Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Lesní sběř

15. 9. 2012 20:34
Proč vlastně...

...nejsou také waldorfslá gymnázia? Tím by se celý problém vyřešil: na konci by vypadl typický adept na studium humanitního oboru. Na gender studies nebo romistice už je každému jedno, kolik je sedm a šest, hlavně aby to uměl okecat a měl k tomu správný ideový postoj. ;-)

5 0
možnosti
AJ

astrudina

16. 9. 2012 0:28
Re: Proč vlastně...

a kdyby to ani tam neklaplo, tak může jít studovat antropologii komiksu!;-D

1 0
možnosti
M

maamar

15. 9. 2012 20:02
Pravda, pravda...

Taky k nám na SŠ občas přije nějaký"waldorfský". Jakože se samými jedničkami. Jejich úroveň je taková: jeden neuměl psát, nestíhal zápisy z tabule a nebyl schopný psát diktáty. Přitom žádné "dys-" neměl. Jiný mi tvrdil, že 7+6 se rovná 14. Nechápal, proč se spolužáci smějí a čemu se já divím. Tož tak..

3 0
možnosti
JK

pesimistka7

15. 9. 2012 20:56
Re: Pravda, pravda...

Podobnou zkušenost měla známá. Osobně. Jí dali nakonec do běžné školy sami rodiče (bylo to tedy v začátcích těchto škol u nás). Nestíhali kvůli zaměstnání "předepsané" aktivity, které měli, jako rodiče, pro školu plnit a dostali nálepku jako "málo prowaldofští", což se prý odrazilo i na tom, jak s ní tamnější učitelé začali jednat a dle toho se k ní chovali pochopitelně i spolužáci (dle jejích slov to tam bylo oproti školám tohoto typu "venku" o kterých měli informace od známých, tak jako "fanatické", možná už se to od té doby změnilo...). Po přechodu na běžnou ZŠ měla mizerný prospěch, zejména v M a ČJ, ale v dějepise zase neměla konkurenci. Měla prý zpočátku radost z každé známky, chvilku jí trvalo, než se "srovnala". Nakonec to ale dotáhla v dalších ročnících na vyznamenání. Na období ve waldorfské, ale ráda nevzpomíná.

3 0
možnosti
C

certik_bertik

15. 9. 2012 18:47
to

je přesně to proč by se Waldorf měl povolovat jen ve výjimečných případech, pokud je dítě nějaký mentál, nebo jsou rodiče nějací fanatici nebo nějací jiní b!bci

4 0
možnosti