Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

petulie chrupavková

16. 6. 2008 16:58
pomoc!

tak to já jsem v nějakém úřednickém pekle! jo já jsem si vždycky uměla vybrat

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

16. 6. 2008 13:40
Koukám, že

Koukám, že autor nezná rozdíl mezi pojmy "veřejná správa", "státní správa" a "samospráva". Vřele doporučuji tento nedostatek napravit a zmíněné pojmy ASAP nastudovat (ASAP = as soon as possible = co nejdříve).

0 0
možnosti
K

kacer.blog

16. 6. 2008 13:03
Mýlíte se,

ve skutečnosti je to daleko horší. ;-D

0 0
možnosti
S

Sampis

16. 6. 2008 11:31
Z vás mluví prostá

závist. Kdo by nechtěl být placen za nicnedělání? Ovšem už vám uniká, že velká část úřadů byla zrušena a jsou jen v krajských městech. Úředník, stejně jako spousta jiných profesí,  není vytížen 8/5. Není to práce u pásu. Co se týče předávání míst známým, děje se to i v soukromém sektoru. Vlastně se tam děje vše co jste popsal, jen vy to házíte na úředníky.

p.s.: Nikdy jsem na žádném úřadě nepracovala a vždy jsem byl zaměstnán v soukromém sektoru.

0 0
možnosti
Z

zuuska

16. 6. 2008 12:12
Re: Z vás mluví prostá

To je hezké, že se úředníků "zastáváte". Jenom bych chtěla podotknout takovou maličkost ( ironie ), že být státní úředník, neznamená, že nic neděláte. Je to zaměstnání jako každé jiné. Já třeba pracuji u přepážky a není to zase taková zábava a pohodička jak zde pán nadnesl. A taky pracovní dobu máme docela náročnou, v tom zas má výhodu soukromý sektor.

0 0
možnosti
Z

zuuska

16. 6. 2008 10:59
Neplatí všude...

Já sama jsem státní úřednice a některé Vaše postřehy jsou v rámci vystižené. Ale nesouhlasím s plošným zobecňováním. Mně je 21 a pracuji v jednom z větších měst. Není pravda, že by zde někdo neuměl s počítačem a již vůbec není pravda, že by se někdo nechtěl zúčastnit školení. To zas záleží na tom, zda nám to školení vedení vůbec umožní. A s tím držením místeček pro známé to také nebude tak žhavé. Nehledě na to, že příjmy ve státní správě nejsou zase tak vysoké. Např.u soukromé firmy věřím, že by si člověk vydělal víc. To zase vyvažuje ty jistoty, dovolenou a "klídek". Tak být Vámi, neházela bych všechny stoprocentně do jednoho pytle.

0 0
možnosti
PJ

patockajan

16. 6. 2008 12:34
Re: Neplatí všude...

No, jistě. Bral bych, kdyby autor napsal: pracoval jsem na úřadech různých stupňů pár let a toto je výsledek mých zkušeností. Pak by nemohl psát bláboly o úřednících neovládajících počítače. Já jsem na úřadě pracoval tři roky a nikoho, kdo by neuměl s počítačem jsem tam, kromě uklizeček, nepotkal. Samozřejmě, jestli někdo dělá někde na výdeji občanek nebo u kopírky, tak asi nebude umět makra nebo tvorbu složitějších tabulek, ale k čemu by to takové pracovnici bylo. Rovněž neochota školit se je hloupost, spíš je málo příležitostí se na podobná školení dostat. Kdo tam za vás bude pak sedět, že?

0 0
možnosti
PN

vver440

16. 6. 2008 10:02
karma, velice výstižně napsaný

a taky velice pravdivý

0 0
možnosti
KV

troglodit

16. 6. 2008 10:02
Výstižné

Přesně to vystihuje moje zkušenosti.

Jenom bych doplnil, že úředníky velmi postihla jakoby změna po "revoluci", ale už se z toho vzpamatovali a jedou pořád dál.   R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 235
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1513x
Lehce zapšklý optimista...

Seznam rubrik