Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

X Pavel

4. 10. 2012 15:27
důsledky činu

Je tu ještě jeden pohled a to je ze strany toho, na koho je zbraň namířena. Z tohoto pohledu není rozdíl zda se jedná o hračku nebo opravdovou zbraň. S velkou jistotou očekává smrt. A myslím, že tato chvilka těsně před smrtí je mnohem těžší než samotná smrt, třebaže se smrt trestá více než pokus o vraždu nebo zastrašování. A že se jedná o symbolický čin, který má na něco upozornit je v daném okamžiku jedno. Z tohoto pohledu jsou důsledky činu stejné.

Myslím, že absence právě pohledu na problém z pozice poškozeného v tomto pohledu chybí. A mohou být i další pohledy, ale nechci aby to bylo zbytečně vyčerpávající.

1 0
možnosti
JA

100dukátů

3. 10. 2012 16:30
Tak ono chytit někoho za límec

a dát mu pouta by bylo nebezpečné?

0 0
možnosti
FK

ataknevim

3. 10. 2012 13:34
Čím dál víc se mi jeví...

že za toho slabocha s pistolkou se staví jen hrstka nenávistných anarchistů Havlovy školy, ala Pech, Wievegh /budiž/, Lipold, Šiklová a jim podobní, více méně i Voldánová z televize, zatímco normální lidi to vidí reálně jako skutečně nebezpečný útok na lidskou osobnost, jehož důsledky vůbec není jednoduché předpokládat.

2 0
možnosti
FK

ataknevim

3. 10. 2012 13:27
Jaký je rozdíl mezi ..........

Žádný. Obojí je kriminální čin.

1 0
možnosti
PD

Glock Mark XXVI

3. 10. 2012 13:23
Použijte trochu empatie

A podívejte se na tu situaci z druhého pohledu - z pohledu oběti-poškozeného. On v okamžiku přepadení banky nebo útoku na hlavu státu nevidí airsoftovou hračku, on vidí předmět zřetelně podobný palné zbrani ... a zcela logicky se chová jako by to byla palná zbraň (neb nechce riskovat, že si to ověří na vlastní kůži). Z pohledu oběti je tedy irelevantní, zda jde o hračku nebo zbraň = on se důvodně domnívá, že je to zbraň a že mu jde o život.

Z mého pohledu to nebyl atentát, ale taky to nebyla žádná klukovina. Byl to agresivní útok - ne zranit, ale vyděsit, terorizovat. Jako lékař byste měl vědět, že i duše jde zranit a že se léčí daleko hůře než tělo.

.

Přeji Vám, abyste se nikdy v pozici oběti neocitl.

2 0
možnosti
TS

Blábolivý Brod

3. 10. 2012 13:07
Víte, co si myslím?

Že každý, kdo říká, že o nic nešlo, protože to nebyla skutečná zbraň, by zasloužil, aby se k němu někdo náhle přichomýtl a chvíli na něj touhle věcí mířil. Jasně, že to není smrtící zbraň, ale taky to není zjevná hračka jako svítící meč Jediů na baterky, aby se to hned poznalo. Na mě tohle někdo namířit, budu z toho mít infarkt. A co to bude pak? Ublížení na zdraví, nebo nic, protože jsem si měla uvědomit, že to není echt, a nedostávat infarkt? ;-)

2 0
možnosti
MH

kolos.veliky

3. 10. 2012 12:20
Lékař a filosof

co dodat.

0 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

3. 10. 2012 12:10
Blbost

Na vzdálenost cca dvou metrů, během vteřiny (nebo i třech vteřin, když budu hodně přející) nepozná rozdíl mezi airsoftkou  a ostrou bouchačkou nikdo, ani příslušník O.S. PČR. Postup ochranky je ostudný a neuvěřitelný. Jejich pohyb a rozmístění, provedení přesunu a reakce na událost a komunikace přes vysílačky neuvěřitelná. Tady prostě není ani píď prostoru pro diskusi a omluvu jejich konání.

1 0
možnosti
V

vmt

3. 10. 2012 11:55
To by mě zajímalo, co byste to psal za bláboly,

kdyby ten pomatený komunista skončil s prostřelenou hlavou, protože ochranka by ve vteřině, co má na rozhodnutí, zareagovala, tak jak zareagovat měla. To by bylo nářků na zmařeným životem, chudáka vyhladovělého. To by bylo keců, že to měli poznat, že jde jen o hračku.

3 0
možnosti
MB

buxus

3. 10. 2012 11:50
... ve vteřině pochopila, že se o skutečné nebezpečí nejedná

Tak tohle je nesmysl. Nemohli "ve vteřině" nic pochopit už proto, že byli rozestaveni špatně a především nic ani pořádně neviděli. To je ze záběrů zcela zjevné. Navíc pokud by ve vteřině zareagovali správně, měli okamžitě začít prezidenta chránit - namísto toho neudělali nic. Celá akce mohla být jen vedlejším útokem pro odlákání pozornosti a vytvořemí příležitosti pro skutečného útočníka. Teď když víme, že tomu tak nebylo, je sice hezké oponovat, ovšem právě v té vteřině si nikdo nemohli být jisti s ničím.

1 0
možnosti
PH

HP69

3. 10. 2012 14:09
Re: ... ve vteřině pochopila, že se o skutečné nebezpečí nejedná

Přesně tak. Poznat že se jedná o neškodnou hračku měla ochranka ve chvíli, kdy už ji má bezpečně v rukou. Střelec nikdy neměl vystřelit jediný výstřel směrem k prezidentovi. To, že někdo podle cvakání airsoftky pozná že o nic nejde, už je pozdě. Pokud by měli reagovat na skutečný výstřel, už by chránili pouze sebe. Netvrdím, že měli toho ubožáka zastřelit, ale rozhodně měli stát mezi ním a prezidentem a rozhodně ho měli okamžitě složit na zem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik