Diskuse

Nekuřte?!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Víte, málokdy tady člověk čte blog, který není jen hysterickým řvaním pro tu či onu stranu. Váš blog je skvělý, i když obsahuje smutek. Díky.

3 0
možnosti
TT

Naschvál do diskuse ani nenahlédnu. Jenom řeknu: R^

A přidám svůj příklad: Znám kuřáků nekonečný počet. Ale na rakovinu průdušnic a hrtanu a potom i plic zemřel jen můj otčím. Samozřejmě že jsem o tom přemýšlel, proč zrovna on, zase ten nejsilnější kuřák to taky nebyl. No a potom jsem si uvědomil, že se svým povoláním ocitl v Německu zrovna v době, kdy se prováděly celoplošně rekonstrukce starých domů. Domů postavených po válce, opravených po válce. Byla to dobrá polovina jeho zakázek, kdy pracoval v prostředí plném azbestového prachu. Na to, aby nosil alespoň ten nejjednodušší respirátor, kašlal. Ostatně by na těch staveništích tenkrát s tím byl sám.

Ale ve statistice spolehlivě figuruje jako oběť kouření.

4 0
možnosti
RM

A takto je to se vším. Člověk má infarkt a je kuřák, tedy krásně zapadá do statistiky - nikdo se nezamyslí, že toho člověka jen dohnal třeba pracovní stres a i z toho plynoucí špatné životospráva atd.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, Lenko, ztráty Vašeho tatínka je mi upřímně líto.

Pracuji na onkologii, a pokud mohu mou malou soukromou statistiku....

Drtivá většina pacientů s tou odpornou diagnózou, jako měl Váš tatínek, jsou, popřípadě byli kuřáci.

3 0
možnosti
Foto

Lenko, v první řadě přijměte mou soustrast.

V naše rodě se vyskytlo jen pár kuřáků, nicméně všichni do jednoho umřeli na rakovinu plic. Jsou na to i celkem hojné a seriózní výzkumy, takže spojitosti docela věřím. Máte samozřejmě pravdu, že k rakovině mohutně přispívají i další faktory. Jinak kouření poškozuje i srdce a cévy, a to dos, a to taky není o co stát.

"Odstrašující" obrázky na cigaretách jsou celkem trapné, nikoho neodradí, možná spíš naopak: takoví puberťáci a recesisté z toho mají spíš srand.u. Odlišná prezentace alkoholu než cigaret je taky nelogická- obojí je podobné svi.nstvo.

K té svobodné volbě. Moje svoboda končí tam, kde začíná tvá. Já například jsem astmatik. Když jdu po ulici a někdo přede mnou jdoucí si svobodně zapálí, musím si "dejchnout" kortikoidů navíc- jinak si moc nepodýchám. Když si soused zapálí na balkóně nebo na chodbě- totéž.

Zdravím :-)

2 0
možnosti
Foto

CITACE:

Jak je možné, že dříve se kouřilo bez filtrů a rakovina plic byla v 19. století ze všech rakovin zastoupena jedním procentem a v polovině 20. století již stoupl počet na 5,66 procent. V USA se propagandou valící nyní i na EU podařilo snížit spotřebu cigaret skoro na polovinu, ale počet onemocnění rakovinou plic se zvýšil o 14 %. U nás na počátku 20. století byla rakovina plic vzácností, v roce 1950 na tuto nemoc zemřelo již 1335 lidí, v roce 1960 skokem nárůst na 3538 a v roce 1986 dokonce 5891 lidí. Vše možná skutečně souvisí s jadernými výbuchy a zvýšeným radioaktivním spadem, popřípadě používáním nějaké chemikálie na praní, mytí, desinfekci, nebo je příčinou růstu všech rakovin nějaký zrádný moderní způsob léčení, nebo preventivní očkování, čert ví s čím ještě, jenom se ten zrádný původce nezná a ani se záměrně nehledá.

KONEC CITACE z Oldřich Šrámek: Kouřením to začíná

http://oldrichsramek.blog.idnes.cz/c/487876/kourenim-to-zacina.html

9 0
možnosti
VK

v 19. století se prováděly pitvy u všech zemřelých. Jestli za to nemůže chemtrails;-D

1 0
možnosti
Foto

primář plicního oddělení byl silným kuřákem než nastoupil na toto místo. Když viděl co s kuřáky nadělá kouření okamžitě přestal a řekl mi, že nejhorší smrt je pozvolným udušením. Když jsem byl na vojně, někteří kámoši celý žold utratili za partyzánky (1,60 Kč) Mohli si jich koupit cca 50 krabiček na měsíc, což bylo asi 16 cigaret na den. My nekuřáci jsme těch 70 Kčs raději promlsali v tatrankách nebo prolili hrdlem. Před pár lety jsme se po netu dali dohromady a zjistil jsem, že ti kteří kouřili už tu nejsou, bohužel i jeden z Krumlova, kterého bych rád navštívil. Jsem přesvědčený že cigarety škodí a nevěřím, že se dá tělo dokonale očistit, když se přestane. Dokud je tělo mladé a zdravé, tak je schopné nemocem zabránit, když zeslábne propuknou.

3 0
možnosti
LC

Je mi moc líto, že je Vaše soukromá statistika tak smutná. Stále častěji se však přikládám k názoru, že samotné kouření nemá na zdraví takový vliv, jak se říká. Domnívám se, že jde o souhru faktorů. Od genetického vlivu, přes Černobyl až po vedlejší účinky léků například. Navíc jsem přesvědčena, že dnešní cigarety oproti partyzánkám obsahují spoustu svinstva, které nadělá větší škody, nežli dřívější kuřivo.

5 1
možnosti
JM

Zkuste si přečíst tohle:

http://www.sott.net/article/226999-Smoking-Helps-Protect-Against-Lung-Cancer

Kdysi to bylo i v češtině, ale nějak to nejde najít. Zřejmě nekorektní článek.

0 0
možnosti
LC

Děkuji za odkaz. Nabízí jiný úhel pohledu.

0 0
možnosti
Foto

J14i80ř77í 23K46a46r75e33š

13. 1. 2016 14:00

Vašeho tatínka je mi líto, upřímnou soustrast

0 0
možnosti
LC

Jiří, moc Vám děkuji.

0 0
možnosti
MK

No můj děda, kterého jsem již nezažil, kouřil jak fabrika a zemřel na rakovinu plic. Prý ho našli mrtvého v sanatoriu, kde se léčil, se zapáleným doutníkem na lavičce v parku. Můj otec se zařekl. že nebude končit a zemřel na infarkt. A to žil tzv. zdravě, cigarety vůbec, alkohol minimálně (tzv. příležitostně), pestrá strava, hodně rekreačního sportu a pohybu na čerstvém vzduchu. Tedy ono v tom bude něco jiného, než ta masáž mozků. Nejvíce mne však rozčílí, když někdo kvůli tomu, že kouření škodí nebo mu poškodilo zdraví, žaluje tabákovou fabriku. Ptám se proč jen fabriku a né prodejce cigaret. Pokud někdo neví, že kouření škodí, stejně jako např. přežírání, alkohol, nedostatek pohybu aj., zdraví, tak by mu měla být sebrána svéprávnost. Jak se má správně žít a co zdraví může poškozovat, by měly vědět děti po dokončení základního vzdělání. Né z nějakých nezdařených uměleckých nebo grafomanských pokusů. Teď jsem si vzpomněl na parodii jednoho reklamních spotů

"Pijte rum, rum doporučují 4 z 5 opilců. Varování ministra zdravotnictví: Pití rumu způsobuje kocovinu! "

5 0
možnosti
LC

I to kouření je svobodná volba každého z nás. Se všemi případnými riziky. Jen si nejsem úplně jistá, do jaké míry jsou následky této volby opravdu takové, jak nám jsou předkládány.

A máte pravdu s postřehem, že jsou žalováni pouze výrobci. U drog bývají stíháni i distributoři. Možná to bude tím, že prodej cigaret a alkoholu je u nás legální.

0 0
možnosti

Jeden papaláš v Teplicích určitě poradí.;-)

0 0
možnosti