Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

BoboHml

5. 4. 2009 14:16
zajímavé

R^

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

5. 4. 2009 14:08
Děkuji za výborný článek

Výborný článek, díky za něj a souhlasím, že by bez problémů obstál i v časopise. Škoda, že jste nezmínil prominentní české filmaře, jako je např. Hřebejk nebo Svěrák mladší. Zajímal by mě Váš názor na ně a jejich situaci (možná už to tu někdo zmínil, diskusi jsem zatím nečetla).

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

5. 4. 2009 14:10
Re: Děkuji za výborný článek

oprava: prominentní současné české filmaře

0 0
možnosti
MB

MacX

4. 4. 2009 15:46
Dobrá zpráva

Pěkný, informačně bohatý text, který bych,  po malých úpravách, na vaše místě raději nabídl do nějakého časopisu.

Jen nemohu souhlasit se spíše kladným hodnocením Svobodových Sametových vrahů. Ten film je podle mne velmi špatný, až trapný. A nemá to u mne nic společného s Svobodovým politickým angažmá, sám jsem mírně doleva.

0 0
možnosti
MF

falm

4. 4. 2009 12:43
Ještě jeden "komerční" aspekt

Zásadní rozdíl je v tom, že v zahraničí se jedná o filmové producentství jako oblast podnikání - tím pádem občas zbyde nějaký ten pětník na umělečtější filmy. Nehledě na to, že anglosasská kinematografie je prostě velkým trhem, nedá se nic dělat.

V Čechách nemáme toto producenství jako "byznys", ale jako žebrání z nutnosti - jak je v článku popsáno ve scénce "Troškovo setkání s podnikatelem".

Posledním českým filmovým producentem byl Miloš Havel. To vše co se děje u nás jsou jen amatérské pokusy, a řečeno s autorem článku, tápání ve tmě.

0 0
možnosti
M

MoUdrostrak

4. 4. 2009 6:22
Skvela retrospektiva!

Vyborny clanek a shrnuti! Skutecni mistri Vavra, Kachyna a dalsi se stali obetmi nekritickeho komsomolskeho pravicovani za kazdou cenu. Kdo nezplodil agitku o hodnem restituentu/slechticne/privatiseru, nesmel vstoupit za kameru resp. k verejnopravnim fondum.

'

Neexistuje jediny kriticky pohled "ceskych umelcu" na tunelovani, kuponovou privatisaci, expedicni a okupacni miSSovani, zRADAReni... "Umelecka tvorba" a autocensurni zbabelost upadla do levelu bahna "tvorby" za Protektoratu.

'

Temer nelze v zahranici zminit jedineho ceskeho rezisera nebo herce,ktery by byl v obecnem povedomi. Zbabelost a oportunismus neumozni obdoby ceskych Michalkovu, Vajdu, Kordu, Kusturicu a dalsich Mistru z nezbabelych a ortodoxne nepravicujicich a nebuschistickych Stredoevropskych a Vychodoevropskych kulturnich narodu . Prvoplanovita zkratka Eintopfu do scenare kazdeho filmu Restituent-zid-podnikatel (plus nejlepe Veskrna v episodce) sezene sice sponsora, ale vede jen na hnojiste dejin a k opovrzeni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2512x
Věk: Střední
Vzdělání: Běh na dlouhou trať
Charakteristika: Hlavní je nebrat se příliš vážně, a nežít v iluzi, že jedině můj názor je ten správný (ačkoliv samozřejmě je :)) )

Seznam rubrik