Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

motylek_02

7. 11. 2011 13:18
pokud deti misto do kojenaku a do domovu

poputuji do profesionalnich pestnounskych rodin, obdobi jejich deprivace se minimalizuje (ve srovnani s pobytem v domove) a dostanou do zivota jedno velike plus: budou vyrustat ve fungujici rodine, budou se muset zapojit do rodiny a budou mit z toho vyplyvajici povinnosti. Ponesou si s sebou traumata z minulosti, ale take na tom budou mnohem lepe co se tyka toho nekam patrit. Mozna ze toho psychiatra budou potrebovat  mene ve srovnani s tim kdyby vyrustali v  domove, a myslim ze odborna pomoc bude v dosahu podle potreby. Na zaklade ceho si myslite ze prave zde bude problem?

0 0
možnosti
TL

lady ucho

7. 11. 2011 13:39
Re: pokud deti misto do kojenaku a do domovu

Myslím si to na základě tohoto:

Dětí z pěstounských rodin je v psychiatrických léčebnách jen o málo méně, než z dětských domovů. Děti které mají "jen takové" problémy, pro které iniciují hospitalizaci pěstouni, dětské domovy neposílají. Tedy jinými slovy: Dětské domovy posílají k hospitalizaci jen ty děti, u kterých  je stav vážnější. To je ovšem ve prospěch pěstounů - že dříve vyhledají odbornou pomoc. Je potřeba ovšem , aby i na toto byla společnost připravena - dětské psychiatrické léčebny dnes plně využívají svou lůžkovou kapacitu. Nemyslete si, že zrušením dětských domovů bude dětí k přijetí méně - jak jsem již napsal - bude jich spíše více.

Ambulantní síť dětské psychiatrie je nedostatečná. V některých okresech zcela chybí, jindy je obědnací doba několik měsíců. Navíc je jen v krajských nebo bývalých okresních městech. Pro pěstounské rodiny často bývá problémem dopravní obslužnost. Již teď odborná pomoc  v dosahu podle potřeby není.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

7. 11. 2011 10:10
Léčba

Děti z rodin na psychiatrii nechodí - v případě průšvihu následuje trest (pár na zadek), v případě úspěchu pochvala(dárek, výlet..) a zapojení se do práce v rodině - "bez práce nejsou koláče". A tohle dětem v ústavech chybí úplně a pěstouni jsou z nejrůznějších školení tak zblblí, že už nedokáží normálně reagovat.

0 0
možnosti
L

lesicatko

7. 11. 2011 9:33
Nie na prvý pohĺad

Ono to je dobra myšlienka.

Ale mate pravdu, že treba to premyslieť tak, aby to nebol hurá  systém.

0 0
možnosti
DK

dakram1

7. 11. 2011 9:07
Víte...

Rušení dětských domovů je jen zástěrka...Náklad na jedno dítě v DD je kolem 40 tisíc...to ta pěstounská péče nedostane ani náhodou...a už vidím, jak se najednou přihlásí 500 pěstounských rodin....a hlavně...já dítě v pěstounské péči měla...vychovalal jsem 2 děti z prvního manželství...a vzala si vdovce s dítětem....Jedno plus mám, že se dítě vyučilo...ale, to co bylo mezi tím se nedá ani popsat...ve škole jsme byli věčně...drogy...podvody..krádeže doma....a psycholog mi řekl: 70% činí genetika...tak jen těm budoucím mohu v duchu fandit...;-€;-€;-€

1 0
možnosti
L

lesicatko

7. 11. 2011 9:31
Re: Víte...

"...a už vidím, jak se najednou přihlásí 500 pěstounských rodin."

Neprihlasi, ale da sa to zabezpečiť. "K 31. júlu 2010 bolo zamestnaných v detských domovoch 516 profesionálnych rodičov, ktorí sa starali o 878 detí a 28 mladých dospelých. Znamená to, že z celkového počtu detí v detských domovoch bolo k júlu 2010 umiestnených v profesionálnych rodinách 20,20 % .

http://www.odsouzeni.cz/2011/09/natalia-blahova-a-jeji-nazory-na-kojenecke-ustavy-a-legislativni-zmeny/

 "....a psycholog mi řekl: 70% činí genetika..", možno, ale to je prave problém psychologov, že nie sú odborníci, inak by vedeli aj možnosti genetiky :) http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/223496/Zapnime-si-dobre-geny-Epigenetika-a-nahradne-rodicovstvo.html

.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik