Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Béda47

7. 8. 2011 10:35
Máte pravdu

Mnozí diskutující vůbec nevědí o čem je islám jako životní názor a způsob života .Náboženství si vybudovala jen křesťanská církev z důvodů určitého kastovnictví či nadřazenosti. Společenské vědy u nás prosazované vycházejí většinou z křesťanských principů a lží.

Kdyby byl Islám nereformovatelný- tak již dávno zanikl. Opak je pravdou. V USA je křesťanský princip základní ideologií a islámský princip vítězí - proč asi ? Islámský princip je již nyní o krok  před křesťanstvím z hlediska uplatňování demokracie. Princip volitelnosti mnohých orgánů nemá v křes´tanství obdoby. I propojení světské moci a moci duchovní má zajímavá pravidla.A princip sociální spravedlnosti je přeci hlavní myšlenka  v Koránu.Postavení ženy i z hlediska Šarii je mnohem lepší než u nás. Tak přátelé - nezoufejte- do mešit Vás nikdo nepožene !! Půjdete sami .V

0 0
možnosti
A

Arne21

7. 7. 2011 11:31
Mějte na paměti

že v islámu má boží slovo (korán) absolutní a navěky neměnnou platnost. Přes to vlak nejede. A jak je to s rovností dle koránu?  Ano, muslim je roven muslimovi, nemuslimové jsou však podřadná kategorie. Muslim je roven muslimovi, muslimky mají však jen poloviční hodnotu. Hmm takže islámské  pojetí rovnosti je tomu západnímu nahony vzdálené a demokracie v islámu je bohapustá utopie. Leda by to byla zase islámská demokracie typu Irán, nebo potlačení vlivu islámu a sekularizace viz. Turecko, ale to je zatím jediný případ, a historie ukáže jak životaschopný.

0 0
možnosti
JK

babacek

7. 7. 2011 7:23
Islám a demokracie

je jako voda a oheň. Ty se také nikdy nespojí v jedno !

0 0
možnosti
BD

Béda47

7. 8. 2011 10:37
Re: Islám a demokracie

Z čeho tak usuzujete ? A myslíte si, že u nás je dokonalá demokracie ?V

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

6. 7. 2011 22:43
Demokracie vyžaduje především pluralitu názorů

islám je extrémně nesnášenlivý vůči jiným názorům. Komunisti měli spoustu řečí o rovnosti, ale k demokracii to nevedlo. Islám je na tom velmi podobně. Pokud je jediný legální názor, o čem budou voby? Z čeho budou voliči vybírat?

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 7. 2011 23:00
Re: Demokracie vyžaduje především pluralitu názorů

Vždyť ta dnešní západní "demokracie" je na tom úplně stejně. Připouští pluralitu názorů, ovšem pouze v určitých mezích. Takováhle pluralita tady byla i za Husáka (kritika ano, ale musí být konstruktivní). V praxi si tedy volič může "svobodně vybírat" mezi dvěma prakticky shodnými stranami (koalicemi). Všichni ostatní jsou extrémisté a je dovoleno použít proti nim sílu.

0 0
možnosti
KV

_-1-_

6. 7. 2011 22:28
"Podstatou islámu je totiž předpoklad rovnosti lidí" .......

...... Chápu to správně, že v islámských zemích jsou ženy rovny mužům a mají stejná práva?

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 7. 2011 23:05
Re: "Podstatou islámu je totiž předpoklad rovnosti lidí" .......

Podle islámu jsou muži a ženy odlišné bytosti a tedy mají odlišná práva. V islámské společnosti vládne muž, v islámské domácnosti vládne žena. A islámský muž se bitím, které od své  ženy (svých žen) dostane, zásadně nechlubí.

0 0
možnosti
V

villík

6. 7. 2011 21:02
Snažil jste se, ale snílky nemám rád !

1 0
možnosti
V

VentreSaintGris_X7

6. 7. 2011 20:30
"Chtěl bych čtenáře ujistit,

že i kdyby snad jednou skutečně islám zvítězil, nastoupí časem i on cestu k demokracii."

Zaprvé kde beretu tu "alláhurovnou" jistotu a zadruhé nám to bude platné jak židům vítězství nacismu či bělogvardějcům vítězství bolševiků.

To jsou zase žvásty. Tenhle svět opravdu definivně zblbnul. Už ani nepozná zlo, které se jako zlo projevuje a ani se tím, že je zlo fakticky netají. Jak můžete tolerovat či vyslovit pochopení pro ideologii, která již základní předpoklad svobody, tj. možnost svobodné volby nevyznávat islám, tato odporná ideologie sankcionuje trestem smrti?!...Rv

2 0
možnosti
RB

satyricon

6. 7. 2011 20:40
Re: "Chtěl bych čtenáře ujistit,

Třeba měl k dispozici hodně kvalitní matroš.Ten vizionářský pohled jiskra v oku tam určitě není náhodou. Dokážu si představit autora v roce 1938......

1 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

6. 7. 2011 20:25
Jdete s tou "rovnosti" do haje . . .

1 0
možnosti
RB

satyricon

6. 7. 2011 20:10
neuvěřitelné

Autore, tohle máte z vlastní hlavinky, nebo je to následek něčeho horšího.

1 0
možnosti

Soininen

6. 7. 2011 19:23
V tom případě

autor věří, že ideologie typu komunismus, neo(nacismus) či fašismus jsou schopny dosáhnout po určitém časovém úseku demokracie, pakliže se ve společnosti ujmou a to jakýmkoliv způsobem. Islám a mnou vyjmenované ideologie jsou dnes hnutí směřující k potlačení základních lidských práv a svobod.[>-]

2 0
možnosti
K

kaktusak

6. 7. 2011 23:03
Re: V tom případě

Skutečnou demokracii, tedy demokracii nejen pro vládnoucí elitu, může přinést až komunismus. Politická práva totiž nic neznamenají bez práv ekonomických a sociálních.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik