Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Dětské skupiny jsou jednak nesystémové, nenabízejí nic, co by nemohly nabídnout mateřské školy, a hlavně jsou skvělým a jistým byznysem pro své provozovatele. Neplatí pro ně tak přísné hygienické podmínky (pro ty menší, do 12 dětí), nepotřebují pedagogicky vzdělaný personál, může tam pracovat kdokoliv. A co je na tom nejlepší - uzavřený byznys, do kterého již nelze vstoupit, protože podporu dostanou pouze již fungující dětské skupiny, nikoliv nově vzniklé, dotace na 1 dítě činí necelých 118 tisíc korun ročně, u mateřských škol je to asi 43 tisíc. A to mateřské školy musejí mít pedagogicky vzdělané pracovníky odměňované podle tabulek MŠMT, musejí mít stavebně odpovídající prostory, kontroluje je hygiena, Česká školní inspekce.

Pokud dámy z dětských skupin opravdu chtějí pokračovat v práci pro děti a jejich rodiče, není problém transformovat dětskou skupinu na mateřskou školu. Ale chápu - je s tím práce a "vejvar" třetinový. Lepší je pustit chlup, zvlášť, když je z čeho, a zaplatit si slušný lobbing.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 973x
Ředitelka domova pro osoby se zdravotním postižením Domov Sulická. Bývalá poslankyně PSPČR. Mojí celoživotní specializací je oblast sociálních služeb.

Seznam rubrik