě není, když se po zjištění zanášení žen rodiny rozpadají, muži už nechtějí platit alimenty na kukaččí děti a skuteční otcové se hledají často obtížně. Takže - je to hrozně nespravedlivé, ale je to v zájmu dítěte a tak se tyto testy nesmějí dělat. Je to šílené, ale je tomu tak.;-€

0 0
možnosti

BoboHml

14. 7. 2009 14:36
Re: Ale tak tomu přece není,

Zájmem dítěte se ohání stát,skutečnost je taková,že pro stát je lepší jakýkoliv platící otec než žádný,kdy by platil dávky stát.

0 0
možnosti

nyny.

14. 7. 2009 14:17
vcelku souhlas

Docela nechápu, proč se handrkují nad takovým zákonem. Já osobně si ymslím, že rodiče v matrice by meli být uvedeni výhradně na základě testu DNA, čímž by odpadly i záměny dětí ( s výjimkou adopcí).Takže ihned po naroezní udělat etsty oběma rodičům a na základě toho vydat rodný list. Kdyby bylo takové pravidlo, ony by si i matky rozmyslely jakoukoli levou. taky nechápu, proč to není dávno uzákoněné.

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

14. 7. 2009 14:24
Re: vcelku souhlas

ale nic by si nerozmyslely.. Lidi souložej naprosto bez rozmyslu od počátku věků a tak to bude i nadále až do věků skonání. A žádný zákony na tom nic nezmění.  Jenom tím zavaříte těm dětem, který za nic nemůžou.

0 0
možnosti

Jervin

14. 7. 2009 13:23
Proč si to chlapy neprosadily?

Možná máme mezi zákonodárci většinu, ale asi nemáme potřebu rozhodnutí škatulkovat do přihrádek: důležité pro muže x důležité pro ženy. Narozdíl od některých feministek. Jinak dobrovolné testy zadarmo, proč ne. Ale partnerský vztah by se měl tak nějak zakládat na důvěře.

0 0
možnosti

papaya

14. 7. 2009 13:26
Re: Proč si to chlapy neprosadily?

8-o chlapi neprosadili...

P.S. Jaký jsou letos prázdniny ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2894x
publicistka

www.zahadno.mysteria.cz

Seznam rubrik