Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Putna nebyl extrémní a vzhledem ke kontextu a skutečnosti, že sám je homosexuálem, ani vulgární. Sebeirobnickým transparentem odpovídal tehdejšímu vysokému státnímu úředníkovi Bátorovi, který se vydává za katolíka a homosexuály na svém blogu běžně nazýval "buznami". Nejde ani o Putnovo vysokoškolské pedagogické působení, protože on je a bude VŠ-pedagogem i coby "pouhý" docent". Otázka zní proto jinak: může si dovolit profesor dovolit být sebeironický způsobem, kteří většinová veřejnost nepochopí? Já tvrdím, že může a že je to dokonce žádoucí. Partnery prof. Putny v debatách totiž nejsou nějací hloupí Streitové a Hermánkové z idnes-blogu nebo většinová veřejnost, ale přemýšliví studenti, které je záslužné provokovat k názorům a stanoviskům, a to i prostředky nekonvenčními a anti-měšťáckými.

2 3
možnosti
Foto

My, pane Buriánku, nejsme blbší (to není překlep) než nějací studenti humanitních studií. Z humanitních důvodů nepoužiji výraz "darmožrouti".

A jestli pan Putna něčím je, tak je absolutně neschopný a nemá tu nejmenší představu o životě. Rozumný člověk by při prvním náznaku problému zařadil zpátečku, sekal dobrotu a ta dva roky s tím přišel znovu. Ale komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci.

3 2
možnosti
Foto

K51a77r14e28l 89R26a24d25a

20. 5. 2013 15:29

Někdy i kolektivní orgán může vydat hloupé rozhodnutí. Z toho důvodu má prezident jako jednotlivec určité omezené rozhodovací pravomoci (amnestie, právo vrátit zákon parlamentu, jmenování soudců, profesorů  atd.).  Nemusí se nám líbit jak tyto pravomoci používá, ale buďme rádi, že je má. K panu Putnovi asi tolik, že každý člověk musí nést následky svého jednání, ať je jakkoli chytrý. Titul profesora není nárokový ze zákona. Někdo musí rozhodnout o jeho udělení.  Kdokoli z nás si může zablokovat kariérní postup, když se nebude chovat podle představ šéfa.  Proč by pan Putna měl mít nějaká privilégia mi není jasné.

6 3
možnosti
Foto

Zeman není Putnův šéf.

1 2
možnosti
PL

P34e33t20r 49L22u48k81e92š

20. 5. 2013 13:56

OK Tomáši, jste lékař. Představte si situaci, kdy budete aspirovat na vědecký titul "profesor" (Někdo si to možná plete s oslovením středoškolského pedagoga, které nemá s titulem zhola nic společného). Splníte všechny předepsané podmínky, proběhne profesorské řízení a prezident Vaše jmenování nepodepíše s poukazem na to, že Vás viděl s transparentem. Znáte pozadí a příčiny vzniku transparentu? Putna reagoval na nepřijatelné výroky pana Bátory. Úplně nejpodstatnější ovšem je, že důvody Miloše Zemana leží ve zcela jiné rovině. O nich se zjevně zmiňovat nechce. Oč jde? Zeman před volbami zahrál na cizáckou strunu a očernil Schwarzenbergova otce. Martin C. Putna svinstva šířená Zemanovým volebním týmem vyvracel. Nedalo mu to moc práce. Před lety sestavil komentované Torzo díla Karla VI. Schwarzenberga, z kterého vyplývá, že nešlo o žádného cizáckého rakušáckého šlechtice, ale československého vlastence. Při rozšiřování dezinformací zdatně sekundoval bývalý důstojník StB. Údajně jako soukromá osoba. Pokud ano, má podivnou zálibu v osnování svinstev. Své zálibě dal průchod už před komunálními volbami v roce 2010.

2 5
možnosti
Foto

A co když to tak vůbec není a Vy tady vyrábíte jakousi "spikleneckou teorii", kterých jsou dnes všude mraky.

2 0
možnosti
VD

Já vím něco o tom, jaký podraz udělal Putna na své kolegy při přípravě komplexního vydání Jakuba Demla. Z toho důvodu si dovolím tvrdit, že jde o člověka amorálního a profesury nehodného.

Proto prosím všechny slušné lidi, aby podepsali petici proti jeho jmenování profesorem: http://www.petice24.com/martin_c_putna_by_neml_byt_profesorem

6 2
možnosti
BM

Mne by akorát zajímalo jestli by pan prezident postupoval stejně kdy byl pan Putna jeho příznivcem.......

6 5
možnosti

Nejpřínosnější jsou úvahy typu "co by bylo kdyby..." ;-D

4 1
možnosti
Foto

Jen pro zajímavost: 

Jsou i taková povolání, v nichž "znevážit důstojnost" je důvodem k vyhazovu z práce. 

Tato skutečnost bývá uváděna i v pracovních smlouvách.

8 3
možnosti
MM

V tom případě by pan Zeman rovnou mohl z Hradu odejít - co jíného než jeho "viróza" je znevážení důstojnosti jeho prezidentské funkce? A co jeho lhaní? Co jeho časté výrazy jako "idiot" apod.. Zemanovi určitě nejde o nějaké hrubé slovíčko, když sám je hojně používá. Je to zástupný problém.

4 6
možnosti
Foto

Žádný spor Zeman - Putna neexistuje. Je pouze prezidentovo rozhodnutí, které může, ale nemusí vysvětlovat. A to je vše.

15 5
možnosti
DD

Předběhl jste mne. Naprosto stejná slova jsem chtěl napsat.R^

3 3
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik