KOMU JSME NEBEZPEČNÍ?

Každý z nás přichází na svět sám, každý také ze světa sám odchází a každý se za svůj život bude sám zodpovídat. Přijměme konečně zpátky svou zodpovědnost. Přestaňme být  ovládanou biomasou.  

Kolik jen už bylo těch, kteří hlásali konec světa!  A díky jim se také lidi dívají na snahu Tvořivé společnosti s nevolí a nedůvěrou. Nedivím se a nemám jim to za zlé. Každý máme své zkušenosti a svou nezcizitelnou a jedinou svobodu, svobodu volby. Každý sám volí, zda dá ano životu nebo smrti.

Ale dnes už opravdu není nikdo, kdo by mohl tvrdit: "Nejsou žádné krize, klima je v naprostém pořádku, máme se báječně, jsme svobodní, zaopatření, v bezpečí a je radost žít" A když to někdo tvrdí, vědomě lže.

Všichni cítíme, a vidíme, že se světem není vše v pořádku. A to je pravda. Další pravdou je, že svět, takový jaký ho známe, už brzy zanikne, a proto bijeme na poplach.

Co je lepší: mluvit pravdu nebo v nevědomosti čekat konec naší planety? Lidé nechápou prosté věci. Všichni účastníci z Tvořivé společnosti utrácejí své vlastní prostředky, svůj volný čas,nikdo je neplatí, mají jen jedinou ideu – zachránit lidstvo a život na Zemi.

Za Tvořivou společností stojí obrovská spousta dobrovolné různorodé práce po mnoho let. Nedělají to pro své potěšení, ale pro nás, pro lidi. Jde o nás, o naše děti, o všechny a oni to dokonale chápou.

Spotřební společnost je jak stohlavá hydra – každá hlava představuje nějaký problém: válku, hladomor, krize, korupce, vykořisťování, omezování práv a svobod, LGBT, satanismus, sexuální zvrhlosti atd., atd. Bojovat proti ní nemá žádný smysl, protože jakmile setneme jednu hlavu, vyrostou místo ní dvě další.

Lidé díky svému egoismu, chamtivosti, strachu a touze po moci vždy budou za peníze nebo pro publicitu prodávat svou lidskost, vědomě lhát  a podporovat zlo. Je to tak. V každém člověku je dobro a v každém je zlo a jen my sami vybíráme, čemu dáme přednost. To je nepříjemná pravda.

Jediné, co lze udělat, je spojit se a změnit samotný formát společnosti, zaměřit svou pozornost na vytvoření Tvořivé společnosti. Jedině tak hydru porazíme.

Změníme formát a změní se všechno.

Jací my lidé jsme, to i dostáváme. Nenadávejme proto na okolní svět a ostatní, je to i naše vina, protože ti, co tvoří zlo mají náš tichý souhlas. Bojíme se, proto mlčíme a tím zlo podporujeme.

Války v konzumní společnosti jsou spuštěny pro zachování moci a zvyšování bohatství malé skupinky lidí a obnovení ekonomiky, pro přerozdělení sféry vlivu a výdělku na obnově. Vtip je v tom, že všichni ostatní – 99% lidí za to platí. Svými penězi i životy. Proto války v současném formátu společnosti nikdy neskončí. Na válku v r. 2021 bylo utraceno více než 2 bilióny dolarů (2 000 000 000 000) a má stoupající trend.

Přesto jsou lidé schopni přetrhnout okovy vlastní pýchy, egoismu, lenosti, chamtivosti, hlouposti i nenávisti. Stačí k tomu málo změnit podstatu, změnit stávající formát společnosti na Tvořivý.

Lidé nebojte se!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Lasotová | úterý 1.8.2023 11:02 | karma článku: 0 | přečteno: 10x