Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
7

7leny

20. 6. 2011 1:15
OD AUTORKY:

Bohužel, zas se našel někdo, kdo nechápe. Zaprvé: Nepovažuju se za lepšího člověka než vy ostatní - jen mě napadlo, že je nám společností vštěpován egocentrismus, myslet hlavně na sebe - a proto i otázka v nadpisu článku - Co Čech, to sobec? Zadruhé: Článek není zdaleka o stávce, neříká, jestli je dobrá. Je o lidech, kteří by ji podporovali, kdyby jim nepůsobila

žádné nepříjemnosti. S těmito lidmi jsem se setkala a díky tomu mě tak napadlo - bože můj, nejsou ti lidi sobečtí?

Ne vy, ne stávkující, ne konkrétní pan Novák z Horní Dolní. Není to

něco, co je v nás vštěpováno společností? Mysli hlavně na sebe? Tohle mě

napadlo! Ohledně dobra či zla stávky se nevyjadřuju a ani nechci. Zatřetí: Účel článku bylo pouhé zamyšlení se nad věcí. Nešlapu na český národ, neříkám, že jsou takoví všichni, jen cítím určitý tlak společnosti, prostřednictvím které se nám určitý princip chování vštěpuje. Děkuji za konstruktivní komentáře, ne za emotivní výkřiky proti něčemu, co v článku ani není.

0 0
možnosti
G

Gašpo

19. 6. 2011 16:06
Pozerám, že ste si zase nabehla.

:-)

To je ťažké. Akonáhle niekomu šlapnete na boľavú patu... Dúfajme, že to nebude až tak zlé, horšia je tá hlúposť ľudí, ktorí nemajú svoj názor a nechajú si ho implementovať. Farebné ovce. Modré proti oranžovým a podobne. Toto je katastrofa, pretože žiadne hnutie, ktoré vznikne proti tomuto skorumpovanému systému, nebude mať šancu na úspech. Bude buďto príliš modré, alebo príliš červené v závislosti aká ovca ho bude hodnotiť.

A tak zatiaľ čo politka má už dávno jednu farbu zlodejského kšeftu, tak "blbé rádiovky" v roznofarebných tričkách si nadávajú v podhradí a vrchnosť sa smeje. Klasika.:-P

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

19. 6. 2011 16:26
Re: Pozerám, že ste si zase nabehla.

A ty máš teď pocit, že jsi sem do ČR přišel z SK s něčím objevným, viď? Já třeba nechápu, proč ty odbory nešly z podhradí přímo za těmi mocipány a místo toho jen znepříjemňovaly život jiným poddaným z podhradí, ale to je zřejmě výraz sobectví mít takové kacířské myšlenky.

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

19. 6. 2011 15:58
Mila slecno,

zajimavy clanek. Bohuzel je to opravdu silne naivni pohled na svet. Jedine o co odborarum ve skutecnosti jde, je jejich vlastni politicky vliv. Je to v podstate politicke uskupeni, jako kazde jine. Ostatne to jak to s upicim pracujicim lidem ve skutecnosti mysli, jednoznacne demonstrovali svym vyjezdem na golf v den celostatni stavky... Reformy jsou nutne, neni mozne se tvarit, ze utraceni penez, ktere jsme si jeste nestacili vydelat je v poradku a ze k nam veritele naseho statu budou za par let nejak mili... Takze k vyrovnani statniho rozpoctu, respektive jeho preprogramovani na plusovy, je NAPROSTO nezbytne. CSSD navrhuje zvyseni dani firem a bohatym. S tim druhym je mozno souhlasit s tim prvnim nikoliv. Firemni dane jsou u nas nizke, vedlejsi odvody /zdravotni a socialni/ ale mimoradne vysoke.  Kazde zvyseni firemnich dani tak bude jen znamenat mene firem a tim padem mene prace a tim padem mene penez pro lidi

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

19. 6. 2011 16:04
Re: Mila slecno,

Pak je tu jeste druha varianta a to ponechani dani z prijmu firem a lidi na stejne urovni a zvyseni dani jako napr DPH. Touto cestou jde mnoho evropskych statu a i CR. Nevidim na teto ceste nic spatneho. Samozrejme je uz na prvni pohled bolestivejsi, neb zdrazeneho rohliky si vsimne kazdy, noveho nezamestnaneho po krachu firmy, jen ten novy nezamestnany. Zvysit spoluucast ve zdravotnictvi je nezbytne. Je u nas extreme nizka a i dr.Rath jeste pred par lety kricel, aby se na pohotovosti platili dve stovky o nadstandardu ani nemluve... Duchodova reforma je tez nezbytna a pokud bude 3. pilir pouze dobrovolny, je to tez v poradku. Tezko rict proc se 50-leti soudruzi odborari s Ostravska biji za to, aby neodchazeli do duchodu v 70, kdyz oni nikdy v tomto veku do duchodu nepujdou a tezko rict, jestli nekdy nekdo, vzhledem k tomu, ze se to tyka let cca 2040...Mimochodem k posunuti odchodu do duchodu nas vyzyva i EU...

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

19. 6. 2011 14:41
v zasade souhlasim...

ale asi je snazsi zkusit apelovat na nase lepsi ja v dobe, kdy nnei zadny zasadni problem, ktery by nas rozdeloval (a spojoval)...jsem rozdeleni do dvou taboru a kazdy ten tabor si mysli, ze ten druhy se chova sobecky....je sobecke chti po nas, abychom zaplatili dluhy predchozich vlad....je sobecke chtit po nasich detech a detech nasich deti aby zaplatili ten samy dluh navyseny o dluh soucasne vlady i te ktera prijde po ni....takze v tuto chvili nemuzete po nikom chtit, aby hledal chybu v sobe...ale mate pravdu....ale neni to az tak sobectvi, co v cechach pusobi takove zlo...je to zavist.....a ze zavisti nasledne plyne sobectvi....

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

19. 6. 2011 14:55
Re: v zasade souhlasim...

To klišé o závisti a Češích je tak ohrané... Do všeho čeho lze namontovat závist to je až neuvěřitelné.

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

19. 6. 2011 14:33
Probelm stavky byl AMATERISMUS.

Amaterismus je dnes vsude. U lekaru kteri nedokazi rozlisit chripku od streptokoka, u politiku kteri neumi udelat zakony ve kterych by nebyla dira, u volicu kteri neumi volit, u poldu, kteri misto reseni nebezpecnych deliktu radsi spisuji zapisnice a vybiraji dane na rovinkach, u ucitelu, kteri si neumi sjednat poradek ve tride a nudi zaky k smrti, u soudcu, kteri vynasi trapne rozsudky, u ridicu, kteri neumi ridit, ... proste vsude.

U odboraru byl problem v tom, ze udelali spoustu chyb, jako treba spatne nacasovani stavky, spatne ohlaseni stavky, spatna organizace stavky, za rukojmi si vybrali verejnost misto politiku a nejhorsi je, ze protestovali proti korupci a sami se ji dopustili, kdyz si nechali stavkujici den proplatit skolenim. Proste se zachovali stejne pokrytecky a zlodejsky jako VV. Odpad spolecnosti.

VV i odborari zabili spoustu idealu v lidech. Slecno, proboha, nedelejte tu samou chybu neobjektivnim pohledem na vec tak, jak to dnes dela vetsina novinaru.

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

19. 6. 2011 14:53
Re: Probelm stavky byl AMATERISMUS.

S těmito názory už souhlasím. R^

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

19. 6. 2011 13:59
Kdo jsi, že patent na to mentorovat vlastní národ

Ty snad nejsi českého původu nebo se cítíš tak nějak vznešenější, lepší, když budeš paušalizovat nějakou negativní vlastnost do celého národa a svou představu o dobru nutit ostatním i proti jejich vůli? Jsi obyčejný pokrytecký pachatelem dobra postihnutý mesiáškým syndromem. Nevím, kdo je větší sobec, jestlipak to nejsou odboráři sami, kteří jsou pro prosazení svých vlastních zájmů a politiky (nikdo snad naivně nevěří tomu, že jsou politicky neutrální) zkomplikovat život spoustě lidí, kteří mají na věc jiný názor a nemohou za nepopulární politická rozhodnutí (možná snad jednou za čas volbami). Alespoň si odboráři konečně mohli najít čas na ten golf nebo chalupu, jak nesobecké, že? Ten kdo cítí potřebu pomlouvat vlastní národ, paušalizovat jeho rádobytypické negativní vlastnosti, nechť si zamete před svým prahem, než bude na Internetu psát něco o Češích a hned to tady bude vypadat lépe. Je zvláštní, že národní negativa se jistě týkají vždy těch druhých a ne pisálka samého.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1404x
Lenka Malinová se ráda směje, tancuje a taky píše. Naivně věří v lidi, i když lidé ji často říkají, že málo věří v sebe. Učí se z minulosti, žije přítomností a stále doufá v budoucnost.

Seznam rubrik