Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

BlackGee

10. 10. 2010 22:52
Každý imigrant musí dodržovat zákony!

Zákony státu do kterého z nějakého důvodu emigruje. Protože zákony platí pro všechny. A pokud je nedodržuje bude se muset vrátit tam odkud přišel. To není o morálních hodnotách, o náboženství či o ateismu. To je o základních principech moderní lidské společnosti. Pokud je neuznáváš, vrať se do středověku. Věř si v co chceš, ale zákony budeš dodržovat jako každý jiný.

0 0
možnosti
JM

janacz

5. 10. 2010 11:18
Každé náboženství

přináší jenom problémy. Škoda že je nelze zrušit, jinak by si každý mohl neorganizovaně pěstovat své vlastní fantazie. ;-€

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

5. 10. 2010 7:48
Pro autora.

V Amazonii žijí indiánské kmeny, které zabíjejí lidi a jejich hlavy preparují tak, že výsledným produktem je hlavička velikosti lidské pěsti. Několik jich je k vidění třeba i v Praze v Náprstkově muzeu. Pokud by se rozhodli usídlit na území našeho státu a dodržovat zde své zvyklosti, chápete, že podle Vás bychom jim to nemohli zakázat, protože nemůžeme likvidovat jejich kulturní dědictví a omezovat je v jejich zvycích.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

5. 10. 2010 8:40
Re: Pro autora.

Mám pocit, že od výroby tsants už se upustilo někdy v 50. letech, pak, myslím, preparovali místo hlav lidských hlavičky lenochodů (a jelikož lenochody u nás nemáme...?). ;-)

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

5. 10. 2010 7:38
A řekněte jediný důvod,

proč by místní měli ustupovat ze svých zvyklostí a zákonů kvůli nějakému přivandrovalci? Pokud někam přijdu, v prvé řadě bych měl respektovat zákony a zvyklosti hostitelské země. A pokud to nejsem ochoten udělat, měl bych se sbalit a odejít zpátky. A co se týče respektování muslimských idejí - až bude normální, že si v kterékoliv zemi muslimského světa bude moci žena dovolit opalování v bikinách, až si bude moci dovolit sex na jednu noc aniž by riskovala kamenování, až bude žena skutečně rovnoprávným člověkem stejně jako muž, pak mi nebude invaze muslimů do Evropy vadit..

0 0
možnosti
BM

bm64

5. 10. 2010 9:59
Re: A řekněte jediný důvod,

Autor má pravdu v tom, že při rozpadu hodnot naší společnosti jen těžko budeme čelit ofenzívě jiné kompaktnější kultury. Nakonec to tak vždy bylo, jedna kultura

převálcovala jinou.

Ale vy jste ten problém vystihl přesně. To se nemáme bránit a být tolerantní i vůči netolerantní kultuře?? Proč my a oni ne? To jim tu islamizaci máme ještě umožnit

a ulehčit? Naprosto souhlasím s tím, že pokud někdo chce žít v jiné zemi, musí respektovat její právo, zvyky i kulturu, přesně jak to vyžadují  oni ve svých zemích. 

0 0
možnosti
MR

iluminat

4. 10. 2010 20:36
za prve, ja odesel do Ameriky pred 42 lety, a muzu si

zit jak chci, verit v co chci ale musim, MUSIM dbat zakonu zeme kde ziju, to by jinak byl chaos. Take by bylo silenstvi - ode mne - nenavidet zemi kde ziju.  a uz vubec by bylo proti lidskosti chtit, aby ostatni delali ci nedelali co ja si zamanu. Pokud budu vyhrozovat, budou me soudit. Zaslouzene.

A pokud by se mi to nelibilo, nikdo mi nebrani abych se vratil, ci sel jinam.

0 0
možnosti
W

Wendolene/

4. 10. 2010 20:22
Vas predpoklad kulha, uz jenom ten prvni

Nemuzete se proste jenom tak sbalit a jit si zit, kde chcete..Muzu snad odejit kamsi do Japonska a cekat, ze me tam budou chtit? Co legalni versus nelegalni pobyt? A kdyz uz jste v nejake zemi, ktera ma jinou kulturu, jsou veci, ktere proste dodrzovat musite, prizpusobeni se mistnim pravum, nemuzete si prosazovat pravo z vlastni zeme, treba sariu, kdyz zijete v USA. Sekat ruce a nohy ci kamenovat proste neni soucast jejich pravniho systemu. Kulturu si muzete praktikovat vlastni, ale ne natolik, abyste porusoval zakon. Svoboda neznamena, ze se muzu "nakvartyrovat" kam chci a delat si, co chci. To same plati pro deti pristehovalcu, pokud je povinna skolni dochazka, byva zvykem deti dat do skoly a ne je posilat kamsi pracovat ve veku 8 let atd. Zakladni predpokladem uspesne imigrace je, ze se clovek prizpusobi dane kulture a zakonum. Tak jako se Evropane prizpusobi v muslimskych zemich, melo by to fungovat i naopak...

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

4. 10. 2010 20:28
Re: Vas predpoklad kulha, uz jenom ten prvni

Není (nebo donedávna nebyla) politická vůle. Teď, když už mají přistěhovalci své lidi dokonce i v obecních zastupitelstvech, o parlamentech a evropských orgánech nemluvě, už je zase trochu pozdě.

-

Lékařsky vzato: Propásli jsme okamžik, kdy bylo možno epidemii zastavit vhodnými karanténními opatřeními. Teď už zřejmě nezbyde, než nasadit antibiotika. Doufejme, že u pacienta nedojde k exitu.

0 0
možnosti
W

Wokobere

4. 10. 2010 20:09
Oba předpoklady špatně.

1. Nikde není země nikoho, kamkoliv přijdete někomu to tam patří, takže jste hostem. Já si taky nemůžu svobodně zvolit místo pobytu u vás v kuchyni, a tak i vy, když chcete někde žít, musíte požádat o dovolení majitele = místní státní a obecní moc.

2. Kdekoliv jste hostem je slušností chovat se tak, abyste neuráželi místní zvyky. To znamená, jsou li vaše vlastní zvyky a tradice v rozporu s místními, po dobu návštěvy se přizpůsobíte. Není-li to pro vás dlouhodobě k vydržení, jděte zpět domů. Nebo myslíte, že když k vám domů přijde návštěva, může vám třeba přeskládávat nábytek jak je zvyklá z domu?

0 0
možnosti
LHV

Lord Havelock Vetinari

4. 10. 2010 20:04
Jak chcete

ideově sjednotit ateisty, když ateisté, právě proto že nejsou řízeni žádným náboženstvím, jsou tak rozdílní? Máme tu ateisty protiválečné a ateisty bojovné, ateisty, co se každý den tahají s někým jiným, ateisty, kteří se ''stydí svlíknout i doma před vlastní kočkou'', ateisty zásadové i bezzásadové atd.

Jak máme najednou uvěřit, když třeba já prostě nevěřím a věřit nechci a nebudu?

K těm muslimům, všechny zdejší kulturní náležitosti přejímat nemusí, ale musí dodržovat zákon. A třeba právo šaría a také korán samotný, tedy věci pro muslimy závazné, jsou v rozporu se zákonem.

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

4. 10. 2010 19:22
Jak to čtu,

tak mě napadá, že autor je typický příklad chybně spekulujícího filosofa.

"Lidé si mohou svobodně zvolit místo svého pobytu"  To je krásná idea, ale pokud vám země kterou jste si zvolil nedovolí vstup na svoje území, tak se s ní můžete dát vyfotit. Samozřejmě nelze nikomu nařizovat, aby zůstal tam kde je, ale to neznamená, že máme povinnost, kohokoliv pouštět na území svého státu, pakliže tu chce žít. A dále: jistěže se nemusí vzdávat svých kulturních a náboženských tradic,  ale pokud to vyvolá konflikty s domácí kulturou či náboženstvím, je deportace tím nejrozumnějším řešením pro obě strany.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

5. 10. 2010 9:11
Teď mě tak napadla jedna myšlenka.

Pokud autor tvrdí, že lidé si mohou svobodně zvolit místo pobytu, což mu takhle do jeho bytu nastěhovat početnou rodinu nepřizpůsobivých. Oni by se svobodně rozhodli, že u něj budou bydlet, multikulturně by jej určitě obohatili a on by tak na vlastním příkladu mohl demonstrovat, že to s tou osvětou myslí vážně.

0 0
možnosti
O

oslik

4. 10. 2010 18:12
Ten váš

"myšlenkový směr, který nic nezpochybňuje a vše jednoznačně vykládá"

.

je tuhá totalita a myšlenková past. Protože svět je natolik složitý, že nezpochybnitelně a jednoznačně vyložit nejde. Rozhodně ne při dnešní úrovni poznání.

Mám strach ze všech hlasatelů nezpochybnitelné jednoznačnosti, protože jsou to vrazi. Ať už hlásají islám, komunismus (militantní ateisté), křesťanství, nebo cokoliv dalšího.

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

4. 10. 2010 19:53
Re: Ten váš

Politických směrů s jednoznačným výkladem už tu pár bylo (některé z nich jsou dokonce zákonem zakázané) a jak dopadly. Rád bych věděl jak by si autor blogu poradil s kulturními a náboženskými tradicemi, které hlásají nadřazenost jedné skupiny lidstva nad ostatními, či mluví o nevěrcích jako o lidech druhé kategorie s povinností platit výpalné za to, že je oni "vyvolení" nechají na pokoji. To, že nějaká kutura v této chvíli tápe a neví kudy kam, či hledá směr, ještě neznamená, že má povinnost odevzdat svou vlast cizákům, kteří mají jednoznačnou ideologii.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik