Za Putinovu invazi zaplatíme všichni

Když se v roce 1933 dostal v Německu k moci Hitler a nad střední Evropou se začala stahovat mračna, neprojevilo se to jenom Hitlerovým hysterickým řevem a stavbou opevnění v pohraničí, ale i ekonomickým průšvihem.

Z ohrožené země se plánovaně stahoval kapitál – ať zahraniční, či domácí, velmi často vlastněný židovskými podnikateli.

Jak to nakonec dopadlo, (včetně vyplundrování československých zlatých rezerv nacisty) víme všichni.

Myslíte, že něco podobného nemůže opakovat? Pokud Rusko obsadí Ukrajinu (či z ní učiní svůj 100% vazalský stát), tak se ze zemí na západ od Ukrajiny, tj. Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky stanou nárazníkové státy, protože dnes už je jasné, že na kontinentu vzniká nová železná opona – otázkou pouze je, kde přesně bude spuštěna.

Jasně, Putin může buď po dobrém zkusit levněji dodávat plyn – případně může nějaký jeho poskok pohrozit dalším zdražením (nebo ho BU BU BU neexistujícím plynovodem dodá ze západní Sibiře do Číny). Ale najde se nějaká úspěšná firma a je úplně fuk, jestli domácí, švýcarská nebo japonská, kterou by u nás chtěla vybudovat (a dlouhodobě provozovat) firmu a dát práci našim lidem? S agresivním sousedem za zády, který si jakékoliv posílení obrany vykládá jako provokaci a ohrožení své vlastní suverenity? Těžko.

Ale pojďme dál: pokud nebude ve střední Evropě bezpečno a nebudou tu příležitosti, zůstanou tady mladí, šikovní lidé? Nebo raději zkusí štěstí někde daleko za mořem, kam „mírové sbory“ báťušky Putina nedosáhnou? Pokud tady mladí lidé nezůstanou, tak kdo bude přispívat do důchodového systému?

Uvědomme si tedy, že teď půjde nejen o nás, ale i budoucnost země a našich dětí na spoustu let dopředu. Nebo nikdo nemusí dělat nic a budeme mít zase smrádeček, tentokrát možná déle než 40 let…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Lamač | čtvrtek 24.2.2022 17:59 | karma článku: 12,41 | přečteno: 399x
  • Další články autora

Petr Lamač

Ostrá prosba sultánovi

18.7.2016 v 8:45 | Karma: 34,35

Petr Lamač

Co je víc? Ústava nebo korán?

1.2.2016 v 9:42 | Karma: 36,84