Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

_-1-_

27. 8. 2012 13:44
Pouze jedna otázka ........

Proč televizní redaktory (zhusta bulvárního ražení) .... považujete za "naší současnou společnost"?

0 0
možnosti

oldfashioned Kokodák v1b

20. 8. 2012 16:23
těmito problémy se účastníci gájparády nezabývají

:-)

0 0
možnosti

šelma6005

20. 8. 2012 16:15
P. Kolaříková, vidíte to vše hodně primitivně

Vyrůstal jsem v době kdy počítač ani i-net nebyli a přece jsem byl šťastný. Proč? Protože jsem se nemusel srovnávat s tím že sousedovic děti mají něco co já nemohu mít. V té době bylo zkrátka normálné mít ČB televizi a žehličku - tečka. Dnešní doba však nutí vaše potomky srovnávat se se svými vrstevníky - a ou-jej jsme na tom relativně hůř než za socializmu. Kdo nemá doma počítač a pochopitelně i internet, je totálně mimo dobu - přitom ty nejchudší rodiny si to nemohou dovolit - ty žijí doslova z ruky do huby. Mobil je taky samozřejmostí dnešní doby a to jsem počátkem našeho tisíciletí říkal, že celý svůj dosavadní život jsem se obešel bez mobilu, tak proč si ho pořizovat teď? A pak stačili 2 roky abych zjistil že bez něj jsem ousider, téměř bezdomovec.

Kdo to nechápel, ať raději mlčí.

Naučte se vidět všechny skutečnosti v kontextě doby ve které žijete - jinak jste za opicema! Bohužel... Co mi k tomu můžete namítnout?

Mám 3 děti a zdá se mi že jsem je přivedl do beznadějného světa

1 0
možnosti

Stará kára

20. 8. 2012 20:53
Re: P. Kolaříková, vidíte to vše hodně primitivně

K vaší poslední větě: víte, že stejného názoru už byli staří Římané?

0 0
možnosti

rheingold

20. 8. 2012 15:18
Jsem opravdu egoistický sobec?

Pokud vím, že dítě bych se svojí sníženou frustrační tolerancí neutáhnul , že jeho přítomnost v mém životě by znamenala stres nad úroveň mnou tolerovatelnou a že se stávám silně nevrlým i v pár minutách přítomnosti řvoucích dětí v tramvaji a tedy že pořídit si vlastní dítě by také klidně mohlo vyústit mým duševním rozpoložením vedoucím k trestnému činu a mnohaletému věznění, jsem snad sobec a egoista?Já si myslím že společnosti budu mnohem užitečnější když budu během těch let místo věznění či stresu tvořit nějaké hodnoty než abych kamufloval nezvladatelný sexuální pud starostí o pokračování lidstva.Tím neříkám, že lidé, kterým toto starosti dělá jsou nutně takto pokrytečtí, ale vím-li, jaké by moje nezodpovědnost měla následky, snažím se realizovat (a vybít,chcete-li) jinak.A proto jsem sobec a egoista? Zvážila jste autorko opravdu všechny varianty, které mohou nastat,nebo jste jen využila jednu úzkou perspektivu k popisu problému nezodpovědné a po-nás-potopa populace a jejího chování?

1 0
možnosti

Alergik_new

20. 8. 2012 15:29
Re: Jsem opravdu egoistický sobec?

Využila jednu většinovou perspektivu. Menšinové všechny vyjmenovat nelze. ;-D

0 0
možnosti

kolos.veliky

20. 8. 2012 13:19
Viděl jsem to

a jenom mě to utvrdilo v přesvědčení, že žádná ekonomická krize neexistuje. Existuje jenom krize morální.

Vůbec mě to ale nevadí - všechni co děti přepočítávají na peníze by měli dostat obdobu Darwinovy ceny - za to, že vylepšují kvalitu lidstva tím, že nerodí stejné typy jako jsou sami.

1 0
možnosti

habit-.!..

20. 8. 2012 13:31
Re: Viděl jsem to

... problém je, že ti, co o nějakém Darwinovi nemají ani páru, a u dětí nepočítají, kolik je budou stát ale kolik jim přinesou do rozpočtu, ten genofond zase upraví...

3 0
možnosti

Arnold J.Rimmer BDP

20. 8. 2012 12:12
nepomohlo by

třeba si to dítě pořídit na leasing, případně třeba jako společenství vlastníků?

0 0
možnosti

jamares

20. 8. 2012 14:52
Re: nepomohlo by

budte bez obav, mate to rozlozeno na 18 let jako hypoteku..

0 0
možnosti

Psí zadek

20. 8. 2012 12:08

do nákladů na dítě musím započítat všechno to pivo, co jsem v těhotenství a během kojení  nevypila, což je tedy dosti podstatná úspora ;-))

Sice si myslím, že některé Vaše formulace jsou přehnané, ale v zásadě s Vámi souhlasím. Jednou se jedna moje známá vyjádřila ve smyslu, že je dítě (vytoužená dcera po dvou klukách) stálo milion, museli (?) se přestěhovat, nemohla chodit do práce atd. Nechápu.

2 0
možnosti

Dita_1

20. 8. 2012 12:04
Ano, někdo je egoista

spočítá se, kolik ho dítě bude stát času a peněz a prostě si ho nepořídí. Což je jedině dobře, protože takový člověk by stejně nebyl dobrý rodič - to ale nutně neznamená, že to musí být celkově špatný člověk.

0 0
možnosti

lesicatko

20. 8. 2012 10:38
Inak

Dieťa je voľbou priorít ale súčasne je v určitom ekonomickom systéme a nie je "sebectvo" ĺudí, že v tomto ekonomickom systému volia takú stratégiu, ktorá im umožní prežiť čo najlepšie.

Skôr by som sa pozrel čo za systém to je, ktorý s každým dieťaťom v rodine ak ho chcú rodičia zodpovedne vychovávať znižuje tým rodičom životnú úroveň akoby to, že ma niekto deti a zodpovedne ich vychovava bol len jeho nakladný koníček,do ktorého štatu a ostatným nič nie je...

Potom logicky na deti ľudia kašlú...

2 0
možnosti

Alergik_new

20. 8. 2012 12:04
Re: Inak

;-D A vy chcete aby to někomu stát řídil nebo co? Snižujete si životní úroveň, ale zvyšujete štěstí. Co je lepší?;-D

0 0
možnosti

Sedřený kůň

20. 8. 2012 9:20
No pokud se mluví o dětech

v souvislosti s průběžným důchodovým systémem tak je velice prospěšné upozorňovat na to, že ti budoucí plátci důchodového "pojištění" což je správně řečeno daň důchodová z které se financují aktuální důchodci něco hodně stojí a že to něco hodně musí financovat rodiny a to musejí dělat dokonce z peněz zdaněných a podrobených odvodům těch "pojištění".

Nebo to snad i u lékařů kteří přeci vykonávají "poslání" léčit a pomáhat je velmi neslušné tu práci přepočítávat na peníze. ?

0 0
možnosti

Stará kára

20. 8. 2012 9:41
Re: No pokud se mluví o dětech

Vy koni.  Děti finacoval někdy někdo jiný než rodiny?  Tedy rozhodně ne před 40 či 30 lety.  Já to vím. Já měl tři.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1955x
Jsem člověk. Člověk? Žena. Žena?? Křesťanka. Křesťanka??? Manželka. Manželka???? Matka. Matka????? Některé věci mě nepřestávají udivovat.

Moje osobní stránky najdete na webu: www.kollenka.cz

Publikuji také na www.sklenenykostel.cz