Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

uumaa

17. 6. 2012 19:46
No

Karmu jsem vám kliknul, ale to jen proto, že probouzíte o Polsko zájem. Ve skutečnosti toho o Polsku a

Polácích víte jen velmi málo. To ovšem je typické. O našeho severního souseda je bohužel malý zájem.

A je to k naší škodě. Jinak přeji hezký večer.R^

0 0
možnosti
ZK

SID09

17. 6. 2012 21:01
Re: No

Já jsem si dal loni týden u Baltu a byl jsem moc spokojený - dokonce se tam dalo i koupat.

Nicméně určitý nacionalismus tam objevíte. Konec konců - ten je patrný i v každým výkladu polských dějin, který jsou často uměle vylepšené. Doufám, že časem to opadne. ;-)!!

0 0
možnosti
PS

Petr-007

17. 6. 2012 18:37
Nevim, ja si pamatuji, ze drive jsme se divali

vic na polskou nez ceskou televizi. Pres hrozny dabing, tam davali lepsi filmy i zpravodajstvi. Taky nakupovat, jak jen to bylo mozne se vzdycky jezdilo vic do Polska nez u nas na Morave, ze bychom nekdy jeli nakupovat do Cech si nepamatuju.

K Polakum se spis vzhlizelo s obdivem nez tim co popisuje pani Lenka a to i v dobach kdy tam byla vetsi bida, minimalne proto, ze si zachovali vic svobody a i za komunistu tam existovalo drobne podnikani. Taky si pamatuji, ze docela hodne lidi litovalo, ze nas anektovali Cesi a nikoliv Polaci.

S knezimi se trochu mylite. Oni jsou jak vojaci, nejezdi tam, kde se uzivi, ale tam, kde je poslou. Ty polske do CR neposilaji proto, ze by pro ne nemeli v Polsku uplatneni, ale proto, ze v CR knezi chybi.

1 0
možnosti
MM

modra-sance

17. 6. 2012 17:57
Poláci a Rusové

je to konflikt v panslavistickém Česku dosti nepochopitelný. Jenže vychází on z toho, že po letech samostatnosti byly ze strany carského Ruska nejsilnější pokusy předělat Poláky na Rusy (a to ještě dost primitivním způsobem, protože Prušáci dělali totéž ale inteligentněji). A více jak sto let tohoto přístupu se vrylo do paměti národa tak, že dnes naprosto absurdně je pro ně Rusko historicky někdo zločinnější než Německo, které povraždilo přeci jen několikrát více lidí než car a sověti dohromady. Jenže trvalo to jen šest let.

1 0
možnosti
PS

Petr-007

17. 6. 2012 18:25
Podstatou Rusko - Polske nevrazivosti, je nabozensky spor,

spor mezi katolicismem a pravoslavim. Je to stejny problem jako ten mezi Chorvaty a Srby.

0 0
možnosti