Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ormir

7. 8. 2011 10:47
Autor je lékař a filosof

a napíše - Ze sociologie výme, že .... Chlape, kde jste studoval ? ;-D

0 0
možnosti
L

lomihnát.

7. 8. 2011 10:27
Dobrý.

Mám stejný názor a jsem rád, když to dokáže shrnout někdo chytřejší takhle pěkně.R^

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

7. 8. 2011 8:30
Uvážlivý článek

Líbí se mi z mnoha důvodů,

Je věcný a nezaujatý. Uvádí logicky seřazená "pro" a "proti". V závěru sděluje jasně formulovaný názor, ale přitom nevnucuje odsudek.

Líbí se mi odstavec o předsudcích: "Předsudky společnosti nejsou něco, proti čemu je třeba za každou cenu bojovat. Dnešní svět se mění velice rychle - předsudky nás zakotvují v realitě, jedině díky mnohým z nich neztrácíme orientaci a jsme schopni přijmout nastávající změny. Největší předsudek je boj proti předsudkům."

Poslední věta citovaného odstavce míří velice přesně.

Možná bych jenom navrhl upřesnění, že spíše ustálené zvyky (tradice) a ne přímo předsudky nás zakotvují v realitě. Každopádně je potřeba obojí čas od času přehodnotit. Ne však ve smyslu radikálního smetení. Tím jsem trochu odbočil od hlavního tématu - Vrátím se k němu v pokračování -

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

7. 8. 2011 8:48
Re: Uvážlivý článek

Pokračování - Myslím, že homosexualita je velice složitý a citlivý fenomén jak na osobní, tak na společenské rovině. Je to vidět na podrážděné reakci společnosti, na její na rychlé polarizaci. Je namístě citlivost a zejména chování, které bude pravým opakem rozruchu a skandalizace. Také proto, že značná část lidí je sice ochotna homosexualitu tolerovat a trochu před ní zavírá oči, ale neví si s tímto jevem rady. Pokud jsou homosexuálové diskrétní a na veřejnosti, (v práci, atd.) se chovají v rámci jakési "přijatelné normy"  (plus-mínus jako všichni ostatní), tak se mi zdá, že je nikdo nikde neutiskuje

Pochody jako Pride jenom přilévají olej do ohně a neřeší problém. Je to zbytečné provokování, které zesiluje negativní postoje a rozdělení společnosti. A na druhé straně v ničem nepomohou citlivým lidem z řad homosexuálů, kteří se se svoji vlastní orientací sami někdy velice těžko vyrovnávají. Mnohé věci v lidském životě (nejenom sexualita) mají být chráněny důvěrností a diskrétností.

0 0
možnosti

Ravenek

7. 8. 2011 8:14
A teď ještě napište...

A teď ještě napište článek podporující pochod jiné menšiny, třeba neonacistů. Ti mají také právo pochodovat a být hrdí.

0 0
možnosti
A

AA00_multinekulturní_2

7. 8. 2011 3:08
...

Jsem hrdý na to, že nejsem homosexuál. Měl bych uspořádat pochod.

2 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

7. 8. 2011 2:22
Zdravím pana Tomáše Lajkepa

K té hrdosti na homosexualitu: Lidé obvykle bývají nejvíce hrdí na to, co není jejich zásluhou, a poměrně skromně se dívají na to, co jejich zásluhou je. Nádherná dívka, která navíc bude umět výborně hrát na klavír, bude pyšnější na svou krásu, pro kterou nemusela nic udělat, protože ji dostala do genetické výbavy, než na své umění hrát na klavír, které je výsledkem nesmírné píle. Vzpomínám si, jak jsem četl, že Jules Verne se nikdy nezúčastnil hostiny na svou počest a odmítal, aby ji kdokoli vystrojil, zatímco Michel Verne se v Itálii (myslím, že to bylo v Livornu, ale přesně si to už nepamatuji) velmi rád zúčastnil večeře "na počest syna Julese Verna", kterou pořádal starosta města poté, co se náhodou doslech, že tam Michel přijel, což slavného spisovatele rozčílilo. Ale svým způsobem je to logické: Jules měl na svých knihách zásluhu, a tak to bral skromně, Michel na nich zásluhu neměl, a tak se slavným tátou pyšnil.

A autorovi píši: Pozdravuj Evu, rodiče i rodinu Sladkých.

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

7. 8. 2011 2:26
Re: Zdravím pana Tomáše Lajkepa

Oprava překlepu: Nikoli "doslech", nýbrž "doslechl". Omluva za překlep.

0 0
možnosti
X

xs123

6. 8. 2011 22:09
Přemýšlím, jestli bych měla být hrdá

na svých šest dioptrií a jestli by primátor převzal osobní záštitu nad pochodem krátkozrakých. A že bychom se na to nějak speciálně vymaškařili.

2 0
možnosti
PJ

Paveljan

6. 8. 2011 23:23
Re: Přemýšlím, jestli bych měla být hrdá

Dobrý. R^

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

6. 8. 2011 21:02
Mě zase hlava nebere, proč se musí

na ten průvod tak vymaškařit. Některé kreace jsou takového druhu, že bych dětem zabránila, aby to viděly a je mi za aktéry stydno. Ať si spí každý s kým chce, pokud to není dítě nebo někdo, kdo se nemůže bránit, ale lézt s tím na veřejnost?

1 0
možnosti
MF

falm

7. 8. 2011 0:49
Re: Mě zase hlava nebere, proč se musí

A vidlěla jste někdy karneval v Riu? Mám na mysli ne těch pár učesaných šotů v televizi, ale něco pořádnějšího třeba na Youtube? TO byste se červenala i Vy!

0 0
možnosti
G

Gašpo

6. 8. 2011 16:46
Mne osobne to fakt hlava neberie.

Keby robili homosexuáli nejaký civilný sprievod pražskými ulicami, aby dali vedieť, že sú a chcú byť tolerovaní, alebo keby si dajmetomu urobili vo Fučíkarně erotický festival s otvoreným vstupom, kde by sa naplno realizovali tí exhibicionosticky založení, toto všetko je naprosto v norme a ozval by som sa proti každému, kto by sa do nich navážal.

Ak už ale potrebujú svoj erotický exhibicionizmus vnucovať na uliciach verejnosti, dokonca pod záštitou primátora a ak sa proti tomu niekto ozve, je to pre nich hrubá netolerancia...

Myslím, že tu už nie je niečo v poriadku.:-/

4 0
možnosti
E

eldaha

6. 8. 2011 21:17
Re: Mne osobne to fakt hlava neberie.

Souhlas. Už jsem to psala v reakci na jiného blogera. Homosexualitu nepovažuji za úchylku, že nevede k plození potomstva mi nevadí. Tento jejich způsob sebeprezentace ale považuji za nešťastný a prokáže jim medvědí službu.

0 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

6. 8. 2011 16:44
OK,beru

Od vás by mi nevadilo i to označení deviant,protože si jsem v tomto případě jist,že by nešlo o snahu urazit,pošpinit či pošlapat.Hájkovi přesně o tohle šlo....

Nicméně ještě k té hrdosti. Hrdost nemusí být jen na to,že jsem homosexuál. Tam si myslím,že není nač být hrdý. Homosexualita je získaná a vrozená vlastnost na které jesm neměl vůbec žádnou zásluhu.

Hrdý tak můžu být na to,že nejsem žádný zvrhlík za kterého mě společnost mnohdy má a hrdý můžu být na svého partnera,kterého miluju víc než sebe a pro kterýho bych dal cokoli i vlastní život. Takhle já chápu pojem hrdost ve spojení s Gay Pride;-)

1 0
možnosti
CVŠ

cyankáli v šampaňském

6. 8. 2011 17:08
Re: OK,beru

ale jistě že Hájek velmi dobře věděl co vyvolá... Podle mě se teď na Hradě chcechtá jaký zas vyvolal

rozruch. Ale chápu, že spousta lidí vidí gay pride ve smyslu "nikdo jim nic nedělá, tak co furt otravujou". Osobně mě je to vcelku jedno, pohoršení to ve mě nevyvolává, nadšení taky ne (ale je fakt, že se mě to vcelku nijak netýká).

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1122x
Lékař, filosof

Seznam rubrik