Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

8-o .."on - profesor z let osmdesátých"... autore?

0 0
možnosti

Ha ha ha !  Tak lékař a filosof ........ Daniel Kroupa je myslím taky "filosof".  Havel  je  skvělým symbolem  úpadku Evropy:  se svým multikulturalismem,  zelenou blbostí, nepolitickou politikou, dotacemi,  atd. patřil k lidem, kteří ji  v historicky rekordně krátké době  zničili.  K tomu ještě maloval srdíčka ke svému podpisu a pronášel hesla, že "pravda a láska zvítězí".

President Klaus byl pak pravý opak Havla. 

V tom zeleném šílenství už můžeme vyčíslit, kdo měl pravdu : kdyby bylo jak to říkal Klaus, mohli jsme ušetřit cca 1,3 bilionu Kč - ale udělalo se to tak, jak chtěla EU a Havel.

V ostatních věcech není skore tak lehce vyčíslitelné, ale troufám si říct, že těch bilionů Kč za multikulturalismus, dotace, "evropskou integraci" a  "evropské směrnice"  bude ještě mnohem, mnohem víc.   Havel je zkáza a  bída, Klaus je odpůrcem toho kursu, který jasně přivedl  Evropu do krize - je ten, kdo měl a má pravdu.[>-]

3 4
možnosti

Vydobít? fuj...

a proč je na začátku ten odstavec o srovnávací literatuře? Trošku zbytečně...

4 0
možnosti

Já fakt nejsem přes gramatiku, takže vydob-t se píše s trdým Y? Já myslel, že je to od bít - jako tlouci, nikoli od být jako existovat.

2 1
možnosti

No, já celkem nehodnotím, jak daný jev vzniká, pouze tvrdím, že autoritu a pozornost západních médií měl.

8 3
možnosti

Takže po Mnichovu byste tedy vysoko oceňoval Chamberlaina a Daladiera, kteří v západních sdělovacích prostředcích měli slávu zachránců míru? Asi ano, jestliže se díváte pouze na výsledek. Byli oslavováni? Bezesporu ano.

3 7
možnosti

Pane doktore, Havel že měl autoritu? Jestli si pod pojmem "autoria" představujete automatické schvalování všeho, co vyšlo z Bruselu, Berlína nebo Washingtonu, tak v tom případě autoritu měl. A mezinárodní uznání? To samozřejmě Havel měl, ale to bylo uznání od pánů pro lokaje. Klaus říká pravdu. Například Havel podepsal prohlášení o nutnosti války v Iráku v roce 2003, Klaus už před válkou říkal,že demokracii a západní styl života tam armáda nastolit nemůže, protože to neodpovídá myšlení lidí tam. Výsledek? Snadné vojenské obsazení země, ale deset let nepokojů a výledek kde nic, tu nic. Takže Klaus měl pravdu. A žaloba za velezradu? Od senátorů, kteří přikyvují Bruselu, se nadalo nic jiného čekat.

10 12
možnosti

no a od vás se taky nic jiného čekat nedalo;-D

9 8
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik