Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Běžte do Německa se zastat těch, co znásilňují; běžte do Rakouska, kde drží hladovku za příděl 20.000 EUR; máte hodně práce, neztrácejte čas, ale Krista sebou neberte, nesouhlasil by s Vámi.

2 1
možnosti
MP

Jak vysvětlíte Kristův požadavek, aby jeho učedníci opustili své rodiny a následovali ho? Jeho požadavky nejsou na všechny stejné, jsou takové, jaké dotyčný unese.

Lukáš 3,10

„Co máme dělat?“ ptaly se ho zástupy.

11„Kdo má dvě košile, ať se rozdělí s tím, kdo nemá žádnou,“ odpověděl jim, „a kdo má jídlo, ať udělá totéž.“

12Dokonce i výběrčí daní se přicházeli nechat pokřtít. „Mistře,“ ptali se ho, „co máme dělat?“

13„Nevybírejte víc, než máte nařízeno,“ odpověděl jim.

14„A co máme dělat my?“ ptali se vojáci.

„Nikoho nezastrašujte ani nevydírejte,“ odpověděl jim. „Spokojte se se svým žoldem.“

Pokud cítím, že přijetím hord přistěhovalců ohrozím životy svých nejdražších, například vnuček, tak mne ani Kristus nenutí to udělat. Mám dělat to, co on žádá, ale podle svých sil. Pomohu křesťanům přečkat zde dobu války a násilí, a to dobrovolně. Pokud mi zde někdo nanutí nějaké násilnické muslimy, tak pouze trpím, čím dál víc jsou mi trnem v oku, takže zásluha před Bohem veškerá žádná.

Před týdnem jsem vyslechla kázání Otce převora jednoho významného kláštera. Nemohu reprodukovat, zkreslila bych ten tok myšlenek, ale bylo to kázání, které by mělo být snad vytisknuto. Aspoň pár myšlenek: Výzva k důsledné křesťanské výchově dětí v rodině (z mnoha rodin v kostele sedí jen jejich stará babička) a ochotě ty děti do svého života přijmout. Nesouhlas s myšlenkou papeže Františka otevřít kláštery každému uprchlíku, pokud nemám možnost pomoci hlavně trpícímu bratru v Kristu.

2 0
možnosti
TL

To není těžké, základní požadavky jsou na všechny lidi stejné. Snaha pomoci, platí pro všechny - podle toho, jak kdo může.Pokud vás někdo k něčemu nutí, je to samozřejmě špatně, ale ještě samo o sobě to neznamená, že to není něco, co máte dělat - jestli mi rozumíte.

1 0
možnosti
Foto

A ještě k té oblíbené mediální zkratce „migrant = uprchlík" – pár foteček:

https://diegermanin.wordpress.com/2015/09/06/auf-den-spuren-ins-paradies-fluechtlinge-moechten-dahin-wo-milch-und-honig-fliesst-deutschland/

Řekněte, pane doktore, chovají se tak uprchlíci, kteří pokorně čekají na pomoc, nebo dobyvačná sarančata, která námi opovrhují a vyžadují, abychom se o ně starali?

5 0
možnosti
Foto

a přesně proto jsem proti udělování azylu drtivé většině z nich

0 0
možnosti
Foto

Mícháte do jednoho pytle uprchlíky a migranty. Toto směšování, neřkuli dokonce záměna, mi dost silně vadí. Pokud se nenaučíme jedny od druhých striktně oddělovat, bude veškerá diskuse plná emocí, lží a vydírání. To není jen na vaši adresu.

..

A technická – properuna! – „Křesťanství, se vyznačuje…“ (v perexu) – jak můžete oddělit podmět a přísudek čárkou? To vás netluče do očí, že tam ta čárka nemá co dělat? Zkuste si to přečíst nahlas a čárku patřičně zdůraznit.

1 0
možnosti
OF

Ježíš se obětoval i za Jiřího Kindla, což neměl dělat ;-D

Pochopitelně, křesťané i já, polský nacionalista ,takový věřící nevěřící, říkáme: potřebným je třeba pomoci. Prom autora karma.R^;-D

1 1
možnosti
Foto

Pane Filipczyku smějete se vlastní hlouposti.. Toleranceby měla skončit, tam kde někdo pod záminkou tolerance chce zničit samotnýprincip tolerance. Chcete-li vypadat dobrotivě, nedivte se, že se jednouprobudíte a zjistíte, že je příliš pozdě.

4 0
možnosti
Foto

Přebrat uprchlíky, kteří už dorazili, lze, ale bude to mravenčí práce. Jelikož všichni mohou žádat o azyl (i když ho vůbec nemusejí dostat), jiná cesta není.

Zamezením možnosti přecházet libovolně hranice Schengenského prostoru bychom si tuto práci ušetřili.

Je na pováženou, že zamítnuté neumí EU fyzicky vyhostit, zvláště v množství, o jakém je řeč aktuálně. 

Proto jí holt asi nezbývá nic jiného, než se je snažit zadržet na Blízkém východě a pod. Je to to nejhumánnější možné řešení. 

Čím více migrantů v EU, tím hůře nejen pro domácí, ale i pro migranty samotné. Doplatí na to, jako obvykle, ti nejubožejší.

2 0
možnosti
DB

EU bude muset udělat obojí..jak vyhostit tak se i postarat o to, aby nechodili sem. V této spojitosti mne nejvíce fascinují řeči "odborníků" o tom, že je potřebujeme protože vymíráme. Snižování počtu obyvatelstva je v našich podmínkách evoluční normalita. Nic víc a nic méně. A je možné tento proces vysvětlit.

1 0
možnosti
ZB

Pochvala za odvahu. Obávám se ale, že se svou argumentací jste poze " hlas volajícího v ppoušti". Možná později, až se budeme stydět.

3 0
možnosti
Foto

Křesťané a tak i drtivá většina lidí ví, že uprchlíci přinášejí sebou kulturu, která není slučitelná s naší kulturou. Nejsou ochotní přijmout naši kulturu, učit se jazyk avyznávat naše hodnoty jako valná většina Ukrajinců, Čechů z Volyně, neboVietnamců. Neprojevují vděčnost, projevují nespokojenost.Do uprchlických táborů v blízkosti jejich původních domovů nejdou, to je pro něnedůstojné a jen málokterý z nich to skutečně potřebuje. Jejich náboženštíspoluvěřící je nechtějí, bohaté muslimské země Blízkého východu uprchlíkynepotřebují a nepřijímají. S jinými souvěrci se navzájem nesnášejí a někdy ivraždí. Válčí spolu dlouho a v celé oblasti Afriky a Blízkého východu.Rv

5 0
možnosti
PB

P92e92t76r 42B96ü43r80g43e59r

6. 10. 2015 13:40

nelze pomáhat těm, kteří námi za naši pomoc pohrdají. Kteří odmítají základní principy, na nichž je naše civilizace vystavěna.

2 0
možnosti
TL

Za koho se obětoval pán Ježíš? Jen za hodné?

1 0
možnosti
JC

Já to ovšem vidím stejně nebo téměř stejně jako pražský arcibiskup Dominik Duka. A tedy s Vámi nesouhlasím.

1 0
možnosti
TL

V čem prosím? Že nemáme následovat Krista? Nebo se nechovat jako on?

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik