Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za prvé si myslím, že že jste situaci na ukrajině poněkud "přičernil", ale hlavně - v Rusku je situace v oblastech, které odsuzujete na Ukrajině (situace menšin nejasná, korupce, kam se podíváš, kontrolní mechanismy žádné...), ještě daleko horší - takže pod vlivem Ruska se to může jedině zhoršit...takže rozdíl není ve prospěch, ale v neprospěch Ruska

5 2
možnosti
PS

Myslim ze situaci na Ukrajine autor jeste vylepsil. V spolecnosti eskaluje nacionalismus. Fasisticke uskupeni nejenze otevrene hlasaji svou ideologii a vystavuji na obdiv sve symboly (to by se dalo prekousnout), ale uzurpovaly si moc. Zemi vladnou nikym nevoleni bandy ze samopaly, nekde jde o opravdove fasisty (coz by nebylo to nejhorsi), jinde jde o zlocince, kteri se zastituji fasistickymi symboly a vybiraji ve velkem vypalne. Ukrajina ma prazdnou statni kasu, vetsinu zbozi exportuje do Ruska a v te situaci jeji predstavitele vyhlasili mobilizaci. Co to asi udela s ekonomikou? Ja si nedelam iluze o dnesnim Rusku, nicmene kdybych mel volit, mezi pesperspektivnim chaosem a tim co vladne na Ukrajine, tak vyberu rusky autoritativni, ale stabilni rezim.

2 3
možnosti
JC

Pokud jsem sledoval dění, tak východní bohaté oblasti a tamní velkoměsta s velkou distancí sledovaly dění v Kyjevě. Krymský parlament ještě před svržením Janukoviče prohlásil, že se mu to nelíbí a začal vyhrožovat případnou secesí.

Hned po svržení Janukoviče vydal parlament v Kyjevě zákon rušící možnost použití menšinových jazyků v oficiálním styku (nešlo jen u ruštinu) a předáci se dali slyšet, že všechny separatistické snahy tvrdě potlačí. Rovněž prý byl předložen legislativní návrh zakazující ruskojazyčné soukromé televize.

To bylo podle mne pro Krym poslední kapkou a oni se v obavě o svou autonomii a možnost referendem odejít od Ukrajiny vzbouřili. No a aby to vzbouření nazačalo být utápěno ze strany ukrajinské armády v krvi, předvedla armáda RF, že je akceschopná a je připravena okamžitě převzít úplnou kontrolu Krymu. Po této demonstraci se stahují.

Přirovnání se Sudety, které dnes mnozí tak rádi užívají, kulhá na všechny nohy. Sudety neměly autonomii, nebyly ohraničeny (neměly vytýčené hranice), neměly žádnou samosprávu nad úroveň obce, nebyly v minulosti nikdo mimo český stát, nebyly nikdy součástí ani Pruska, ani Saska, ani Bavorska a před Mnichovem nedošlo ze strany české státní moci k žádným oklešťováním práv a útokům na status quo. Sudety se nevzbouřily proti revoluci v Praze, která nebyla (to bylo o dvacet let dříve, kdy ovšem Německo nebylo schopno zasáhnout).

5 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik