Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Petr Tomeš

12. 8. 2011 9:54
Fakta

Existuje dlouhodobá shoda behaviorálních a sociálních věd a profesí zabývajících se lékařstvím a duševním zdravím na tom, že homosexualita sama o sobě je normální a pozitivní varianta lidské sexuální orientace. http://www.apa.org/about/governance/council/policy/sexual-orientation.aspx Tato shoda je postavena na silném vědeckém základě a podložena výsledky výzkumu, zatímco pro opačné tvrzení neexistuje empirický ani vědecký základ. http://www.apa.org/about/offices/ogc/amicus/ra-ma.pdf http://www.rcpsych.ac.uk/pdf/Submission%20to%20the%20Church%20of%20England.pdf

0 0
možnosti
PT

Petr Tomeš

12. 8. 2011 9:54
Re: Fakta

Na základě pevné povahy dostupných důkazů v dané oblasti byl odvolací soud na Floridě v roce 2010 spokojen s tím, že otázka je tak dalece mimo pochyby, že by bylo iracionální rozhodnout jinak než že nejlepší zájem dětí není chráněn zákazem adopcí homosexuálů. http://www.3dca.flcourts.org/Opinions/3D08-3044.pdf

V roce 2009 Nejvyšší soud v Iowě konstatoval, že většina vědeckých výzkumů odmítá obvykle přijímaný názor o dětech potřebujících různopohlavní nebo biologické rodiče k tomu, aby se vyvinuly do dobře adjustovaných dospělých. http://www.iowacourts.gov/wfData/files/Varnum/07-1499%281%29.pdf

0 0
možnosti
L

Luborka

12. 8. 2011 9:40
Co je nemoc?

Dovolte rozvinout otázku co je nemoc.Nemoc=ne moct,tedy nebýt schopen, takže pokud jsou děje žádoucí jsme schopni si přát.Pokud si neumíme přát pak se projevuje nedostatek s následnými důsledky,kterým říkáme choroby.Je choroba nemoc?Chorobu chápu jako upozornění, že pokud se necháme ovládat budeme nemocní,tedy neschopní,takové to.. .ty,ty,ty.. Aby něco mohlo zůstat v nějaké kvalitě je přirozené a žádoucí doplňovat výdaj příjmem,úchylkami k úlevám dochází k trvalému narušení přirozeného a žádoucího,tedy schopnosti ovládat, přát si - k nemoci. Když nemůžeme tak chceme. Je to jako toužit po něčem, co bez násilí nelze získat. Je násilí žádoucí? Nemoc je násilí aplikované trvale na schopnosti si přát. Nemoc je nežádoucí a tak všechny projevy, které mají nežádoucí důsledky jsou z mého pohledu nemocí. Znáte žádoucí aspekt homosexuality?

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 8. 2011 9:49
Re: Co je nemoc?

"Znáte žádoucí aspekt homosexuality? "

.

Samozrejme. Neviem, či aj autor ale homosexualita je v prípade rozšírených rodín až kmeňových spoločenstiev zrejme práve podporný socializačný element pre plodnejších, v takýchto spoločenstvach homosexuali zaisťovali podporu spoločenstva a tým aj detí, hoci neboli ich vlastné. No len rozpadom na nuklearne rodiny sa to zmenilo a prirodzene, že ak môžu vychovavať homosexuali aj vlastné samy v nuklearnych rodinách, tak sa k tomu priklonia.

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 8. 2011 9:28
Ako šikovne zakryté

"Proles - tedy děti - mají být vychovávány v prostředí stabilního heterosexuálního prostředí - k tomu může posloužit řada důkazových cest"

.

No práveže toto nemôže visť k tomu, aby deti neboli vychovavané v homosexualnych pároch , pretože tie dôkazy hovoria o tom, že sexualita páru nerozhoduje - ale kvalita rodičovstva.

A v prípade adopcií nemate dilemu lepšia/horšia rodina, ale decák/rodina.  Mimochodom, doteraz ste nezdôvodnili Váš nekonzistentný postoj - ak ste proti adopcii detí homosexualom, hoci tí  ich môžu mať cez adopciu jednotlivcom a potom vychovávať v páre, proti čomu teda ste ? Proti adopcii jednotlivcom ?

.

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 8. 2011 9:27
Mimochodem,

Proč se i zde vždy preferuje a kategorizuje právě křesťanský názor? Odluka státu od církve byla provedena zhruba před 90 lety - a ani předtím si právě Češi s katolickou církví moc nesedli. Od doby Husa až k  období Temna.

Po roce 1918 už tahle společnost prošla mnohými změnami které měly na homosexualitu různé názory, nakonec i komunisti zrušili jeho trestnost před půl stoletím. A principem změn po listopadu 89 byla dokonce demokracie a pluralita  v názorech i konáních.Až příliš  si museli i ti konzervativní občané strpět,v mnoha oblastech, od přehlížené  finanční  kriminality, přes totalitní výstřelky našich politiků až k reklamním nabídkám v oblasti sexuálních služeb (arciže hetero),vše  pod heslem "co není zakázáno, to je dovoleno".

Trochu dlouhá doba na preferování názorů skupiny, která ztratila svou moc nad ostatními před 100 lety. Nebo má snad někdo potřebu vyžadovat některé jiné její dřívější neměnné tradice, třeba upalování kacířů?

1 0
možnosti
Q

QQ.

12. 8. 2011 8:43
Ve strucnosti je sila

Vazeny pane, prvni tri casti vaseho proslovu jsou jasne a prehledne. Souhlas. posledni stat je uz na prvni pohled nesmyslne dlouha. Po jejim precteni je jasne - kecy, kecy, kecy. Napiste jasne co chcete rici. Vetsina "filozofu" opisuje co kdo rekl a vzdy tam chybi to co chce autor rici on sam. Ale zacal jste hezky. pochvala.:-)

0 0
možnosti
O

o.kostal

12. 8. 2011 8:18
to je snuska kecu

zabalena do radoby intelektualni obalky.

Neni vam to blogeri uz trapny psat porad na to same tema milion blogu a pritom projevovat svoji .... ehm ..... "inteligenci"?

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik