Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ma autor vubec tuseni o vyznamu slova "glosa"?? 8-o

0 0
možnosti
TL

Pane Peterka, já vám dobře rozumím, ale jistě víte, že to je jen zástupný problém. Rozlišit je asi nejde, nehledě na to, že dřív, než by se jim pomohlo, nastoupila by jakási byrokratická selekce. Píše Fr. Villon, že "nuzota z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad". Hranice mezi ekonomickými a jinými migranty není jasná, to jenom my si tohle slovo vymysleli, aby se nám snázeji odmítalo.

0 0
možnosti
Foto

Rozlišit trpícího od někoho kdo jenom chce víc není tak složité. V Evropě děláme problémy zbytečně složitější než jsou. A větší vlky z lidí nenasytnost než nuzota. Neupiram nikomu možnost odebrat se jinam,kde se budu mít lépe. Ale je třeba také pochopit, že stávající osazenstvo mne nemusí přijmout. Zejména budu-li pritezi.

0 0
možnosti
Foto

Jako agnostik, který si přečetl Nový Zákon a v mnohém ho považuje za inspirativní s vámi musím nesouhlasit. Pomáhat se má těm, kteří pomoc potřebují. Otázkou je, jsou-li ekonomičtí migranti skutečně těmi, kdo pomoc potřebují, nebo jestli to jsou sprostí vyděrači a agresivní útočníci. V mnoha případech je to podle mě to druhé.

1 1
možnosti
TL

K poznámkám dole. Existenci Boha nedokazuji. Mluvím jen o tom, že z křesťanské víry plynou nějaké zásadní konsekvence, Že se nemusí líbit je zřejmé, a že se nesnaží zalíbit, je taky dost jasné. Pan Kroupa říká celekm logicky, že všec¨hno to, o čem jsem psal, předpokládá existenci křesťanství jako něčeho, co není jen lidské, ale Boží. Musím říci, že se možná asi nebude líbit právě to, řekne se - oč jsou ti křesťané lepší? Kéž by byly alespoň lepší o tu ochotu přinést oběť a následoval tak příklad Ježíše. To je křesťanství. Zkuste si představit, jak by se zachoval on, zkuste si ho představit jak odvrací lodě a posílá ubožáky pryč, vždyť on přece prolil svou krev za všechny i za zločince. A on po nás chce, abychom jej následovali, vyzývá nás až k oběti - "pohár, který já budu pít, vy pít budete." Křeťasnství není jen jedna prolitá krev. Zkuste si představit, jak by se v této situaci zachoval on.

0 0
možnosti
AS

Skuste si predstavit situaciu. Ocitnete sa pri vaznej autonehode. Zranena je Vasa mama a neznama zena rovnakeho veku. Mozete zachranit len jednu zenu. Ktoru zachranite? Ja by som zachranila mamu. Bolo by to v rozpore s mojou vierou? S otazkou utecencov je to podobne. Mozeme zachranit zivoty nasich deti alebo tisice ekonomickych utecencov, ktori sem idu presadzovat ideologiu zrovnatelnu s nacizmom. Argument, ze este nevieme ci to tak bude neobstoji. Je prilis vela informacii z krajin, kde sa uz usadili - zvysena kriminalita, znasilnenia, agresia voci domacemu obyvatelstvu, tlak na vlady, aby menili zakony na zversku sariu, teroristicke utoky... Otazka pre mna ako pre krestana nestoji tak ci pomahat, alebo nie - urcite pomahat! Dolezite je ale ujasnit si, ako. Neviem, ako by postupoval Kristus, ale predstava ze by sa nepostavil proti niecomu co nesie velmi zle ovocie sa mi tiez nejavi ako uplne realna... To by ho taki predavaci v chrame nechali uplne chladnym...

0 0
možnosti
Foto

Proč do toho taháte Darwina a ještě dáváte najevo, jak jste ho vůbec nepochopil? 8-o Naopak být křesťanem byla svého času (a vlastně v mnoha případech je i dnes) velmi dobrá strategie pro přežití jak jednotlivce, tak především skupiny lidí, tedy zcela ve shodě s Darwinovým pohledem.

1 0
možnosti

Žádná evoluce se nikdy nekonala. Uvěřil jste bludům.

0 1
možnosti
AS

Ako krestan s Vami v mnohych bodoch –respektive zaveroch nesuhlasim. Je nutne striktne rozlisovat medzipomocou ludom a podporou zla - Je potrebne aby sme milovali hriesnikaa nenavideli hriech. Ziadny problem s utecencami islamskej ideologie/pre mna to naozaj nie je nabozenstvo/ by nenastal, ak by sme sa tohodrzali. Ak by Europa naozaj striktne drzala krestanske principy –nikdy by sa nestalo ze by tu vyrastlo tolko mesit, ze by vznikalighetta kde sa uplatnuje pravo saria, ze by moslimovia v nasichkrajinach vyhlasovali – ak sa vam nase nabozenstvo /a z tohovyplyvajuce pravo/ nepaci – tak odidte! Je to dosledok toho, ze solstratila chut. Su z nas makkysi, ktori namiesto aby bojovali so zlomcakaju az zastupy falosnych prorokov /ktorych sa mame varovat/zaplavia EU. Co cakame?! My im otvarame dokorandvere a pozyvame ich k nam. A oni k nam s pokrikom Allah Akbar! beziacely nadseni, ako znicia krestanstvo a nas... Moslimovia su nasi nepriatelia v pravom slova zmysle. Tuzia nielen po zniceni nasichtiel, ale aj nasich dusi apelom na vzadnie sa Krista. Preto sa zanich mame v prvom rade modlit. Za ich obratenie a pochopenie toho, zeuverili falosnemu prorokovi – vdaka comu ziju v nenavistia aabsolutnej neslobode. Urcite je nutne im aj pomahat – otazka jeakym sposobom. Nemozete dat plast bliznemu ak o neho ziada, ak je tenblizny este aj nepriatel a po ohriati nam vyvrazdi rodinu... To nieje krestanstvo, to je podpora zla! Takze modlime sa za ichprecitnutie, pomahajme im na ich uzemi – alebo sposobom, ktorineohorzi nas a nase deti. Nastavme striktne zakony – aby vedeli zeich scestnej ideologii v EU „psenka nepokvete“ a pomahajme naozajtym potrebnym – v prvom rade tym, za ktroych mame najvacsiuzodpovednost pred Bohom – vlastnej rodine, krajanom, a urcite aj naozaj ohrozenym ludom – co su z utecencovjedine krestania a potom ostatnym... Z mojho pohladu velmi dobry nazor ma na tento prolem Mons. Graubner a pater Pitha...

2 1
možnosti
JF

Pan Lajkep dobře mluví ze špatného základu. Obhajuje to, co si stvořil člověk - boží slovo, které samo předpokládá, že člověk je omylný. Racionální diskuze není možná - víra v něco to neumožňuje. Lze jen víru v boha respektovat. Stejně jako respektovat nevíru - ale většina silně věřících nečiní. Což věřící nečiní, neb to mají zakázané. Křesťanství si přes svá schizmata svoje bolesti prožilo (např. křížové výpravy, hon na čarodejnice, masové vraždy heretiků atd.atd.), a nakonec v Evropě převážil racionální pohled na život. Islámu se to nepodařilo a bohužel nepodaří - proto je jeho cílem ovládnout celý svět svou vírou, která je zcela iracionální, protože zabila rozum u člověka v zárodku. Evropa nebude bezpečná dokud totalitní systémy, kterými ve své podstatě náboženství jsou, neprojdou vývojem nebo transformací. Jen se zkuste zamyslet například nad postavením ženy v křesťanství (či dokonce v islámu), a odpovíte si otázku rovnosti člověka - její teistické zdůvodnění existence je vypovídající o samotné podstatě křesťanské či islámské víry. Stejně tak uvažujte o právu na nevíru. Až bude ateista stejně hodnotným člověkem v očích teisty, tak budeme moci mluvit o "ráji na Zemi". Prozatím by stačilo, kdyby křesťanství a islám opustili svá dogmata. Zkuste si ale ukrást židli pod  sebou! Proto si bude Evropa vyžírat islámskou agresi a celý boj bude nakonec pojat jako boj rozdílných náboženství. Proto bude poslouchat bláboly, které ospravedlňují agresi islámu. Na obou stranách věřící lidé vycházejí z toho, že jejich skutečný život začne až ukončí život pozemský. Nejvíce budou trpět ti, co se v životě pozemském chovají slušně, nekradou, vychovávají své děti, poctivě pracují a žijí dnes - a ve jménu víry nezabíjejí. A nikomu se neklaní!

1 1
možnosti
Foto

Problém fanaticky věřících křesťanů, a stejně fanatických muslimů je v tom, že vy všichni věříte na to, že to pravé ořechové si užijete, až zaklepete bačkorama. Sorry, ale já chci to pravé ořechové prožívat teď, dokud žiju. Přítomnost je jakousi jistotou, kdežto víra v posmrtný život, ráj a vykoupení je stále jen víra - nemáte v ruce ani jeden reálný důkaz, že to všechno na vás čeká, až zemřete. Takže za sebe říkám, nastavujte si druhou tvář, nechte sebou orat, já nenastavím, a oráčům natluču kokos. Howgh!

3 0
možnosti

Přítomnost života je především jistotou, že tento život pochází od Boha. Že byl stvořen, neb až se vrátíte do blátíčka, sám nevidíte možnost, jak by ono blátíčko mohlo zase ožít. Je však zajímavé, že to, co kategoricky vylučujete na konci,  naprosto slepě postulujete na začátku.  Proč taková nekonzistence ??? Proč to, co pro vás platí na konci, neplatí i na začátku??? Kde neživá matérie sama o sobě a bez předchozího života obžívá ??? NIKDE !! Na počátku tedy musel být život,  tedy živý Bůh, který vše stvořil a od kterého život pochází, a žádná evoluce se nikdy nekonala. Tento smrtí omezený život máte užít nejlépe tak, abyste měl naději na život věčný a mohl ho užívat věčně, neboť smrt a umírání do Božího původního záměru nepatřila a patřit nebude.  Smrt jako konstruktivní sílu prezentuje lživá evoluční ideologie, která je však od ďábla a vás svede do záhuby věčné smrti. Neb tam kde není Živý Bůh, tam nic nikdy samo neobživne.  Proč bych měl věřit evoluční mytologii, že to někdy bylo či mělo být jinak, když ani vy tomu nevěříte, co se našich konců týká ? Rv

0 3
možnosti
TL

Odpověď naleznate hned na začátku, pro mě se něděje nic strašného. Jak pravil Pascal /parafráze/- tím, že uznávám existenci Boha nic neriskuji, tím že ne, riskuji všechno.

0 0
možnosti
AB

Představte si pro vás strašnou variantu, že slovo boží a jeho přikázání vůbec nevyslovil bůh, ale jde jen o interpretaci několika jedinců, podanou tak, jak se jim hodilo. Protože pro vás je evidentně "co je psáno, to je dáno", chci vás upozornit, že já kupříkladu články v bulváru za slovo boží nepovažuji i když podle vás bych zřejmě měl. Nebo snad chcete tvrdit, že jste byl u toho, když bůh svá přikázání vyslovil?

3 0
možnosti

Nu u toho, jak neživý regolit samovolně obživnul a za miliardy let se změnil na celou živou přírodu, včetně lidí, mužů a žen, jste byl...???

Víte na 100 %, že evoluční ideologie je pravda ?? Nebo jen tomu evolučnímu blábolu věříte....?;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik