Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Smoking Lilly

20. 9. 2012 21:00
Nemohlo by to pohanet nejaky automobil?

....:-P

0 0
možnosti
P

Pietrolini

20. 9. 2012 9:01
Černý trh pojede dál.

Očekávám že chycené "pěšáky" pak budou strašit vyšší tresty...;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 9. 2012 9:00
jakékoliv řešení "nahonem" je samozřejmě špatné

A bohužel, vláda už dnes neřeší celou problematiku výroby,distribuce a prodeje bezpečného alkoholu, ale prostě už jen ten fakt, že někde ve skladech a obchodech leží neznámo kde a neznámo kolik jedovatého alkoholu. Úplně absolutní řešení by bylo jediné-prostě nařídit všechen ten starý alkohol zlikvidovat,. A až teprve potom povolit návoz nového. Ale ani k tomu tato "zodpovědná " vláda nenajde odvahu.

Dlouhodobých řešení by samozřejmě bylo takzvaně hafo. Od sníženích spotřebních daní (čím poklesne poptávka po nelegálním alkoholu), přes různé rodné listy pro každou láhev (a klidně může být i ve špuntech GPS), zvýšených kontrol nelegálního prodeje alkoholu ale až třeba k vytvoření naprosto (i na státu) nezávislých certifikačních laboratoří,které budou sami certifikovat ,kontrolovat a vydávat obchodům osvědčení "nezávadný alkohol". a pochopitelně, taky tato osvědčení odebírat...Ale to se obávám že jak opadne "vlna úmrtí", tak vláda zase hodí všechno pod stůl...

0 0
možnosti
JR

avatar30

20. 9. 2012 9:10
Re: jakékoliv řešení

Co se dlouhodobeho reseni tyce, tak snizeni spotrebni dane nelegalni obchod nezmensi. Pokud totiz ted postavim na stul 2 lahve, jednu za 100,- a druhou za 50,- a za tyden postavim na stul opet 2 lahve, jednu za 70,- a druhou za 50,-, tak vysledek bude vzdy temer stejny. Ono totiz chutove neni mezi pancovanym a legalnim alkoholem temer zadny rozdil. Rozhodne ho nepozna laik. To, ze jim tam ted uluitl methanol, je omyl cerneho trhu. V zasade totiz by cerny trh a s alkoholem nejvice kvetl ve Svedsku a to si nemyslim. S tim ostatnim souhlas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik