Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Můj názor je, že celá ta fakulta by se měla zrušit.

Pokud jsem informován, byla zřízena jen proto, aby měl pan Sokol kde dělat děkana, když na filosofii ho coby nefilosofa odmítli.

Ta fakulta k ničemu prospěšná není a ničím užitečným se nezabývá, je to ostuda Karlovy university.

Jinak též doporučuji velmi zajímavý a dle mého soukromého soudu i velmi dobrý a výstižný článek pana Čermáka "President, který kopl do vosího hnízda?" na FreeGlobe.

(freeglobe tečka parlamentnilisty tečka cz)

3 1
možnosti
Foto

Vážený pane doktore, bratře v Kristu,

po dlouhé době čtu k tomuto tematu věcný článek bez emocí, klidný, vyrovnaný. Připomněl jste obě strany i uvnitř katolické církve, jak pana opata Pojezdného, tak Mons. Halíka, kteří zastávají v této "kauze" odlišné postoje.

Já bych k tomu doplnil i prohlášení Jeho Eminence kardinála Vlka z dnešního rána, v němž upozornil na, z jeho pohledu, nepřípustnost zásahu státní moci do akademických svobod, čímž v podstatě naznačil, že on sám ve svém konzervativním duchu přijímá názor, že akademická obec je svébytná a samostatná.

Možná bych si tu dovolil malou úvahu - je to podobné, jako by nějaký úřad státu chtěl zasahovat do toho, koho si zvolí jakákoliv organizace za svého předsedu, mluvčího, tajemníka. Přiznávám, že je toto přirovnání velmi přitažené za vlasy a vy ve svém článku se nepřikláníte ani k jedné straně.

I tak ode mne díky a karma.

2 2
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik