Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...už jsem to tu někde psal...euthanasii jako mechanismu jsem v zásadě nakloněn...ale se zneužitelností si tedy poradit neumím....

0 0
možnosti
JM

Euthanasii určitě ne. V době kdy se každých pár let vyskytne případ kdy zdravotníci pacienty úmyslně zabíjejí i bez uzákonění Euthanasie, to není dobrý nápad. Navíc i když normálně patřím mezi vzpurnější, stačí o 3 stupně zvýšená teplota, a je ze mne poddajný beránek, neschopný odporu, nejen fyzického, ale i verbálního. Jednou jsem zkoušel pracovat s chřipkou a druhý den jsem zůstal doma, protože jsem dělal chybná rozhodnutí. Nevěřím, že v situaci, kdy by byl důvod pro Euthanasii, navíc pod vlivem medikamentů bych dokázal situaci rozumně posoudit.

0 0
možnosti
DS

Pro mne jsou podstatné závěry lékařských "opomenutí", když instalují terminálně nemocným morfinové pumpy. I poté, co lékař či sestra nemocného, který předtím usiloval o euthanasii, poučili o skutečnosti, že -řekněme- 3x pumpnout je maximum a uleví mu to od bolesti, každé další zmačknutí tlačítka ho zabije, myslím, že nebyl žádný z nemocných, kdo by byl ochoten svůj život ukončit. A přitom šlo o pouhé stistknutí tlačítka.

Rozumějte, nepochybuji o tom, že každý konec je těžký, zvláště, když je dlouhý, neodkladný a doprovázený bolestmi (které nikomu nepřeji). Na druhou stranu, jako věřící, nepřestávám věřit, že stvoření i smrt jsou v rukou jiných nežli lidských. Čili ne zákony, pane Kšíre, ale svědomí jsou něco, co bych nedokázala "vypnout" ani v roli nemocného, ani ošetřovatele. Natož nezaujatého právníka.

4 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, proto vás nikdo nesmí násilím nutit do něčeho, co by se protivilo vašemu svědomí.  To je vše co  neustále obhajuji.

0 0
možnosti
Foto

Žijeme to v divném světě. Zakázali jsme trest smrti, ale usilujeme o legalizaci euthanasie. Obávám se, že se to nakonec může zvrhnout k legalizaci zabíjení bez soudního rozsudku. Rv

2 0
možnosti
Foto

Proto by do toho stát neměl zasahovat.

0 0
možnosti
Foto

odejít důstojně ze života má právo každý, otázkou je, na kolik je schopný v bolestech posoudit, zda to není předčasné-kolik bylo případů takzvaně nevyléčitelných nad nimiž lékaři lámali hůl kteří se z toho nakonec dostali?

1 0
možnosti
Foto

Každé rozhodnutí, které uděláte vůči svému tělu a životu je vždy odůvodněné.  Je jasné, že se najde mnoho lidí co by se rozhodlo jinak a proto je správné aby tito lidé, kteří by se rozhodovali jinak, nemohli násilím zasahovat do vašich rozhodnutích.

0 0
možnosti
Foto

Nikdo, tedy ani stát, nebo spíše ti, co si říkají stát, se nemají plést do přirozených lidských práv.    Sebe usmrcení,  nebo asistované sebeusmrcení patří do těchto práv a nikdo je nemá právo ani zakazovat, ale ani povolovat.

1 0
možnosti