Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

oooo

19. 9. 2012 14:48
Celibát nikdy nic dobrého také nepřinesl

Z dnešních zpráv : Žáci prvního ročníku jedné ze

škol v Lubině na jihozápadě Polska na seznamovacím pobytu knězi, který

je zároveň ředitelem školy, olizovali bílou pěnu z nahých kolen. Tento

rituál pro školní nováčky vzbudil značnou pozornost polských médií.

Úřady na něm nic mimořádného nevidí.

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

19. 9. 2012 14:57
Re: Celibát nikdy nic dobrého také nepřinesl

jakou spojitost má zpráva Radia Jerevan s celibátem?

4 0
možnosti
O

oooo

19. 9. 2012 14:44
Vítězství křesťanství také ne

Bránit civilizační hodnoty Evropy ano, ale k nim nepatří vracet se do tmářských středověkých dob náboženství. Svoboda a humanizmus, moderní právo se prosazovaly těžko a navzdory zpátečnickým tendencím církví. Není řešení stavět se na barikádu křesťanů proti jiným náboženstvím - to vede k 3. světové válce - řešení je žádné náboženství a hlavně žádné náboženské instituce - ty dnešní globalizovanou planetární lidskou společnost jen rozdělují do nepřátelských stád. Právě proto, že naboženství měla mnoho století na to, aby nastolila toleranci alespoň sama mezi sebou, což se jim dodnes nepodařilo - dokonce ani mezi mnoha křesťanskými odnožemi, je zřejmé, že jsou toho neschopné. Věří jim stále méně lidí, jsou zbyteční. Zakázat je nelze - kdo jim věří - jeho věc, ale stát(y) by měl dát ruce pryč od jakékoli podpory těchto zájmových organizací - nic jiného dnes nejsou.

5 0
možnosti
P

pesimistafurt

19. 9. 2012 14:56
Re: Vítězství křesťanství také ne

církve taky nic jiného nechtějí - aby stát(y) dal od nich ruce pryč; ovšempo vyrovnání majetku, nevím ovšem, jak toho dosáhnete u islámu - budete se muset smířit s tím, že váš požadavek je naprosto nereálný; tak na úrovni hesla Proletáři všech zemí spojte se

4 0
možnosti
P

pesimistafurt

19. 9. 2012 13:16
po roce 1990 si naivkové mysleli, že

historie skunčila; bohužel to není pravda a čekají nás možná horší časy než ty minulé; bez ohledu na to budou-li nebo nebudou církve; ostaně islám není církev

4 0
možnosti
DMP

Dluhousek Mirda Parkanovic

19. 9. 2012 13:08
mir mozna nenastane

ale situace na svete bude asi vyrazne klidnejsi, kdyz velka bila muz prestane vnucovat cele zemekouli svuj politicky a ekonomicky system.

kdyz se nekdo bude chtit vytloukat at to dela, kdyz nekdo bude chtit verit na trpasliky, at si veri, kdyz nekdo bude chtit absolutistickeho monarchu at si ho ma.

ale toto pravidlo musi platit i pro uzemi kde velka bila muz uz je. i tam at si lide mohou ve svych zemich utvaret vlastni pravidla

0 0
možnosti
K

karel_vvv

19. 9. 2012 12:43
Zakazat cirkev

To jedine pomuze - bohuzel po umenseni katolicke cirkve, ktera mimochodem mela velky podil na prvni svetove valce, byl vznikly prostor nahrazen cirkvi nacistickou a bolsevickou.

Islam je nabozenstvi, asi jako bylo nabozenstvi nacisticke nebo bolsevicke. Vrazdi se zatim hlavne mezi sebou, 99% zabitych muslimu je zabito muslimy.

Viteztvi islamu by prineslo hlavne absolutni krach cele civilizace. Nebyt ropy, bylo by to videt vice uz ted, ale i tak - kolik maji Nobelovych cen, kultury nebo vyvoje - zkratka nic. Jedine, co islamisti umi, je rozmnozovani, ale pouze za cizi penize. Staci jim je nedavat a je vyrizeno. Pak se pomlati mezi sebou.

1 0
možnosti
MP

Vrah

19. 9. 2012 14:06
Re: Zakazat cirkev

A nebylo by jednodušší zakázat vás?

3 0
možnosti
DP

Daniel P.

19. 9. 2012 12:15
máte i nemáte pravdu

V té první části článku nesouhlasím. Války a ozbrojené konflikty jou způsobeny mocenskými spory. Konec vlivu církví to hodně zlepšil (protože církve jsou mocenské organizace, které si záminku k agresi hledají velmi snadno - "Bůh tomu chce"). Válek je ale méně i z jiných důvodů, například proto, že střílet na zákazníka není dobré pro kšeft, vlastnictví půdy už není podmínka nutná ke zbohatnutí a urážky není nutné smývat krví.

V druhé části souhlasím, zejména proto, že islám sem prostě zanáší to, čeho jsme se v minulosti pracně zbavovali. Ano, bylo to tady, v jiné podobě, ale v principu bylo. Rozpad islámu, který bude nevyhnutelně následovat poté, co islám přijde o ropné peníze (ty jediné ho drží při životě) mír nezajistí - ale zmenší riziko násilností. Převládající mír přijde postupně, evolucí, pokud se udrží stávající trendy ve vývoji společnosti.

5 0
možnosti
MP

Vrah

19. 9. 2012 12:38
Re: máte i nemáte pravdu

Ač jsem přesvědčený, že světská moc církvím nepřísluší, nedomnívám se, že by situaci – jak píšete – hodně zlepšil konec jejich vlivu. Za krvavou francouzskou revolucí žádná církev nestojí, o obou světových válkách ani nemluvě.

3 0
možnosti
JS

44anubis44

19. 9. 2012 12:10
Ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim

4 0
možnosti
VH

poyut

19. 9. 2012 12:12
Re: Ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim

Protoze statni terorismus krestanu vedl k islamistickemu terorismu

5 0
možnosti

Denever

19. 9. 2012 12:09
Válka končí pouze rovnováhou

Vítězstvím žádné strany válka nekončí, válka končí pouze rovnováhou a strachem z toho druhého.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

19. 9. 2012 12:24
Re: Válka končí pouze rovnováhou

Válka je defacto loupežné přepadení pod nějakou záminkou. Jejím cílem je tedy obohacení (nebo sebeobrana). V současné době je mnohem snazší se obohatit obchodováním, střílet na zákazníka není dobré pro kšeft.

Války v minulosti byly o kolonie a o půdu, nyní jsou převážně o ropu (a ve srovnání s minulostí je jich mnohem méně), v blízké budoucnosti, poté, co se zbavíme závislosti na ropě, budou nejspíš o vodu, pokud vůbec.

4 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik