Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

!čtenář!

2. 4. 2012 11:13
Odstrašující příklad

Je nepříjemné konstatovat, že úroveň práce je nízká. Kde hledat příčinu nespokojenosti?

Pisatelka prý studovala dva roky život Slovanů (proč?), aby se v její hlavě zrodila idea, psát o sklu.

Mezi dobré vlastnosti studenta závěrečné práce patří, že vynakládá velké úsilí na to, aby všechno poznal (až poté by se měl k tématu vyjádřit). Práce svědčí o tom, že autorka posbírala několik informací ze zdrojů, které uvedla. Pokud to dostačuje: je vše v pořádku. Není to málo! Nechybí zde konkrétní cíle?

Celková úroveň je nejen po gramatické stránce tristní! Vedoucí práce by měl trvat na odstranění "všech" pravopisných chyb. Autorka byla upozorněná, že práce bude volně přístupná, proto se nesmí divit, když se o ní vedou řeči. Z díla nelze zjistit, zda se jedná o plagiát. Práce má mizivou hodnotu i pro ty, kdo ji chtějí hledat. Bakalářská práce je v této podobě neobhajitelná. Není, co obhajovat. Dá se použít při výuce pouze jako odstrašující příklad.

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

12. 2. 2012 13:07
měl bych k tomu 2 postřehy

1. Studentka bude mentálně asi skutečně na úrovni domácího bílého ptáka na čtyři. 2. Vy zase budete asi ten pověstný "mladej co to moc žere". Za dob mých studií jsem nemusel ani jeden z těchto akademických archetypů. Na druhou stranu, nejde o život. Teda aspoň mě. :-)

0 0
možnosti

Sidonie_11

14. 2. 2012 10:59
Re: měl bych k tomu 2 postřehy

Nejsem to jenom já, komu to vadí. Jsou to i další studenti. A není to tak, že to moc žeru. Jenom mi nepřijde normální, že někdo takhle sprostě poruší jasně daná pravidla a odevzdá práci, která je plagiátem, protože nejsou citace v textu, a nemá ani stanovený rozsah. A navíc je na úrovni slohovky ze základky. Ať si píší, o čem chtějí, ale ať to má kruci nějakou úroveň - jsou přece na VŠ!

0 0
možnosti

Béda47

10. 2. 2012 18:41
ale přátelé !

Co to tady plácáte za nesmysly ! Víte vůbec, co ta studentka umí a jaké má nadání ? Proč ji zatracujete na základě nějaké zbytečné bakalářské práce. Myslíte si, že sochař či malíř také musí své dílo popsat dokonalým elaborátem ? Neblněte a zamyslete se nad podstatnými věcmi. Před pár lety se vše psalo na psacích strojích se stejným písmem a nikomu to nevadilo.c A čeština je umělý jazyk, vytvořený " obroditeli" a komplikovaně zaneřáděný všelijakými předpisy a výjimkami.V

0 0
možnosti

Sidonie_11

10. 2. 2012 22:27
Re: ale přátelé !

To má být provokace, nebo to myslíte vážně? Pro psaní bakalářek a magisterek platí jasně daná pravidla, která byla zcela prokazatelně porušena, a to zásadním způsobem. Je zajímavé, že na VUT můžou i umělci zpracovat práci v souladu s citačními normami a dalšími požadavky. Víte, jak je asi těm studentům, co studujou či studovali peďák a jejich práce je skutečně plnohodnotná a na vysoké úrovni? V této zemi bohužel stačí pár špatných prací, které však pokazí pověst všech studentů a absolventů. Proti tomu se musí prostě zakročit!

2 0
možnosti

Jožin z planin

9. 2. 2012 8:48
Comic Sans

Nejhorší mi přijde, že někdo na VÝTVARNÉ škole je schopný použít písmo Comic Sans někde ve vážně míněném textu, kam se vůbec nehodí. Kdyby alespoň autorka projevila trochu originality a našla si jiný okrasný font. Ten by se nejspíš také nehodil, ale aspoň by to nevypadalo jako deníček. Kdyby to bylo z jiné školy, tak je možné ohrnout nos nad nevkusem autorky a pokud by obsah za něco stál, tak to se skřípěním zubů akceptovat. Na výtvarné by to vedoucí práce neměl v žádném případě pustit.

Už jsem teda viděl Comic Sans použitý v diplomce relativně dobrým způsobem - nebylo to v samotné práci, ale v její příloze, která byla určena především dětem. Tam se to ztratilo dobře, tady fakt ne.

1 0
možnosti

Gmurr

9. 2. 2012 8:59
Re: Comic Sans

Zajimave je, ze to absolventku na vytvarne skole vubec nenaucili! Nebo jim to na vytvarne skole nevadi !

Nebo - nedej boze - to vubec nevedi. 8-o !!

Coz vypovida o stavu ceskeho skolstvi.

1 0
možnosti

Gmurr

8. 2. 2012 19:45
takovych vytvoru se najde i vic

a mate pravdu.

Ty vet jsou udesne. S timhle repertoarem cestiny se snad nesmi ani zakoncit stredni skola. To je ostuda. Proste chyby ze zakladni skoly.

2 0
možnosti

Sidonie_11

8. 2. 2012 18:04
Je to hrůza!

Práci jsem četla, viděla jsem i posudek vedoucího práce (v ISu), který nejspíš z milosti dává E. Bohužel se mi ale na monitor počítače dostala i jiná práce z té samé fakulty, navíc magisterská, která je ještě horší!! A prošla s hodnocením "A"! 8-o Práce nese název "Krabi - digitální mánie" a prošla v r. 2009 a nemá snad ani 20 stran čistého textu.

Abych se přiznala, tak mám docela cukání být mrcha a nahlásit tyto dvě práce jako plagiáty, protože ona Skleněná plastika sice obsahuje něco jako parodii na parafráze, ale u Krabů jsem nezaznamenala ani to! A radši se ani nevyjadřuju k tomu, že podle předpisu děkana by měla bakalářka mít aspoň 40 stran (jak to bylo u diplomek v r. 2009 jsem nenašla). :-P

4 0
možnosti

Sidonie_11

8. 2. 2012 18:23
Re: Je to hrůza!

Ještě dodatek: Nemluvě o tom, že když někdo uvidí ať už "Skleněné plastiky" nebo "Kraby", tak je tu rizik, že to nevezme jako otřesný případ v rámci jednoho oboru či fakulty, ale hrozí, že se podobná úroveň prací vztáhne na celou univerzitu, což by bylo značně nespravedlivé, protože minimálně u nás na FSS jsou diplomky setsakra pečlivě psané nejen po stránce obsahové, ale i po stránce formální.

0 0
možnosti

Jiittkkaa

8. 2. 2012 17:03
Do práce jsem nahlédla

došla až k vznikali objekty - a dál jsem nečetla. Jak může projít a dělat pedagoga člověk, který ani neví, kde používat jaké i/y. Co takoví učitelé pak asi naučí naše děti:-/JG

3 0
možnosti

milanalois

8. 2. 2012 17:37
O akreditaci holt měla přijít jiná fakulta

než plzeňská práva.

Jejich bakalářky a diplomky (pokud se najdou) jsou aspoň psány slušně česky.

1 0
možnosti

Dědek Plesnivák

8. 2. 2012 16:45
Máte pravdu ...

a bude hůř :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3911x
Středoškolský učitel angličtiny a společenských věd. Taky amatérský muzikant a filmový nadšenec, překladatel trailerů, vlastenec a rumunofil.