Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fildicka

24. 7. 2009 12:37
Moc pekny!!!

Suprove napsany!!!!!

0 0
možnosti
P

prijmeniijmeno

11. 6. 2009 11:05
Off-topic

Nedá mi to, promiňte. Když neumíte používat přechodníky, tak to prosím nedělejte...

0 0
možnosti

3lipy

11. 6. 2009 22:33
Re: Off-topic

Přechodníky? Zato umí autorka používat srdce.

0 0
možnosti
A

alaga

11. 6. 2009 9:56
Vypadali úžasně kultivovaně.

Prodávala jsem v maličkém butiku.(brigádně) Jednou přišla  "nakoupit" celá rodinka spoluobčanů..Starý taťka, mladí, a asi 10letý synek. Voňaví, vymydlení, značkově oblečení. Chtěli cosi pro  maminku, která má narozeniny. Vybírali jsme společně, (dosti dlouho), žertovali jsme společně, butik byl plný smíchu a vzájemných sympatií. Starý taťka hartusil na dceru, že nemožně dlouho vybírá, pořád se mi omlouval, nakonec jsme se dohodli, že maminku přivedou. Varovné signály v mé hlavě byly  zastřeny jakoby nějakým tranzem. Koupili nějakou maličkost pro synka, přeslušně mi děkovali za ochotu a odešli. Zbyl po nich příjemný pocit  oboustranného porozumění. ---Pak jsem zjistila, že mi chybí v mé peněžence 700 a v šuplíku, kam se házely peníze 300. Naštěstí tam víc nebylo. Ale byli slušní. Peněženku s doklady mi nechali. Asi jsem jim byla fakt sympatická. Od té doby nevěřím žádnému  spoluobčanovi.

0 0
možnosti
K

kenev

11. 6. 2009 10:20
Re: Vypadali úžasně kultivovaně.

a ještě kultivovaněji přemísťovali. Měla jste štěstí, že jste na to nepřišla dřív a nezavolala policii.

Mohl z toho být diskriminační průšvih.;-D

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 6. 2009 9:47
Podobných příběhů znám vícero.

Pro cikána je velice těžké vymanit se z cikánství a adaptovat se na normální civilisaci českomoravské subvarianty, přestože nejsou jinou rasou. Kupodivu pro příslušníky skutečně jiné rasy - žluté čili asijské neboli šikmooké - je to mnohem snazší.

Kdo za to může? Komu za to mají poděkovat? Čechům a Moravanům? Nebo ostatním cikánům, kteří se vymanit a adaptovat nechtějí?

A může nějaká positivní diskriminace čili zvýhodňování přinést změnu k lepšímu? Těžko; naopak myslím, že je to ta nejhorší cesta, která negativní cikánství jen upevní a bariery mezi Romy a Čechomoravany upevní a zvětší. Tedy mám za to, že zvýhodňování sebeušlechtileji motivované jen více zhorší možnosti cikánů vymanit se z cikánství a adaptovat se na normální civilisaci českomoravské subvarianty.

A teď k těm "špatným" cikánům, co se nesnaží odcikánit: myslím, že na vině je nedostatek rodičovské lásky. Na to usuzuji z mnohaletého pozorování a řady praktických zkušeností s nimi.

0 0
možnosti
D

dr_NO_

11. 6. 2009 9:50
Re: Podobných příběhů znám vícero.

to je zajimavé, pokud vím tak jako jedno z mála pozitiv romů je nám předhazována právě jejich láska k dětem a rodině, ačkoliv množství jejich dětí v dětských domovech, dětská prostituce, incest, špatná hygiena atd. o tom příliš nesvědčí

0 0
možnosti
D

dr_NO_

11. 6. 2009 9:37
hruza?

to mely jeste ty romske deti dobre, zle rasisticke bile deti si s nimy jenom nehraly, dnes se muzeme skoro kazdy tyden docist jak se romske deti chovaji k bilym, posledni pripad byl o tom, ze mali romove napadaji deti cirkevni skoly, zvlaste divky

0 0
možnosti
M

Martin.Tusk

11. 6. 2009 9:32
Krutá pravda

Krutou pravdou je, že většina lidí má prostě STRACH. Já osobně se skupince romů raději vyhnu.

Jinak existuje jedna moc pěkná ststistika o procentuálním počtu věznů, nebo soudně stíhasných osob k procentuálnímu rozložení ve společnosti. Podle ní v podstatě sedí nebo seděl každý druhý róm. - k tomu není co dodat

0 0
možnosti
OU

11. 6. 2009 9:21
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
K

kenev

11. 6. 2009 9:20
Tiché pokrčení ramen

je většinová rekce lidí, kteří do konfliktu nepřijdou. Ti co do něho přijdou, nestačí ramena pokrčit.

Bohužel trvale krčíme nejen rameny, ale současně strkáme hlavy do písku.

Nekalá činnost některých je směsicí a kombinací všeho dostupného.

Neustálým psaním a komentováním jen víříme vášně. Je potřeba se na věc podívat z druhého pohledu. Jsou vášně oprávněné? Pokud ano, kdo má problém řešit?

Zatím ho řeší všichni odpovědní, ale s pokrčenými rameny a hlavami v písku.;-ORv

0 0
možnosti
OU

11. 6. 2009 9:22
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JN

Já král 1

11. 6. 2009 9:02
Píšete

o slušných cikánech. Jsou, já také znám jednu slušnou cikánskou rodinu, kde oba dospělí pracují. Tak to už máme dvě slušné cikánské rodiny. Možná, že někde existují další dvě až tři takové rodiny. Ale není to málo? Nedivte se, že lidi štve, že většina tohoto etnika sprostě parazituje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1260x
Jedna ze 7 mld. či kolik nás tuhle planetu obývá.

Seznam rubrik