Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CIF

comme il faut

1. 2. 2011 10:56
Problém je v mobilech

Rodiče si zvykli, že jsou schopni děti kdykoliv kontrolovat. Jako dítě jsem jezdila na tři týdny na tábor, jednou za táden jsem napsala dopis a muselo to stačit, Když jsem byla starší, jela jsem na dva-tři týdny na Balkán a pohlednice došla za 10 dnů. A taky se rodičové nepotento.  

0 0
možnosti
C

culka

1. 2. 2011 10:47
Ufff...

neděste mě ;-D Myslím, že nejhorší na tom je vědomí, že v krizových situacích se člověk podvědomě utíká ke vzorcům zažitým ve vlastním dětství - a to právě nesmím připustit, neb jedinou omluvou, kterou pro své rodiče mám(e) - shodujeme se v tom všichni - je "oni to jinak neuměli". Váš přístup mi připadá důstojný, inteligentní a inspirativní. Díky za něj.

0 0
možnosti
AH

alex hart

31. 1. 2011 15:35
Vážená autorko,

je moc pěkné, jak to popisujete, něco podobného jsme zažívali a tak trochu ještě zažíváme se svými dnes už dospělými dětmi doposud. Dcera dnes studuje v zahraničí, přitom se živí sama výzkumnou prací na fakultě, umí se o sebe postarat, zdálo by se, že můžeme být naprosto spokoejeni. Což o to, to my jsme. Ale občas jsme z konání naší jinak naprosto samostatné dcery tak trochu paf.

.

Ona si klidně vyjede se skupinou dalších podobných mlaďochů z Německa, Francie Švédska a bůhví odkud ještě, na prázdniky třeba do Gruzie, Rumunska, Turecka nebo poblíž Kosova, čím větší konec světa, tím větší zážitky a cestovní adrenalin. Spojení na ní nemáte žádné, a přitom se z tisku tu a tam dozvídáte, že se tam střílí a onde se zabíjejí mladí lidé kvůli kšeftu s lidskými orgány a pod. A nemůžete dělat vůbec nic. Je dospělá, má svoji zodpovědnost, ani nevíte, kterého grázla v životě potká a jestli bude myslet hlavou nebo pipinkou.

0 0
možnosti
AH

alex hart

31. 1. 2011 15:39
Vážená autorko, -1-

Můžetetjen doufat, že jste ji v rámci možností slušně vychovali,  že není úplně pitomá, a že snad má dobrý odhad na lidi, a že jako mnoho jiných v jejím věku nepodléhá příliš módním trendům. Ale je to její boj, a vy v něm už nefigurujete.  

.

A podobné je to se synem. Je to už taky několik let dospělý člověk, má už taky něco za sebou, ale ještě studuje, celý týden je na šlole mimo Prahu, a na rozdíl od dcery ho ještě živíte téměř úplně (i když i on si umí nějakou tu korunu vydělat.). A on má slečnu, a tu a tam pacholek ani nepřijede domů na víkend, aniž by co řekl. A taky už to nemáte v ruce. Je to jeho život. Jediným argumentem je, že ho ještě živíte.  Což prostě nejde používat do omrzení.

.

A u obou jen můžete doufat, že neudělají nějakou kravinu. Jsme na to sice se ženou dva, ale tak moc to zase naše starosti neumenšuje.  A zajímavé je, že to co jeden vidí jako problém, druhý jako až tak závažné nevnímá.

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

31. 1. 2011 12:20
jsou chvíle,

kdy cítíte, že to tátomámování má své meze. Že nemůžete pořád přebírat roli nepřítomného otce, protože už přestáváte být mámou. To je teprv mazec.

0 0
možnosti
W

wal.p

31. 1. 2011 12:16
Nebojte se,

vrátí;-D. A pak to bude zas bezva kluk.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1253x
Pracující máma a cestovatelka, cizinec ve vlastní zemi, kterému se cizina domovem stát nestihla.