Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Nevím, jak hlasitě ta učitelka zařvala, ale pamatuji si, jak bylo někdy těžké nás spratky na nižším stupni základní školy udržet v klidu. Takže občas ne deštník, ale pohlavek či facka. A jak to rychle vyčistilo vzduch a člověka zklidnilo. Že bych se tím chlubil doma, no to bych si pomohl. 

To byly krásné doby, no už je to 55 let....;-)

1 0
možnosti
EP

Paní Deniso překvapilo mne, že žádnou diskusi dosud váš blog nevyvolal. Snad se podaří jen stručně připomenout, že výchova lidského jedince začne jeho narozením. Rodiče dítěte mají lidskou povinnost připravit dítě na vstup do lidské společnosti. Hlavní práce v tomto ohledu má být zhruba dokončena v předškolním věku. Ve škole jde o zkvalitnění této přípravy o naukovou složku /kterou většina rodičů možná by i nezvládla/ a přirozeně, že výchova stále pokračuje i ve škole, ale také i všude jinde mezi lidmi a to při veškerých jejich činnostech.

Když některé dítě ruší ostatní na př. při pozorování zvířat v ZOO nějakým pošťuchováním ostatních, je napomenuto. Asi nevíte co předcházelo, třeba to bylo páté mapomenutí v pořadí. Učitelka asi spíše měla dětem vyprávět něco ze zoologie a ne suplovat rodiče, kteří na výchovu asi neměli dost času a nestačili vštípit dítěti, že nemají rušit jiné při práci. Prosím s omluvou, že toto uvažování opustím. Věřím, že každý rodič toto chápe. A neche-li chápat, dobře nu tak. Z malého nevychovance vyroste velký nevychovanec a mají se na co těšit.

Jen prosím nesrovnávejte práci učitele s prací pokladní v samoobsluze. Tím příliš obnažujete své chápání výchovy.

1 0
možnosti