Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Krásně pravdivé.R^:-)

Žit život druhého mi nejde, protože mám co dělat s vlastním.

V dětství mi dráhu linkovali všichni a to bylo facek, protože spoutat takový živel, dalo pěknou dřinu. A než jsem vykročil do života, tak mi cestu linkoval život sám a to tam, kam jsem nikdy nechtěl. V devatenácti mi uřezali nohu a byl jsem vyšoupnut do světa s vědomím, že hodný je jen pan Bůh a já jen chachar. S úctou a láskou k životu a všemu stvořenému jsem se prokousal až k dědkovství. Věřím v úžasný Boží příslib: "V potu tváře budeš obdělávat svou zemi" Prostě život je těžký někdy hrozně těžký, tak proč ne sranda. Lenko, buďte svá, přejí Vám štěstí.

0 0
možnosti
Foto

:-)! Kdo nemá své vlastní sny a cíle je nucen realizovat sny a cíle druhých lidí ...

Přeji hodně síly a vytrvalosti při cestě za vlastním osobním příběhem.

0 1
možnosti
Foto

Jj, život nalinkovaný podle šablony... Já to znám trošku z jiného směru: "Ty nepečeš koláče? Ty nemáš ještě umyta okna? Ty to neděláš tak a tak?!" No, nemám a nedělám... :-) Většina lidí nemá rádo, když někdo vybočuje z průměru. Chtějí, aby ten druhý šel tou jejich jedinou "správnou" cestou. To, že je to pohled omezený si nedokáží (nechtějí) přiznat. Ale jiné lidi nezměníte... musíte jít svou cestou a udržet si nadhled. Hodně síly přeji R^

0 0
možnosti
MK

Drahá slečno. Co je to podle Vás předloha? Společenský úzus? Je to vždy sociální tlak, který určuje chování jedince. Jak úzký (rodina a blízké příbuzenstvo), tak pozdějí širší (obec, stát, společnost) , Kdyby tomu tak nebylo, tak by to znamenalo konec nejen společenských struktur, ale samotného státu. Žít můžete jak chcete, ale nikdy si pak nestěžujte, že Vás okolí nechápe. Okolí se totiž bude vždy chovat racionálně;-)

0 0
možnosti
Foto

Pane Kavka, vy považujete vytváření "sociálního tlaku určujícího chování jednotlivce" za něco racionálního?

Podle mého je to typické stádovité chování maloměšťáka.

...

Orvelovské chápání determinující společnosti je potřeba odmítnout na všech úrovních.

0 1
možnosti
Foto

Hezký článek! :-) Každý, ať si žije po svém... Žij a nech žít. Kéž by to lidé chápali...

1 1
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1179x
Neobyčajne obyčajná milovníčka psov, turistiky a vaječného likéru.