Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Dobře napsáno a dodal bych k tomu, že poprava M. Horákové (a dalších) byla vcelku očekávatelný pokračováním atmosféry všeobecné obliby trestu smrti, proti čemuž právě M. Horáková mohla v letech 1945-1948 velmi účinně vystupovat, avšak nečinila tak. Nevystupovala ani proti popravám žen, ani proti popravám velmi mladách žen, ani proti popravám starých lidí... Nikdo proti tomu nevystupoval, veřejně byli slyšet jen ti, kteří popravování poražených politických protivníků považovali za správné, spravedlivé a mravné.

Například v roce 1947 bylo popraveno 268 lidí a žádný z těch popravených v pozdějších letech proti těmto popravám námitky nevznášel.

Kdyby se podařilo v letech 1946-47 tomu popravování lidí zabránit, pak by ani komunisté po svém převzetí moci nemohli tolik popravovat, neboť by tomu neodpovídalo mravní millieu.

1 1
možnosti
Foto

Určitě dobrá připomínka.

0 0
možnosti
Foto

Zbytečně složité.

     Členy KSČM v současnosti jsou lidé, kteří ideály komunizmu cení nade vše - zejména nad životy třídních nepřátel.

    A není co řešit.

4 0
možnosti

kde máte toho třídního nepřítele? všichni jsme se stali kapitalisty? Třídy reálně neexistují, pouze jednotlivci. Takže laskavě tu nevýrábějte nějaký umakart.

2 0
možnosti
Foto

po boji je každý generálem. Ve světle výkladu současné propagandy se zdá být poprava unáhlená, ale kdo to mohl tenkrát vědět ? Tlak pracovních kolektivů byl obrovský.

0 9
možnosti
Foto

vy jste fakt srandista, protože takhle blbej snad nikdo být ani nemůže

8 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik