Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BP

Země není nafukovací,dřív,nebo později prostě pomáhat nebude možné.Prostě na omezený počet zdrojů se lidstvo neomezeně rozmnožuje.Matematická jistota je ta,že tato nerovnice se jednou prostě pod náporem nepoměru na každé jedné straně zhroutí.

Nemám problém pomoci bližnímu,mám problém pomoci někomu,kdo přichází z končin,odkud zaznívají čím dál silnější výkřiky o tom,že nás jednou zničí a vyhladí ...

1 0
možnosti
EP

Ta poslední věta, to má být výhrůžka názorovým oponentům?

1 0
možnosti
JT

Jestli si nedovedete predstavit cloveka, ktery by nepomohl umirajicimu, tak ja se hlasim. Pokud uvidim na ulici nekoho, kdo krvaci, tak na nej rozhodne nebudu sahat. Jen zavolam zachranku. Nebudu riskovat, ze domu prinesu nejakou osklivou nemoc. Prece jen smrt ciziho cloveka nepovazuju za takove nestesti jako smrt blizkeho.

0 0
možnosti
Foto

Docela by mě zajímalo, co byste napsal, kdyby na té ulici leželo vaše dítě, kolem by šel někdo jako vy, který by jen zavolal záchranku...a od lékaře byste se pak dozvěděl, že kdyby ten někdo třeba zastavil krvácení, nebo poskytl jinou pomoc, třeba uložení do stabilizované polohy, tak by vaše dítě zachránil, zatímco takto prostě při čekání na sanitku v důsledku nepomoci zemřelo.

0 0
možnosti
MP

Lidé ve většině případů nemájí problém pomoci, ale jenom chtějí vědět, komu pomáhají a proč. A tady v 95% případů nemáte ani nejmenší šanci zjistit o koho vlastně jde.

1 0
možnosti
ZW

Nejsme povinni přijímat uprchlíky, kteří se zcela otevřeně hlásí k ideologii, která chce křesťanství - a vůbec všechny jiné názory - zlikvidovat. To není křesťanský soucit, ale vědomá sebevražda.

6 1
možnosti
MT

Jako křesťan tvrdím, že v tom se často chybuje (tedy v té představě o hlášení se k ideologii). Irští katolíci se taky otevřeně nehlásili k politice IRA (a pokud někteří ano, Bůh jim to odpusť). Potkal jste vůbec někdy nějakého muslima naživo a mluvil jste s ním? Víte, kolik je na světě muslimů? Podobně, jako nás křesťanů, tedy 1,5 miliardy. Každá z těch skupin je početnější, než všichni ateisté dohromady a téměř nikdo svoje bližní nevraždí na základě svojí víry (snad nemusím vyjmenovávat, kolik stovek milionů lidí nechali vyvraždit ateisté Hitler, Uljanov, Benito, Džugašvilli, Pol Pot, dynastie Kimů a jiní).

Ostatně, i vraždění ve středověku mělo příčinu v tom, že členové církve měli slabou víru, nikoliv ve víře samotné. Bohužel i hierarchie - dnes každý rozumný křesťan uznává (včetně kněží, biskupů a posledních několik papežů), že šlo často o kariérismus.

1 0
možnosti
KV

Nikdo vam nebrani pomahat za sve. A nemusite hned o tom psat.

6 1
možnosti
MT

Platím daně a dávám dle svých možností na charitu (pravidelně). Taky si platím nechtěného prezidenta a část poslanců, které jsem nevolil. Takže dojemnou starost o peníze si nechte od cesty. Vy si je do hrobu taky nevezmete.

1 4
možnosti
PV

Pokud migranty přijmeme jako hosty, pak tito mají nejen určitá práva, ale i povinnosti. Jako například dodržovat legislativu hostitelské země. Na to ve všech diskusích absolutně zapomíná (autora tohoto článku není výjimkou). V současné době migranti porušují řadu právních předpisů, ale žádnému sluníčku to nevadí. Migrantům tak sluníčka dala větší práva než mají obyvatelé Evropy

Jedním z hlavních povinností hosta by měl být zákaz zaútočit na svého hostitele, znásilnit manželku či nezletilou dceru, okrást jej. Šaría je perfektní a mnoha staletími prověřený návod pro Islamisty, jak si svého hostitele-kafira v průběhu několika let postupně podrobit, udělat jej druhořadým obyvatelem ve své vlastní zemi, vystrašeným otrokem ochotným kdykoli sklonit svůj hřbet před jakýmkoli nemravným muslimským požadavkem. Do našeho právního řádu by mělo být přijato, že šaría je absolutně neslučitelná s principy demokracie, a její prosazování bude trestné. Pokud host překročí své povinnosti, znásilní, zabije, podřeže, začne vyzývat okolí ke svatému džihádu proti hostiteli, ztratí okamžitě jakékoli právo pobývat v zemi svého hostitele.

Rozhodně bychom se měli bychom se poučit z osudu Švédska, kde místní vládnoucí sluníčka (socialisté) už zcela rozvrátila život švédské společnosti a z pojmu spravedlnost udělala jen prázdnou nepoužitelnou schránku (článků na toto téma lze nalézt na internetu hodně, např.: 

http://zboril.blog.ihned.cz/c1-63568760-svedsko-znasilnene-hlavni-mesto-zapadu)

9 0
možnosti
SB

I v tomto článku pokračujete ve své tradici a děláte ze sebe kašpara jenom proto, abyste teatrálně hrál určitou pózu.

Bohužel nemohu dost dobře napsat, jak Vámi pohrdám, protože posledně mi to cenzor smazal. Ale i kdybyste na své straně měl tisíc cenzorů, tak to nic nezmění na podstatě toho, co jsem napsal.

9 1
možnosti
JR

J10a75r98a 52R35a26n66k

2. 9. 2015 21:29

R^Poslala jsem uz minuly rok 80.--$ na kanadsky Cerveny kriz, ktery se skutecne angazuje v taborech zemi sousedicich se Syrii. Kratce po dalsim rusko-cinskem vetu;-)

0 3
možnosti
KV

Proc se chlubite tak malou castkou ? U nas se na charitu, na nemocne deti, dava vice z daleko nizsich prijmu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik