Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Protože jsem studoval ještě za minulého režimu a dostudoval dávno před revolucí, mám státnice z marxismu-leninismu; bylo to tehdy povinné pro všechny.

Nepamatuji si to už přesně, jak to bylo, ale pamatuji se, že Lenin vytýčil 5 nutných podmínek pro provedení revoluce.

Jednou z těch podmínek byla nechuť/neochota/neschopnost vládnoucí třídy dále vládnout.

Na to jsem si vzpomněl, když sleduji, jak se po volbách politická representace prakticky všech stran vyhýbá sestavení vlády, jak to oddalují a někteří i vykřikují, že oni tedy do vlády nevstoupí...

Na ty ostatní čtyři podmínky si nepamatuji, ale začínám se děsit, aby mně je realita nepřipomenula.

0 0
možnosti
FS

Tomáši Lajkepe, skutečně jste přesvědčen, že všichni komunisté " se maj tak skvěle jak Míla Ransdorf " ? Ransdorf je europoslanec ... a všichni europoslanci ( ze všech politických stran - nejen z KSČM ) si žijí v báječném světě neskutečně vysokých příjmů. 

Je snadné uvést stovky komunistů kteří živoří v chudobě o hmotné nouzi a v bídě. 

Často disponuji po dlouhá období peněžní částkou 20 Kč na den...a na všechno !   

Bohužel znám co obnáší " nedobrovolně hladovět ". Avšak bohatí a sytí - chudým a hladovějícím - nikdy neuvěří !  A valorizace důchodů v roce 2014 ? 

V podstatě žádná nebude ( nebo se snad domníváte, že těch 45 Kč je valorizací ? )

Včerejším rozhodnutím ČNB se devalvací české koruny zdražuje naprosto všechno. ANO 2011 a Andrej Babiš. Politické hnutí ANO ještě nic nepředvedlo, nedokázalo, neučinilo ... přitom stačilo pouhé " bla - bla " = šikovné žvanění co lid chce a potřebuje slyšet =   a téměř milion ( 971 tisíc ! ) politicky naivních občánků, spontánně volilo mesiáše = spasitele. Nelze se jim divit. Politická gramotnost drtivé většiny obyvatel naprosto žádná = politický analfabetismus. Žalostná, naprosto tristní, znalost politologie. S těmito politicky primitivními občany je velice snadné mediálně manipulovat. Což se stává, což se stalo. ANO 2011 vůbec nešlo o to, že když zvolíte NÁS = ANO = BUDE LÍP. To byla jenom vábnička pro nalákání voličů. Andreji Babišovi šlo o jediné = zabránit komunistům v participaci na moci výkonné. Znemožnit, aby se KSČM podílela na vládě. Je to jednoznačně dominantní oč Andreji Babišovi jde ve skutečnosti.  Proto ta neochota převzít spoluodpovědnost a podíl na vládě v českém státě.

0 0
možnosti
AP

Promiňte, ale já, jako volič a člen ANO, nemám pocit, že bychom měli jít do vlády z nějakého pofiderního důvodu. ANO šlo do volweb s programem, který, z velké části, může mnohem lépe plnit z poslaneckých lavic a také s tím, že se do vlády nehrne, resp. že do vlády nechce. 

Prostě jste měl napsat, nelíbí se mi oslabování koruny, protože to zdraží život všem a nemám rád ANO2011.

V té druhé věci se s ním neztotožňuji, ale respektuji jej.

Přeji hezký den

0 0
možnosti
MJ

Hezký den.

Jako jeden z voličů pana Babiše , dovolil bych si nesouhlasit. Moje přání je, aby se do vlády nehrnuli.S tím svým volebním výsledkem mají možnost cosi dojednat i v parlamentu. To je jen klišé "měli by převzít vládní zodpovědnost", kterým se ohání zprofanované "zavedené" strany. Ono to nejhlavnější se děje v parlamentu.

0 0
možnosti
JC

Bez nich ale vláda být nemůže.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik