Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD
JP

Vážený pane Lajkepe

  Pro život jsou zásadní tři věci - vystudovat, uplatnit se a být úspěšný v praxi. Potom se můžeme rozhodnout, komu a jaké nadaci věnujeme své přebytečné peníze. Přitom musíme udělat maximum práce, abychom obstáli v konkurenčním prostředí natolik, že máme pracovní pozici jistou, i kdyby byla poloviční nezaměstnanost. Pak můžeme klidně spát, opravdu si odpočinout a relaxovat. Čím více jsme nahraditelní. tím hůře pro nás. Kdo používá logiku, musí k tomuto konstatování dospět. Osobní trable a problémy nikoho u konkurzu nezajímají. To, zda-li je Vaše pravda tou jedinou a pravdivou pravdou (Jan Hus) v životě naprosto nerozhoduje. Jakákoliv výmluva se nesmí stát pravdou. Je pouze jen a výhradně výmluvou.

1 1
možnosti
RF

R19o63m41a77n 83F41i36š80e83r

2. 10. 2014 11:50

hééézky, jen abyste si přitom všem studování, uplatňování se a kariérním postupu také stihnul zasouložit, to je docela zásadní věc pro život. :)))

1 1
možnosti
SB

Autor má tendenci si myslet, že čím složitější a nesrozumetelnější formulace jsou použity, tím oslnivějším dojmem článek působí a téím více ukáže, jak je autor intelektuál.

Není dobré uvažovat jako primitiv, ale též není dobré, aby intelektuálština byla povýšena na samoúčel. A právě toho se autor dopouští.

Už několikrát jsem mu dal karmu, ale dnes považuji jeho blog za jeho osobní sebestředný exhibicionismus.

2 2
možnosti
JP

Člověk nemá mít chápavé pouze horní končetiny!

1 1
možnosti
JP

Pravda je dobová, náboženská, podložená osobním poznáním. Pravda je kultovní, národnostní i subjektivní. Své příspěvky píšu s vědomím, že "pravda je mnohdy tím posledním, čemu se dá věřit". Jinak pravdu interpretují lidé citliví, kteří se dokážou vžít do situace druhých (schopnost empatie), jinak lidé mající své ego nastavené tak, že jsou sebestřední a osudy jiných lidí jsou jim naprosto lhostejné. Proto je životně důležité držet se logického rámce sledovaného děje a popsat sledovaný děj s maximálně realistickým, akceptovatelným výsledkm.

    Zmínil jste se o Ukrajině. Každý válečný konflikt přináší velké množství dezinformací z obou stran. Hitler i Stalin používali pouze dezinformace. K tomu také sloužily rušičky, které měly za cíl přehlušit vysílání "nepřátelských" stanic, aby obyvatelstvo žilo v nevědomosti. To se však dařilo jenom po určitou dobu. Konečný efekt byl opačný. Jezdili jsme za velká města, kde vysílání přehlušily rušičky na chaty, chalupy mimoi jejich dosah. Poslouchali jsme i další vysílání ze svobodného světa. Osobně jsem se naučil díky nesvobodě dobře německy a bez dávek lží v našich médiích jsem se obešel. Zkrátka pro mne neexistovaly. Vyvaroval jsem se tak ideologické nákazy od lidí postižených bolševismem. Míra neobjektivity byla pro mne neakceptovatelná.

   Ukrajinou začala další smutná kapitola našich dějin. Ukrajinské obyvatelstvo ruského původu se stalo terčem neofašistů a banderovců z "Pravého sektoru" i komanda zvaného "Azov".Tyto kriminální žily, předtím plenící fotbalové stadiony, byly vypuštěny do měst s civilními občany a byla jim ponechána možnost zde podle libosti řádit. Pokud by se nezaktivizovala domobrana, která dnes místní obyvatlstvo účinně chrání, byli bychom svědky nesčetných lidských utrpení a válečných hrůz. Jedno je jisté. Domobrana si své domovy neničí, ta je brání. Brancům v nich žijí jejich ženy a děti, jejich maminky, babičky i dědové. Dá se s určitostí vyloučit, že tito lidé by likvidovali své domovy, své blízké.

6 2
možnosti
JP

Nová zpráva k Ukrajině

  Vyšetřovací výbor RF zahájil trestní stíhání vůči ukrajinskému ministru obrany Valerii Heletejivi, náčelníku generálního štábu Viktoru Muženkovi a veliteli 25. brigády ukrajinské armády Olehu Mikasovi, informoval mluvčí vyšetřovacího výboru Vladimír Markin. Dalšími obviněnými jsou zatím neidentifikované osoby z počtu velitelů 93 brigády a důstojníků z vojenského velení Ukrajiny. Jsou obviněni z organizace vražd, použití zakázaných prostředků a metod vedení války. A také z genocidy.

1 2
možnosti
TG

R^! A ještě R^Za ten úvodní citát!!

4 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik