Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Je zajímavé, kolik odpůrců islámu si z něj bere příklad, snaží se mermomocí odstranit rovnoprávnost a zavést další zákazy a omezit svobody.

0 0
možnosti
TL

Samozřejmě, že je skoro vše dáno zákonem, ale v potřebném rozsahu si tento zákon během krátké chvíle migranti neosvojí. proto v hrubých rysech základní požadavky, aby si mnohli rozmyslet, zda zde chtějí být, nebo ne.

0 0
možnosti
SB

Pane doktore, ti Vám slíbí všechno, na co si vzpomenete, ale dodrží jenom to, co sami uznají za vhodné.

Pokdu vůbec by je něco mohlo donutit k dodržování nějakých našich zásad, které by byly v rozporu s jejich uvažováním tak pouze tvrdá represe. Já nevěřím ani v úspěšnost té represe, ale přeci jenom u represe to vidím tak na 1% pravděpodobnosti, zatímco u nějakých slibů nebo dohod při vstupu to vidím na 0%.

Naprosto žádný respekt vůči našim hodnotám od nich nečekejte. A též od nich nečekejte nějakou potřebu dodržovat jejich vlastní sliby. Že by si řekli, že to nebo ono z naší tradice je proti jejich zvyklostem, ale oni nám to slíbili při vstupu, tak to budou dodržovat, to je stejná utopie jako komunistická ideologie.

Ani náhodou! Kdo tohle od nich bude očekávat, ten se šeredně spálí.

0 0
možnosti
Foto

Částečně s vámi souhlasím, jen si myslím, že vše se dá shrnout do jednoho bodu,  a toho posledního: Respektovat zákony hostitelské země. 

povinnost dávat děti do škol je specifikovaná zákonem

způsob porážky zvířat je určen veterinárními předpisy a zákony souvisejícími s týráním zvířat

ženskou obřízku asi žádné zdejší zdravotnické zařízení neposkytne  a provádět ji jinak je nezákonné

výstavbu by měli podle zákonů, územního plánu atd. řešit příslušné instituce. Máme u nás náboženskou svobodu, proč by tedy na vhodném místě nemohla stát mešita, pravoslavný kostel, synagoga nebo buddhistická pagoda. Vše vystavěné samozřejmě se soukromých prostředků, ne státních.

nevím jestli to víte, ale zdravotně problematické regule v období Ramadánu se  netýkají dětí, nemocných, lidí provádějících fyzicky náročnou činnost a starých lidí.

není mi jasné koho na ulici obtěžuje muslimka v šátku, Ind v turbanu nebo indián s čelenkou z orlích per. V jiných případech to jasně specifikují normy institucí, firem, hygienické předpisy a podobně. Tam se musí přizpůsobit všichni.

Podněcování k rasové, náboženské či politické nesnášenlivosti je trestné pro všechny, pro cizince stejně jako pro naše občany, kteří na to pohříchu poslední dobou dost zapomínají.

1 0
možnosti
IB

I69v63o 34B53o41u41š39e

10. 7. 2015 10:37

Zase další co si plete emigranty s azylanty.

0 2
možnosti
SB

Máte pravdu, že vítat by je takovým způsobem Evropa mohla.

Ale tím uvítáním by to skončilo. Jestliže si myslíte, že ti přistěhovalci, kteří se sem valí přes Středozemní moře nebo jinými cestami, si kladou otázku, co je napsáno v nějakém dokumentu, a jestli si myslíte, že by byli ochotni ten dokument dodržovat, tak se opravdu divím, kde se tolik sentimentální naivity bere v člověku, který byl schopen vystudovat jeden z nejnáročnějších vysokoškolských oborů, tedy medicínu.

Některé věci, které uvádíte, jsou zcela samozřejmé i bez nějaké Lisabonské smlouvy. Například posílání dětí do školy, zákaz obřízky děvčat apod. Už vyplývají z našich zákonů. Je přeci jedno, zda to či ono je zakázáno nebo naopak přikázáno Lisabonskou smluvou, či zda to zapovídají české, slovenské nebo třeba britské zákony. Prostě to zakázáno nebo naopak přikázáno je.

A když nějaký přistěhovalec není ochoten dodržovat zákony příslušné země, tak je naivní si myslet, že nějaká věta nebo nějaký odstavec navíc v Lisabonské smlouvě by na jeho způsobu uvažování něco změnil.

Buď jste neuvěřitelně naivní, když něco takového napíšete a zveřejníte, nebo platí to, co už jsem o Vás napsal: že jste teatrální exhibicionista, který na sebe rád upozorní za každou cenu, tedy i za cenu sebezesměšnění.

Třetí možnost opravdu nevidím.

2 0
možnosti
KA

K96a89r34e18l 84A73d63a90m

10. 7. 2015 10:22

Nikoliv Může znamenat, ale Bude znamenat !!

0 0
možnosti