Diskuse

ZMĚNA!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím s vámi: ZAPLAŤME RODINÁM! Ve dvoupokojovém bytě pečujeme o dvaaosmdesátiletého dědečka (můj tchán...), který nám milostivě ukrajuje nepatrnou část ze svého důchodu na chod domácnosti s tím, že nás v podstatě živí. Příspěvek na péči jsou jeho peníze. Moje paní je "naštěstí" v invalidním důchodu, tedy je doma, takže se o dědu může postarat. Jenomže se po 90% svého času stará jenom o tatínka. Ten zatím úspěšně blbne, rozhoduje o tom, kdo, kdy a co budeme dělat, jestli se můžeme věnovat svým vnoučatům, když přijedou na návštěvu - atp.

Já skutečně nemám nejmenší chuť nechávat ho doma, kde se před ním schovávám buď v ložnici (už leze i tam...) nebo v kuchyni u počítače - A TO STOJÍME ZA STAROU BELU A ON U NÁS BÝT NECHCE - jenomže když přijde řeč na dům pro seniory, tak je ticho po pěšině. On by totiž děda s pobytem tam přišel o celý příspěvek na péči a z důchodu by mu zbylo "jen" nějakých 6.000 Kč měsičně. Což je zhruba trojnásobek toho, co se zhruba průměrnou mzdou v ČR mám pro svou měsíční osobní potřebu já.

Hlásím se skutečně za sociální zařízení, náš děda by i na to dražší měl. A nebo zaplaťte skutečně rodinám!

1 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 973x
Ředitelka domova pro osoby se zdravotním postižením Domov Sulická. Bývalá poslankyně PSPČR. Mojí celoživotní specializací je oblast sociálních služeb.

Seznam rubrik