Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

-palič-

24. 8. 2012 15:34
***)

Bezva článek R^R^

0 0
možnosti
JB

hendrixx

24. 8. 2012 9:47
Klip "Přemluv bábu"

pracoval s nadsázkou, černým humorem, ironií a dokonce i sebeironií. Z toho vyplývá, že velká část populace ho prostě neměla šanci pochopit, protože jí prostě "nebylo dáno". Možná vás překvapí, že hlavním účelem klipu nebylo spustit nájezdy mládeže na domovy důchodců, ale přesvědčit právě tu mládež. V lehce "pubertální" a "cool" podobě ji pro ni zábavným způsobem vysvětlit, že volby se jí tykají a že by k nim měla jít. Právě proto, aby je a jejich budoucnost nepřeválcovali zahořklí a komunismem pokřivení důchodcové, kteří tehdy podle průzkumů drtivě fandili hory-doly-slibujícímu Paroubkovi.

0 0
možnosti
H

hafusak2

24. 8. 2012 10:20
Re: Klip

Ovšem to vůbec nic nemění na tom, že to bylo masírování mozků koho volit a koho nevolit. Rv

2 0
možnosti
H

hafusak2

24. 8. 2012 8:49
Když byla ta akce vyhlášená,

schválně jsem se zeptal svých vrstevníků, jestli za nimi byli jejich mladí, aby jim řekli koho mají volit. Úplně všichni mi odpověděli, že za nimi s tímhle nikdo z mladých nepřišel a kdyby ano, tak s ním prohodí dveře, protože každý má volit koho chce a ne toho, koho mu nějací mlaďáci určí.

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

24. 8. 2012 9:29
Re: Když byla ta akce vyhlášená,

Ale Obamovi původní video od Sarah Silverman pomohlo a stal se prezidentem. ;-)

0 0
možnosti
RH

Kruton

24. 8. 2012 8:03
komuniste

V dobách komunistického režimu byla společnost rozdělena na privilegované straníky a utlacovanou většinu. Být na straně utlacovatelu je morální selhání....

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

24. 8. 2012 9:43
Re: komuniste

V dobách před nástupem komunistického režimu byla společnost rozdělena na privilegovanou buržoasii a utlačovanou většinu. A ještě předtím na privilegovanou vrchnost a utlačovanou většinu. Do řad buržoasie se vstupovalo obtížně, do řad šlechty ještě hůř... teprve komunisté demokratizovali útlak tím, že do svých řad byli ochotni přijmout prakticky kohokoliv. A za to jim patří když ne dík, tak rozhodně uznání. :-P

2 0
možnosti
PK

bakules

24. 8. 2012 7:13
máte pravdu ,každý má pravo na svůj nazor.

přiznala by jste ho také potomkům Adolfa Hitlera kteří by na nej s láskou vzpomínali jak dal všem lidem práci, bydlení atd.Jestli ano pak je vše ok.Jestli ne pak doporučiji studovat zakony této země.Komunismus a nacismus před zákonem jedno jest.A tam take končí tolerance pro Váš názor.

0 0
možnosti
M

MJFA

24. 8. 2012 9:11
Re: máte pravdu ,každý má pravo na svůj nazor.

Pořád dokola se zapomíná, nebo neřeší důvody, proč k různým diktaturám dochází. Takový Hitler se nezjevil. Je produktem důsledků Versailské mírové smlouvy, komunisté byli produktem chyb rádoby demokratické společnosti, která přesvědčila voliče, že jsou lepší variantou. A stejné chyby se opakují i dnes. Kdo se zjeví zítra, nebo pozítří se svým lékem?

2 0
možnosti
TT

žepré

24. 8. 2012 0:21
No, překný,

povídání o Islandu, islandské blog a blogerská odvaha, pěkný! Ale neodpustím si trochu šťouravé srandičky: volba místa bydliště vegetariánky na Islandu mně připadne jak kdybych byl milovník sladkovodních ryb a odstěhoval se do Západní Sahary třeba. ;-)

1 0
možnosti
LS

Lesní sběř

24. 8. 2012 9:45
Re: No, překný,

Žejo! Severské země obecně jsou spíš masožravý kraj, tedy pokud se člověk nespokojí s brambory, brusinkami, jedlými lišejníky a medem lesních včel. ;-)

0 0
možnosti
DFVC

Dluhousek Falloslav von Casa

24. 8. 2012 0:14
Mila slecno je to velmi jednoduche

ve prospech pravice ci v ramci libovolnych utoku na levici je povoleno vse. Je to velmi demokraticke, moudre a znamkou toho, ze se radite k te lepsi spolecnosti. Ze nejste socka a dokonce mate tricet korun.

Cokoliv, co by pravicove postupy a napady kritizovalo je jen dukazem na vrozeny bolsevismus, chudobu, sockovitost a pripadne prave nedostatek onech triceti korun.

Svet je preci jednoduchy a obecne vlastne i volby jsou zbytecne, protoze je zde jen jedno dobro, co by melo vladnout na vzdy. Druha strana je jen zlo a vladnout by nemela. Ergo kladivko, levici delegalizovat, uzakonnit pravicovost do ustavy.

6 0
možnosti
DFVC

Dluhousek Falloslav von Casa

24. 8. 2012 0:23
Re: Mila slecno je to velmi jednoduche

Jinak jste udelala jednu chybu, napsala jste neco o rodicich. Pritom dnesni volici pravice meli za tatinka i maminku masinovce (nevim ktery rodil, mozna to navic bylo rezem pod chloroformem) a sali antikomunismus z prsu matky. Proto vas nyni zacnou vsude kadrovat

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

24. 8. 2012 0:09
Rozdíl mezi argumentací a nátlakem

V politických diskuzích je běžné argumentovat a nikdo se nad tím nepozastaví. Argumenty jsou různé, od přísně logických až po ty, které hrají na city přesvědčovaného - pracují s jeho obavami, se svědomím, s náboženským přesvědčením, s lakotou, se závistí. S čímkoli, co může člověka ovlivnit v rozhodování. Některé argumenty jsou morální a některé jsou na hranici citového vydírání. Ale skutečný nátlak na voliče činili právě komunisti a šlo jim to skvěle. Lidé byli trestáni za neúčast na volbách cejchem v podobě záznamu do kádrových materiálů, tento cejch pak sloužil k šikanování občanů a jejich rodin v zaměstnání nebo při styku s úřady.

-

Takže klidně můžete některé argumenty z předvolební kampaně označit za nemorální (podle mě zhruba každý druhý bilboard volebních kampaní obsahuje něco hanebného), ale měla byste vědět, že je to mnohem lepší než metody, kterými si zajišťovali komunisti volební účast nad 99%.

0 0
možnosti
P

petrajana

24. 8. 2012 6:42
Brebto a jak trestali třeba soustružníka ?

Kolik je vám let ?

0 0
možnosti