Diskuse

Já! Já. Já?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J20a23n56a 90M50a97j49o62v18á

25. 6. 2018 14:14

Mít děti neznamená ničeho se vzdát. Znamená to prostě rozhodnout se žít jinak. S dětmi. A získávat jiné životní "medaile".

Mateřství není zásluha za kterou by nás měli stavět na stupně vítězů a obletovat. Je to prostá a obyčejná radost se souznění a sdílení. Že je to k tomu "pekelný záhul", o tom všechny matky víme své.

Ještě jsem stihla mít děti brzy (a tu kariéru řešit až po nich - ono "se to stihlo") a tedy nepřemýšlet nad těmi dnes moderními "ztrátami". A když vidím dceru, jak jí v mateřství pomáhají všechny ty pračky, sušičky, přesnídavky v "kapsičkách" a papírové plánky, jsem ráda. A i ona je ráda a od roku malé stíhá i trošku pracovat. Asi je to spíš otázka vnímání a přístupu.

0 0
možnosti
Foto

Mít děti znamená vzdát se pohodlného života. Ale za jakou cenu, děti je největší bohatství co nám život může dát. Mám dvě dospělé dcery. Jedna ještě studuje druhá je vážně nemocná. Obě je teda máme ještě na krku. Jak je nám spolu krásně, když se sejdeme a spolu něco podnikneme. To se nedá ničím nahradit. Přála bych to ze srdce všem rodičům, kteří o děti stojí. V Ale každý máme jiné priority a lidi co volí, život bez děti neodsuzuji.

0 0
možnosti

R^

Díky! Vás obdivuji, jak to máte ve své hlavě normálně srovnané, jako málokterý člověk dnes! Obdivuji, že skrze mateřství jste se dokázala stát plnohodnotnou ženou, plnohodnotným člověkem. Člověk bezdětný neví nic o podstatě života.

Ale náš stát se chová k rodičům macešsky. Diskriminuje matky ve společnosti, snižuje jim životní výsluhy. A přitom matky Vašeho typu jsou zárukou budoucnosti tohoto státu.

Kdo si uvědomuje, že vychovat dítě dnes stojí rodiče nejméně jeden až dva milióny korun, podle toho, jaká studia mu dopřejete? A čím se vám stát odmění? Nižším platem, nižší penzí, nižším společenským postavením!

Vás obdivuji, že Vám to za to stojí! Díky!

:-)

1 0
možnosti

"Při péči o dítě přece nic moc nedělají, určitě se nudí.." To fakt někde ve společnosti slýcháváte?:-)

0 1
možnosti

Ano, občas, ale společnsot se tak k rodičům chová!

0 0
možnosti

Dcera jedné mé známé mi řekla, že nikdy nechce žít jako její matka. Připravit dětem snídani a svačinu, běžet do práce, po příchodu domů vařit, uklízet, prát, žehlit atd. Táta má 2 zaměstnání a shání peníze pro rodinu.

Ani jsem se jí nedivil

1 0
možnosti

Máme to divný sociální stát, který postavení matky nezajímá!

0 0
možnosti
Foto

R^je to tak-matka se musí mnohého vzdát-a je to role která nekončí nikdy, o dospělé děti má člověk starost také a snaží se pomáhat pořád

1 0
možnosti
Foto

Jenomže pak přijde doba, kdy to ty děti začnou matce (rodičům) oplácet. Pochybujete? Ty hodné děti, které to viděly u svých rodičů, určitě... Mít děti je radost -i starost. Té radosti je ale víc. Karma.R^V

1 0
možnosti