Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M14i62l91a25n 62R37a30d26e77k

16. 9. 2014 18:38

lepsi lidska eutanazie nezli skocti pod vlak.

1 0
možnosti
PP

"Kluzký svah nabírá na spádu..." :-)

Jo jo, je to pekelná rychlost. :-) Celkový historický počet případů už se alarmujícím způsobem blíží počtu lidí, který umřou za jeden víkend na silnicích jednoho okresního městečka. Čili se to úplně vymklo z rukou, kult smrti bují, populace je v ohrožení a strašidlo kráčí Evropou. Zastavme to, jestli už neni pozdě!!!

(A hned pak tu silniční dopravu a automobilismus obecně. Přecijen, i kdyby to mělo zachránit jen jediný lidský život...)

1 0
možnosti
TK

No v nacistickém německu to začalo žádostí jednoho otce o zabití těžce postiženého syna a skončilo cca v roce 1941 s cca 70-90tisíci zabitých :-)

0 1
možnosti
PB

Pane doktore, nenapadlo Vás někdy, že většinou myšlenky na odchod z tohoto světa přicházejí tehdy, když doktoři léčí tělo a ignorují duši ?

Není to jediný důvod, ale hraje svoji roli.

Sám se popisujete jako lékař a filosof.

Jak to vidíte ?

2 0
možnosti
JC

Nemyslím, že máte pravdu.

Spousta sebevrahů se u lékaře vůbec neobjeví.

Prostě si tu myšlenku připustí, začnou se jí zaobírat, ona nad nimi postupně získává moc a pak najednou už opravdu nevidí žádné jiné východisko a skočí z Nuselského mostu.

0 0
možnosti
MK

Zato konzervativci myslí na člověka jen před narozením – jo, to by se roztrhali, aby ochránili ó to nevinné děťátko a jeho právo na život. Ale po narození – máš smůlu, každý svého štěstí strůjcem. To je altruismus, co?

1 0
možnosti
TL

A co kritizujete? Jak je to před tím, nebo po tom?

2 0
možnosti
Foto

Autorovi bych nepřál dlouhé umírání v krutých bolestech, ale asi jedině pak by mu došlo, že ono je to s tou euthanazií ještě jinak. Etická otázka: Čím majetkem je lidský život, když by člověk sám neměl právo o něm rozhodovat?

3 0
možnosti
TL

Děkuji, že by jste mi to nepřál, ani vám já. Ale myslím, že to není důležité, myslím, že uznáte, že ne všichni, co trpěli, volali po eutanázii. Pokud bych tedy trpěl, myslíte si, že bych změnil názor? A čí majetek je lidský život? To tedy opravdu nevím, že život je majetek, co se dá koupit a prodat, rád se nechám poučit

4 0
možnosti
JC

Ano, je to tak.

Teď začne být nepohodlným vězňům předhazováno, že toto je řešení. A zanedlouho se už o "eutanazíích" vězňů nebude ani psát.

0 0
možnosti
JT

Ten predpokladany souhlas je dobre zverstvo. Uz vidim, jak nekdo rika "nezabijejte me", ale oni ho zabijou, protoze casto lhal a neverili mu, ze chce opravdu zit.

0 0
možnosti