Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kimos

3. 10. 2012 14:31
S tím textilním průmyslem to není pravda

většinu levného textilu, který zde je dovezly velké řetězce a obchodníci z Číny... jinak máte v zásadě pravdu, Vietnamci zbohatli primárně na kriminální činnosti.. drogy, padělky, podvody...P.S. příště si odpusťte tu poznámku o jejich autech, zbytečně vás budou obviňovat ze závisti.. je to taková multikulturní taktiky, útočit na autora, když nemohou polemizovat s jeho názory, které jsou často podložené realitou.. je to ohavné,ale bohužel fungující a oni se neštítí ničeho...Rv

0 0
možnosti

pěnice

19. 9. 2012 13:11
Budu stručná,

nic odpudivějšího jsem v poslední době nečetla.A to se tady dočte člověk ledasčeho.RvRv

2 0
možnosti

kimos

3. 10. 2012 14:32
Re: Budu stručná,

tak to nečtěte a je po problémech... autor alespoň své názory prezentuje pod vlastním jménem, nikoliv anonymním nickem...

0 0
možnosti

Roger Wilco - 4. reinkarnace

19. 9. 2012 12:05
.

R^ karma. A jelikož český Pepík je věčný, nic se tady nezmění. Bohužel.

2 0
možnosti

LukinoL

18. 9. 2012 22:26
Tedy, autore...

...jindy vás čtu rád, ale tentokrát jste šlápl vedle. A to pořádně... Celý váš dnešní příspěvek je postavený jen na žlučovitých a tendenčních výkřicích. Mohl bych tady rozebrat jednotlivé body a všechny je okomentovat, ale nemám na to ani náladu, ani čas. A navíc se obávám, že bych se neudržel a zapomněl bych na slušný slovník. To nemám zapotřebí. Prostě raději vystačím s konstatováním, že dnes to je ANTIKARMA jako hrom.

Příště se radši věnujte tématům, o kterých skutečně něco víte osobně - a ne z doslechu, protože nepředpokládám, že byste byl někdy osobně přítomen likvidaci "velkopěstíren" konopí, vykládání masa před vietnamskými restauracemi nebo máte zmapována zahraniční města, kde Vietnamci nejsou. Mohu vás vyvést z omylu - jsou tam. A podnikají stejně úspěšně, jako tady (a ostatně jako kdekoliv jinde).

No vidíte... nechtěl jsem diskutovat a stejně do toho začínám zabředat. To bude tím, že jste mě tak "nadzvedl. Radši jdu jinam, na dalšího (a pro dnešek úspěšnějšího) bloggera :P

3 0
možnosti

.Camino

20. 9. 2012 21:38
Re: Tedy, autore...

Lukinole, v Kanade take podnikaji velice "uspesne".....maji "zeleny palec" na hydroponicke plantaze, za malymi obchudky se skryvaji laboratore na ecstasy a pokud se Vam libi ta stankova mesta pobliz nemeckych hranic, tak se mame za co stydetRv

1 0
možnosti

Petr-007

18. 9. 2012 18:08
Jdete s tim kolektivismem nekam

Vy a ja mame spolecne tak akorat pouzivani stejneho jazyka a to je hodne malo na to abych vas protezoval nebo pro vas chtel nejake vyhody. I ten spolecny jazyk je dan souhrou mnoha historickych nahod. Jasne muzete byt fain chlap, ale ja vas osobne neznam, takze jste mi stejne cizi jako Vietnamec ktery prodadava u vas v ulici. Kdybych si mel vybirat od koho nakoupim at uz zbozi nebo sluzby tak se urcite nebudu koukat na to zda majitel je Pepik nebo Ngujen a dokonce mi bude lhostejne, kdo zž vas plati vypalne Kalouskovi a kdo ne.

5 0
možnosti

vezu maso pro doktora Jacksona

18. 9. 2012 22:25
Re: Jdete s tim kolektivismem nekam

Nemate s panem Lelkem spolecny jen ten jazyk. Zijete ve stejne spolecnosti a uzivate si jeji nemale vyhody. Ovsem necim prispet (treba aspon pasivne, tim ze nebudete podporovat mafie), to uz je pro vas moc velke bremeno.

2 0
možnosti

Paprla pa

18. 9. 2012 17:58
no...

přiznávám se, že jsem se na likvidaci toho naše skvělého textilního průmyslu nepřímo taky podílela porevolučními nákupy v Polsku a na tržnicích. A víte proč? Protože ty jejich věci aspoň trochu vypadaly, narozdíl od českých, které možná byly kvalitní, ale totálně nezajímavé.

Ono i před revolucí byly moje nejoblíbenější kousky oblečení z Maďarska :-P

A pokud jde o večerky, tak tam prostě chodím do té nejbližší otevřené, bez ohledu na majitele, případně podle sortimentu, nepůjdu kvůli pár rohlíkům o půl kilometru dál.

1 0
možnosti

.Camino

20. 9. 2012 21:45
Re: no...

Co se mi libi na Svycarech.....i kdyz o tom v clanku nic neni, tak myslim, ze jsou velice chytri v jedne veci, chrani si svuj vlastni trh, nakupuji lokalne o d svych farmaru a o to same se snazi v posledni dobe i Kanadane. Vetsina lidi, ktere znam ctou, kde je produkt vyroben a branime se nakupovat v "pradelnach na penize" at uz jsou indicke, ruske ci vietnamske (ve vychodni casti zeme jsou to italske mafie :-))....i kdyz zde take jsou, vetsinou vedeny Hells Angels a tem prave ti mili Vietnamci dodavaji:-P

1 0
možnosti

Rupert

18. 9. 2012 17:05
Vietnamci v Německu vržou, a fest

V okolí Pirny a Drážďan se stačí jen rozhlédnout. Jenže musíte chtít. Jo, a ty černý bouráky zase nevidím já. Většinou otlučené dodávky všech typů.

5 0
možnosti

Nina Krásná

18. 9. 2012 17:03
Velmi přesně řečeno

ale to českým sockám nedojde - nadávat na nezaměstanost a současně kupovat asijské šmejdy je jejich způsob života, nakpnec asi ani nejsou dost chytří na to aby jim došlo, že si za tu nezaměstnost můžou sami. Pokud někdy měli nějaký mozkový buňky, vybili si je pančovaným chlastem od vietnamců ;-D

8 0
možnosti

poyut

18. 9. 2012 17:08
Re: Velmi přesně řečeno

Dovedu si prestavit,jaka bourliva diskuse bude,kdyby tuto pravdu napsal nejaky Nguyen ;-D

2 0
možnosti

iluminat

18. 9. 2012 16:53
pokud nekdo za to muze tak je to stat a korupce

a ze jsou nekteri z nich dealeri? Ponivadz jsou kupci!!!!! Jeden prodava a chce prodavat, druhy kupuje a chce kupovat. Kde je ten zlocin? Aha, prohibiice. A ta je vysledkem korupce. A hrabivosti vlad vsude na svete. Vy vite kde se to prodava, i kdyz to nekupujete, ale policie to ne a ne najit. Ze? Tak kdo za to muze?

A ze se ve vecerkach nenadrou? TAk si ji zalozte sam a lenoste tam a budete samy prachy. To misto tlachani na webu.

4 0
možnosti

Vera Mydlitatova

18. 9. 2012 16:58
Re: pokud nekdo za to muze tak je to stat a korupce

Přesně tak. Definice obchodu je jednoduchá: já to mám a ty to chceš. ;-)

1 0
možnosti

sedivak

18. 9. 2012 15:11
Všechny ty otázky jsou buď nepravdivé nebo tendenční.

Už jen ta první by měla znít správně: Kdo v devadesátých letech zlikvidoval náš NAPROSTO NEkvalitní textilní průmysl STEJNĚ nekvalitním ALE LEVNĚJŠÍM textilem bůhví odkud?

6 0
možnosti

Martin5.35

18. 9. 2012 15:30
Re: Všechny ty otázky jsou buď nepravdivé nebo tendenční.

Jak může být otázka nepravdivá?

Například neschopnost vietnamců prosadit se svou pracovitostí jinde než v ČR - tím jsem udivován již roky a nechápu to. Vy to umíte vysvětlit? Třeba proč jsou vietnamské tržnice na naší straně hranic, když většina zákazníků pochází z Německa?

2 0
možnosti
  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3920x
"O některých druhých z nás"

Mé další weby:
http://pozitivnifoto.cz
http://amaradio.cz
 

Seznam rubrik