Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zasvěcení

Přijde v životě doba, kdy se rozhodnete své zkušenosti sdílet. Vaši klienti, aby vám věřili, potřebují poznat, kdo opravdu jste. Teprve potom vám mohou opravdu důvěřovat a pochopit, proč jim některé věci radíte ... tak tady to je.

KAPITOLA   I.  ZASVĚCENÍ

 

Narodila jsem se v harmonické rodině, která vyznávala naprosto ateistické názory, vládl u nás rozum a nejvyšším uctívaným božstvem byl mozek. Klasická rodina tehdejší komunistické konformity. Maminky otec byl výborný učitel a tak jsem si do vínku odnesla znalost, že vzdělání a studium je požehnání. Že v knihách a jiných materiálech najdu mnohou moudrost a odpovědi na své otázky. Kniha musela být pokaždé pod vánočním stromečkem.

Vyrůstala jsem v obrovské harmonii se svou úžasnou matkou a prozatím jen vzdáleně vnímala její rozechvění a nespokojenosti, které v životě prožívala. Já sama jsem toužila po uznání mužů, o které jsem nevědomky znovu a znovu usilovala, ale příliš nepřicházelo. Pro svého staršího bratra jsem byla ta malá občas otravná sestra, pro své bratrance, přítěž při hrách a výletech za dobrodružstvím, pro otce malá krásná holčička, se kterou se poradoval a pak si šel po svých.

Tenkrát jsem nechápala a nerozuměla souvislostem a dál kráčela životem a rostla. „Patálie“ z muži mě provázely dál až do dospělosti, kdy jsem se velmi záhy vdala za svého staršího trenéra. Ani tehdy jsem ale nenašla tolik vytoužené harmonie a rovnováhy s muži a po několika letech jsme se rozešli. Brzy se objevil jiný muž. Myslela jsem si, že je to ten pravý. Narodily se nám 2 krásné dcery a vše se zdálo poměrně harmonické.

Ale jen do doby, kdy začalo přicházet ponižování z jeho strany. Vše fungovalo, dokud jsem byla středem pozornosti v zaměstnání. Ale jakmile jsem odešla na mateřskou dovolenou, přišel křik, výlevy vzteku a psychické ponižování. Přicházelo nenápadně, ale s druhou dcerou už bylo téměř na denním pořádku. Stavěl mě ro role služky, která nemá práva a pokud něco chci, mám si to zařídit, jak chci, ale hlavně bez něj. On je přeci muž a chodí do práce. Největší pře byly o můj návrat do zaměstnání. Nebyl ochoten odvést děti do školky, vyzvednout je, domů se vracel po 8 večer.

Zlom, ale i drama – dnes říkám zasvěcení – přišlo s onemocněním mých rodičů. První potíže měl můj otec. Začalo to střídavými bolestmi v zažívání. Problémy byly nevysvětlitelné a přicházeli bez souvislostí s jídlem. Brzy na to mu diagnostikovali rakovinu. Přišla operace, pobyt v nemocnici. Maminka v té době sama neměla zdraví nijak valné. Už mnohokrát byla hospitalizována s nenadálými vysokými horečkami, měla bolavé nohy a bércové vředy. Ale hospitalizace tatínka byla pro ni velkou psychickou zátěží. Bála se, že zůstane na světě sama a bude nám s bratrem na obtíž.

Strach není dobrý rádce a dnes vím, že dokáže likvidovat naše tělo velmi rychle. I proto se i maminčin zdravotní stav rychle zhoršoval. Emoce zejména ty negativní obrovsky zatěžují játra, která nestíhají při stálém stresovém vypětí regenerovat. Tehdy jsme ještě nevěděli, že játra má maminka už hodně oslabené a jejich stav se blíží kritickému bodu. Brzy po tátově návratu z nemocnice už maminka nebyla schopná vstát z postele.

Dodnes je mou noční můrou, že její ošetřující lékařka v té době odmítla přijet za maminkou domů. Našla jsem rychle jinou firmu, která poskytovala zdravotní péči i v domově nemocných a zavolala jsem k mamince konečně lékaře. Konstatování bylo nemilosrdné … hospitalizace. Stav je vážný.

V té době bylo mé mladší dceři necelý rok, starší 2 roky. Bylo pro mne obtížné i jen zajít do nemocnice. Děti mi neměl kdo pohlídat a partner, jejich otec odmítal. „Musí přeci být v práci a taková věc jako hospitalizace rodičů není důvodem, aby se z práce na krátký čas omluvil.“, to byl jeho postoj. Dodnes mi vhání tato situace slzy do očí. Tahání dcer před nemocnici, škemrání o krátké pohlídání, abych mohla. Nakonec jsem našla soukromou školku. Zdálo by se spása, jenže obě holčičky nebyly na cizí lidi zvyklé a hodinu nebo 2, které byly ve školičce, proplakaly. Srdce se mi mohlo utrhnout. Neznám horší chvíle, když volíte mezi péčí o děti a návštěvou umírajícího rodiče v nemocnici. A můj bratr? Můj bratr byl v té době na dovolené v Chorvatsku. Když jsem mu volala, že maminka je v nemocnici a její stav se rychle zhoršuje, řekl, že se vracet dřív nebude, že si chce maminku pamatovat plnou sil. Ano je to jeho právo, ale je tu také pomoc a opora bližním v tak těžké chvíli kdy se loučí s někým blízkým, kdo odchází na onen svět.

Všichni muži, kteří mi měli být oporou, po jejichž rameni jsem tolik toužila, nebyli k mání. Nikdo z nich nedokázal být mužem a nastavit rameno, aby žena mohla otřít své slzy. Nezáleží, jestli tou ženou jsem já, nebo jiná žena. Pokud muž nedokáže být v takovéto chvíli mužem a oporou ženě, promiňte pánové, ale ať jde k čertu. To není chlap, to je vysavač energie ženy.

V tu dobu, kdy 29. 7. 2007 zemřela moje maminka jsem byla smutná a nevnímala svět. Nedokázala jsem v tu chvíli odhalit, že už mě manžel nějakou dobu podvádí s kolegyní z práce. Asi bych v té chvíli nedokázala tu pravdu přijmout a nesložit se. Naštěstí mě péče o mé krásné holky držela na nohou. Pud sebezáchovy mám velmi dobře vyvinut a tak jsem potíže v manželství potlačila do nejzazšího kouta svého vědomí a dělala, že nejsou.

Krátce nato přišly další „mužské lekce“. Přišly s dědickým řízením, když jsem byla otcem a bratrem bez okolků požádána, abych se vzdala dědictví po mamince. Slzy, pocity ponížení, obav, co se stane, když přijmu. Byla jsem žena na mateřské dovolené, sama se starající o 2 malinké děti, bez přílišné opory v manželovi. V domě, o který šlo, jsem bydlela a můj měsíční příjem činil 3600,- Kč, což byl tehdejší rodičovský příspěvek. Znovu zafungoval pud sebezáchovy a odmítla jsem. Peklo, které následovalo, nepřeji vlastnímu nepříteli. Psychický nátlak, obviňování ze strany otce, v rodině se mnou přestali mluvit všichni její členové. Ocitla jsem se sama a dodnes děkuju své „nové“ rodině, kterou se v tu dobu stali mí přátelé. Nebylo jich mnoho, ale mohla jsem zavolat, a promluvit si.

„Nikdo není ostrov“, řekl Buddha. Ve chvílích nouze to platí dvojnásob.

Ale ani u mne se náročné období plné stresu neobešlo bez vlivu na tělo a psychiku. Kamarádka mi naštěstí doporučila výborného terapeuta. Věděla jsem, že psychologům moc nechci, ale také jsem věděla, že musím s někým mluvit, jinak se zblázním. Na doporučení blízké kamarádky jsem vyrazila k homeopatovi, čínskému lékaři, jehož terapie začaly pomalu dávat dohromady moje tělo.

Po rodičích si neseme do života nastavené modely chování, ale také sklony k oslabení určitých orgánů a přetěžování jiných. A tak i mým nejzatíženějším orgánem, stejně jako u maminky byly játra a v souvislosti s nevyřčeným a trvalou bojovou pohotovostí vytvořenou okolnostmi štítná žláza. Pravidelné návštěvy tohoto výborného terapeuta a hlavně člověka s obrovským nadhledem a životním humorem se staly součástí mého bytí. Zprvu slzy a bolesti, posléze i úsměvy nad paradoxy vlastního života, doplněné akupunkturou, akupresurou a dávkami silných bylin pomohly z nejhoršího a já pomalu začala rovnat svou páteř a vykračovat do SVÉHO žití.

Jsem dobrák od kosti a víra ve změnu člověka k lepšímu je mou plnou součástí. Proto jsem i přes vše, co se událo, věřila, že moje rodina a nejbližší mě milují stejně jako já je. Pomáhala jsem otci po chemoterapii, milovala svého staršího bratra a věřila, že moje manželství bude pokračovat a vrátí se k harmonii ze začátků vztahu. Dcery za to přeci stojí.

Nestalo se tak. Jen jak se obrušovala bolest ze ztráty maminky, viděla jsem lépe, že mne partner podvádí s jinou ženou, že otec mě pomlouvá dál u zbytku rodiny. Nastal čas začít věci řešit.

A tak začala moje duchovní cesta, která se časem prolnula i s mou prací ….

 

Autor: Lenka Fučíková | úterý 30.1.2018 7:41 | karma článku: 10,46 | přečteno: 258x
  • Další články autora

Lenka Fučíková

Papež a žena

Děkujeme za Vaši návštěvu. Byl jste tak blízko, že energie doplula až k nám. Snad příště budeme moci být i blíž. Věřím, že jednou vy pomůžete znovu pozvednout Palladium tam, kam patří. Do srdcí lidí této země. Tolik tam chybí.

16.9.2021 v 5:57 | Karma: 5,00 | Přečteno: 288x | Diskuse| Politika

Lenka Fučíková

Bůh Šiva, stvořitel a objednaTEL aneb Jazyk Český

O některých se jen šeptá, ale je nepochybné, že právě v tomto bodě se HISTORIE opakuje a že se propojilo něco, s čím možná nikdo nepočítal. VĚDA a Filosofie. Je pro mne fascinující, že je to právě Čeština, o kterou kráčí.

28.8.2021 v 21:14 | Karma: 7,61 | Přečteno: 351x | Diskuse| Věda

Lenka Fučíková

MODA a prastaré historické souvztažnosti

Vyhozeni z ráje. Podle Buddhova učení to byl HAD, který sám, jako BŮH pokoušel lidstvo, aby ho tak vedl vpřed přes celá pokolení a učil ho, jsk žít.

27.8.2021 v 2:39 | Karma: 4,04 | Přečteno: 171x | Diskuse| Ona

Lenka Fučíková

A E I O U I lidského těla. Naše KŮŽE

Kůže jako hladina zázraků. Řeč těla jako komplexní a nenávratná moudrost jazyka. Je ta naše hroší nebo citlivá se známkami alergie?!

26.8.2021 v 3:55 | Karma: 5,06 | Přečteno: 199x | Diskuse| Věda

Lenka Fučíková

Móda a její svět¦

Móda a ŽENA. Svět, který patří k sobě neodmyslitelně stejně jako Český Jazyk a Vyjmenovaná slova po B.

18.7.2021 v 3:47 | Karma: 4,33 | Přečteno: 152x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 518x
lektor yogy,  nadšenec pro zdravý životní styl, etický obchod a osobnostní rozvoj