Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

realya

9. 12. 2011 14:50
Autorovi jako jednomu z mála ještě nedocvaklo jak funguje EU

viz "Copak je nějaký hřích řídit se společnou fiskální politikou?" samozřejmě že ne, problém je v tom, že v EU není žádná společná politika. V EU platí to, co řeknou komisaři řízení z Francie (úpadkového státu první kategorie) a ta nařízení platí pouze pro slabé, zatímco Německo nebo Francie se jimi vůbec řídit nemusí, když jim přestanou vyhovovat.

2 0
možnosti
P

pěnice

9. 12. 2011 14:47
Nemohu mluvit o ekonomii,

protože jí nerozumím. Jen mi přijde úsměvné, že peníze se ztrácejí tam, kde to nemá EU pod kontrolou? Tak by mě zajímalo, kolik stojí ty jejich výzkumy, naposledy které červíky budeme jednou konzumovat, nebo zahnuté banány, změna značek potravin, to vymýšlejí lidé s půlmilionovými platy. Já bych řekla, že tam peníze mizí v bezedných černých dírách.Ale je to jen můj názor.

0 0
možnosti
V

villík

9. 12. 2011 14:11
Ještě, že jste mě nahrál na smeč:

Cituji Vás: "Lékaři vystupovali tak, jak to máme pěkně zaznamenáno v seriálu

Nemocnice na kraji města - v podstatě s pacientem nediskutovali a

direktivně stanovovali postup léčby i další náležitosti kolem toho."

No, a takhle se snaží celou dobu fungovat EU. Vy jste si nevšim? Rum není, žárovky nejsou, 7% zemědělské půdy nechat ladem, v autě s vám biolíh snaží o korozi válců, dotlačili nás do nesmyslných větrníků a modrých polí.. a Vy to nevidíte...  Já ano!

4 0
možnosti
AA

Saša

9. 12. 2011 14:14
a také cukrovary a cukrová řepa a vinice a víno

Kvóty, regulace, omezení, zákazy - to je EU.

Na rozdíl od EHS.

0 0
možnosti
J

jarno3

9. 12. 2011 13:48
Pane doktore,

i jako filosof jste mohl dojít k názoru, že žádná umělá splácanina fungovat nemůže. A EU není nic jiného,než paskvil, násilně slepený z nestejně výkonných a rozdílně bohatých segmentů, rozdílných životních úrovní, zájmů i filosofií. Byl uměle splácán   za pomocí tyjátru a cíleně zmasírovaných (obelhaných) občanů v roli statistů či potřebného křoví. A nyní je čas se z tohoto nefunkčního experimentu vymanit. Proto lidi jásají. Už je nebudou dusit  úsporné bruselzářivky, unifikované eurookurky či eurobanány, už nebude třeba v kancelářích živit statisíce europovalečů. Státy se vrátí ke svým měnám a budou spolu dál spolupracovat na poli  ekonomiky, podle původního záměru EHS. Jistěže to nepůjde hladce, ale pořád je to lepší, než dál prodlužovat agónii tohohle molocha pro blaho bruselských povalečů.

8 0
možnosti
O

OliveraKatarina

9. 12. 2011 13:38
Autor nerozumí tomu, jak funguje lidská společnost

Nerozumí těm mnoha aspektům,, které je třeba respektovat a brát v úvahu, od příčin lidského konání, jejich motivace, ekonomických zájmů   atd.  Protože tomu nerozumí, pak konstruuje   chybné koncepty postavené na iluzích a přáních.    Stejně jako  komunisté, se pak tito filosofové diví, že jejich "projekt"  nefunguje, hroutí se.  Nehledají ovšem chybu v sobě, ale v  tom, že lidé "jsou špatní"  , nechovají se podle  jeho představ  a "pokazili to".  Mnohem moudřejší lidé bez falešných iluzí,  jako je třeba president Klaus,  vidí od začátku  chyby toho uspořádání - a upozorňují na ně.  To ovšem  hloupé "pravdoláskaře"  jen ještě víc rozhořčí a to, že jejich odpůrci měli pravdu, jim přičtou k tíži. Východisko hledají v prohloubení svého chybného projektu.   To je bod, ve kterém se nalézáme nyní......[>-]

0 0
možnosti
O

OliveraKatarina

9. 12. 2011 13:46
Re: Autor nerozumí tomu, jak funguje lidská společnost

Zjednodušeně lze říct, že Evropa má na vybranou mezi EURem a demokracií.  Nemůže mít obojí.  [>-]

2 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

9. 12. 2011 13:38
Nesouhlas s autorem

Tomáši, nezlob se, ale nesouhlasím s Tvými názory. EU se prostě rozpadá, ať chceš, nebo nechceš. Zoufalá snaha zachránit EU mi připadá stejně nesmyslná, jako byla zoufalá snaha britského a francouzského premiéra zachránit mír v roce 1938. Prostě tehdy už nebylo možné zachránit mír a nyní už není možné zachránit EU v současné podobě. Jakákoli snaza o záchranu situaci jen zhorší, protože to, co do záchrany nyní nacpeme, nám bude chybět, až to skutečně spadne na ústa, stejně jako Francii a Velké Británii v roce 1939 chyběly ty pozice, které v Mnichově Němcům přepustili.

3 0
možnosti
MP

Vrah

9. 12. 2011 14:27
Re: Nesouhlas s autorem

Zachraňovat za každou cenu, ať to stojí co to stojí – podobně jako snaha o resuscitaci olezlé mrtvoly, kterou hýbají červi. Bude žít, tak praví dogma, které se nesmí zpochybňovat.

0 0
možnosti
AA

Saša

9. 12. 2011 13:32
Nechci politicky sjednocenou Evropu,

protože to byl vždy sen všech krvavých diktátorů.

Čím větší stát, tím méně svobody. A když jde o stát s nehomogenním obyvatelstvem, které se nemůže domluvit, neboť se nedomluví a jednotlivé skupiny si navzájem nerozumění nejenom kvůli odlišnému jazyku, ale i kvůli odlišné kultuře, tak je pro diktára (byť by jím i byla malá skupina osob) mnohem snazší vládnout a rozdělené obyvatelstvo ovládat a vykořisťovat.

Z velkých multinacionálních říší nikdy nic dobrého nevzešlo.

Kulturu máme od řeckých malinkých městských států, nikoli od mohutné římské říše.

http://www.osel.cz/index.php?clanek=988

4 0
možnosti

lost

9. 12. 2011 13:13
nikdo nejásá

jde o to, že se obtížně sjednocují ekonomické zájmy států, které mají odlišné podmínky např. Švédsko-Řecko, což tvůrci eura ignorovali .

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 12. 2011 13:10
ono jdeš spíš o to

Že,jak to vypadá tak se EU nerozpadne, spíše se pouze rozdělí na ty, kteří ta rozpočtová pravidla dodržovat společně chtějí a na ty co je dodržovat nechtějí. Pak lze asi dovodit, kde bude a kde nebude ona slibovaná konjunktura, blahobyt a případná další společná řešení...

0 0
možnosti
TK

Tomáš Kupec

9. 12. 2011 12:57
jeje

Doufám, že nemáte tak iracionální názory a odhady i jako lékař. Zdraví Klausovec :-) [>-]

2 0
možnosti