Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J32a52r98a 30R76a22n60k

30. 6. 2015 21:26

Pomaham financne pres Cerveny kriz tem v zachytnych taborech a souhlasim s mnozstvim, ktere Kanada uz vzala a mini vzit do roku 2016, berou ty, kteri prosli se zadostmi o azyl na kanadskych konzulatech v Jordansku, Turecku a Libanonu, jde to take z mych dani, ale duveruji sve vlade, ktera ma rozumne imigracni zakony - podobne australskym.

1 0
možnosti

Až na několik vyjímek, církev mlčí.Proč neřekne, o kolik uprchlíků se ve svých klášterech postará a obrátí je k obrazu svému ?

1 0
možnosti

Pomáhat - proč ne. Ale především těm nejvíce ohroženým t.j. dětem a ženám. Proč se staráme především o mladé a statné muže?

3 0
možnosti

J15o32s86e71f 18P71a61r22á91k

30. 6. 2015 10:48

Je to problém, který se týká srdce samé církve, tedy chudých. A přesto naše církev u nás mlčí...Na rozdíl od rakouského kardinála Schoenberna, který apeloval otevřeně na politickou scénu s prosbou o solidaritu, stejně šéf rakouské charity a překvapil mě i náš venkovský pan děkan při kázání v Tirolích, kdy se mohutně zastal uprchlíků i přes nesouhlasné pokašlávání jeho některých farníků. A to nemluvím o slovech papeže Františka. Ve své podstatě jsme na této zemi cizinci všichni bez rozdílu. Jsme poutníky, kteří na konci života budou muset opustit všechno.

0 0
možnosti

Problém je v tom, že s těmi uprchlíky přijímáme i potenciální teroristy. Zdaleka ne všichni běženci jsou teroristy, ale z jejich řad budou v některých mešitách verbováni muži do výcvikových táborů. Důkazů je o tom dost. Nikdo neumí oddělit tu potenciálně nebezpečnou menšinu. Zdá se, že se o to ani nesnažíme. Známý mne upozornil na zprávu, že v italské škole muslimský chlapec utrhl spolužačce křížek, který měla na krku, hodil na zem a pošlapal, protože ho urážel. Ten chlapec připlul před několika měsíci s rodiči do Itálie. Ve zprávě nebylo nic dalšího. Podle mne měla být reakce úřadů následující: Okamžitý transport nazpět. Všem utečencům dát na vědomí, že část dívek u nás nosí křížky a ostatní to tolerují. Pokud to nemíní akceptovat, pak... Místo toho už před několika roky v některých zemích zakázali vánoční výzdobu a hraní koled, poněvadž si to muslimové nepřejí. To je podle mne chyba. Správné by bylo říci muslimům. Tak tomu u nás je a tak to zůstane. Pokud vám to vadí, zvolte si jinou zemi.

Abych taky něco citoval z evangelia, tak třeba větu: "Kdyby hospodář věděl, v kterou hodinu přijde zloděj, bděl by a nenechal by zloděje podkopat se do domu." Ježíš tedy považuje ochranu svého domova za věc samozřejmou.

POMOC BLIŽNÍM V NOUZI + OCHRANA NAŠEHO DOMOVA, to jsou dvě věci, které je třeba pojmenovat a hlavně je řešit.

5 0
možnosti

Taky jsou takoví

0 0
možnosti

V12á59c52l11a84v 69M52a29c63h

30. 6. 2015 10:12

Ač ateista s křesťanstvím problém nemám naopak si velmi vážím evropské křesťanské tradice. Škodí mu ale blouznivci, kteří ho ohýbají podle svých fantasmagorických představ.

1 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik