Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

OliveraKatarina

23. 11. 2011 21:08
Takoví jako pan dr. filosof vedou Evropu ke kolapsu.....

Stejně jako Havel -  žvásty o "všehomíru" a "transcendentálnu",  atd, a přitom nemají  ponětí o tom,  jaké jsou nutné předpoklady pro fungování ekonomiky a zdravé společnosti.  Hloupí nýmandi kladou  po desetiletí miny do fungování společnosti a pak jsou překvapeni, že systém přestává  fungovat a rozpadá se.........RvRvRv[>-]

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v02

23. 11. 2011 21:16
Re: Takoví jako pan dr. filosof vedou Evropu ke kolapsu.....

předpokladem zdravé společnosti je zdravá morálka - jak říkal Masaryk, nebást a nekrást. Naše společnost je v morálním rozkladu, korupce kam se člověk podívá. Jakmile se vyřeší tento problém, vyřeší se i problémy ekonomické. Morální člověk nikdy nebude zadlužovat vlastní stát. Kdyby nám vládli morální lidé a měli nějaké vize, tak by dokázali i přesvědčit lidi, že je potřeba se uskromnit. Jenže teď ti na hoře kradou v miliardách a po těch dole žádají utahování opasků.

0 0
možnosti
DD

ducks_quack

23. 11. 2011 19:35
To byl ale matroš, co?

ale už byste to neměl hulit. Právě všechny ty "transcendentální záměry" a podobné nesmysly z hlav intelektuálů plus "socialistické myšlení" přivedly Evropu až tam, kde se dnes nachází. A perlou z největších jste začal: "V integraci Evropy je třeba pokračovat, jen tak lze v budoucnu zabránit kolapsu evropského hospodářství, evropské kultury a evropského sociálního systému." Tohle tvrzení je skutečně vrcholem mimoňství. Požadejte některého svého kolegu (jste přece psychiatr, nemýlím-li se) o konzultaci...

1 0
možnosti
S

Světlonoš_v02

23. 11. 2011 19:56
Re: To byl ale matroš, co?

zato z tvého příspěvku přímo křičí, že opravdu žádný intelektuál nejsi, spíš hospodská řvoucí lůza. Evropu je potřeba více integrovat, více centralizovat. Zavést Evropská ministerstva, evropské zákonodárství, které budou nadřazeny lokálním státečkům a budou jim smět kontrovat rozpočty. V USA to funguje stejně - federální vláda a pak státní vlády. Pro ČR to má výhodu v tom, že nás to posune o 50 let směrem kupředu v míře civilizovanosti. Evropské zákony, evropské soudy pomohou vyčistit ty lokální mafiány typu Klause. A ty si třeba u půllitru vyřvi plíce.

0 0
možnosti
PG

pavel.g

23. 11. 2011 19:08
Karma !

A velká. Nikoli zrovna pro to, že bych s Vašimi názory bezvýhradně souhlasil, ale především pro to, jakým způsobem je blog napsaný. Tedy - Nesouhlasím s prezidentem proto a proto a proto, myslím, že nemá pravdu v tom a tom a tom a můj názor je takový a takový. A jdeme diskutovat. Až se uvedeným způsobem naučí psát i ostatní, nebo alespoň jejich podstatná část, mohla by se úroveň zdejší blogové scény podstatným způsobem zvýšit. A totéž, a zřejmě v ještě mnohem větší míře, platí i pro zdejší diskutující, nebo alespoň pro jejich "elitu" (jistě netřeba konkretizovat...)

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1122x
Lékař, filosof

Seznam rubrik