Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

VLDX

23. 8. 2008 16:28
Přesně tak

Naposledy jsem jel po rychlostní silnici 125 km/h a najednou se přiřítil plně naložedný VW Prassat a nalepil se mi na kufr a začal mě problikávat dálkovkama a vůbec ho nezajímalo, že zrovna předjíždím Tatrovku, která frčela hodně přes 90 km/h. Měl jsem chuť ho pořádně probrzdit, aby si to v té palici srovnal! Příště to udělám až zase uvidím nějakýho takovýho pitomceRv

0 0
možnosti
KD

divilek

18. 8. 2008 8:29
Přílišná pomalost je taky špatná...

...mnohdy nervozita řidičů, či předjíždění za každou cenu souvisí i s pomalostí 1 řidiče, který za sebou navléká ostatní auta jako korálky a raduje se, že jim to taky nejede. Jestliže je někde dovoleno jet 90 km/h a někdo se tam systematicky plouží 40 - 50 km/h (dost často v nadupaném autě a s telefonem na uchu) a není možné ho předjet ani po 10 km, je to taky na mrtvici. Včera jsem takhle jel 40 - 50 km/h za oplem a oktávií po okreskách a řidič oplu za to vzal (100 km/h), až když jsem starým favoritem předjel oktávii a chystal se i na opla. A v tom je problém - pokud takových aut jede za někým hodně pomalým více, šance předjet jej na našich silnicích klesá téměř na nulu (neustálé zatáčky, nebo auta v protisměru). Líbil se mi systém v USA, kde měli na silnicích, kde hrozila dlouhá jízda za pomalejšími vozidly, co pár mil přídavný pruh cca 1 km (?), kde mělo pomalé vozidlo povinnost odbočit a nechat předjet všechny rychlejší auta za sebou.

0 0
možnosti
PS

alienated

17. 8. 2008 19:31
hm...

Souhlasím s mnohými, že určité pasáže článku jsou napsány trošku neomaleně. Ale s v ětšinou souhlasím. I když... nedávno mě jedna z mých mnoha příhod téměř vybudila k tomu, abych napsal vlastní blog. Téměř. Takže...co jsem tam chtěl napsat?  Chtěl jsem napsat o tom...ale, to by bylo na dlouho. Výsledek mých zážitků je to, že jsem si vyrobil samolepky s nápisem "jezdím jako P..." a v případě konfliktu již příště nebudu vyskakovat z auta divoce gestikulovat na řidiče co se chová jako blb. S klidem angličana přijdu, samolepku přilepím na dveře a zase usednu za ten svůj volant. Případů kdy toho budu moct využít ... přibývá...

0 0
možnosti
VH

cvlad

17. 8. 2008 19:12
Až Vám bude sedmdesát.

Odevzdáte řidičák abyste nevadil na silnici  protože kdo je starej nepatří na silnici?Máte stěstí že nejste ženská protože by Vám nadávali chytráci kteří si myslí žě silnice je jen pro mladé a nezchátralé.Váš článek není o problémech v dopravě ale o tom že máte problém sám se sebou.

0 0
možnosti
KD

divilek

18. 8. 2008 8:36
Re: Až Vám bude sedmdesát.

Znám i staré lidi, kteří to udělali - řekli si, že už na dnešní provoz nemají reakce a zrak a ohrožovali by ostatní a řidičák odevzdali a auto prodali. A jsou i nehody, které zaviní i někdo dost starý tím, že neměl patřičné reakce. Ale pochopitelně u každého se může věk projevovat jinak (viz 90letý žokej v TV, který kromě dělání kliků a výběhů schodů a jízdě na koni i suverénně řídil auto...

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

17. 8. 2008 15:12
Pokutu by měl dostat autor článku

S autorem nesouhlasím. Ženy obecně patří k té méně nebezpečné skupině řidičů a ve většině případů to nejsou ony, které ohrožují bezpečnost sil. provozu.

Rovněž je smutné, že autor nezná pravidlo zipu, jak tu správně napsali někteří mí předdiskutéři.

Pokutu by tedy nedostal ten, co správně jede až nakonec svého pruhu a pak se pomocí "zipu" zařadí.

Ale pokutu by měl dostat právě autor a všichni další, kteří vytvářejí v podobných  případech dlouhou kolonu v pruhu jednom a na konci pak nepouštějí do pruhu ty, jež dodržují  pravidla.

Doporučuji autorovi najít zde na blozích iDnes a přečíst si články, které si stěžují právě na ty, které představuje autor. Stačí zadat do zdejšího vyhledvače "zip".

0 0
možnosti
N

nictipotomnení

17. 8. 2008 13:53
Původně jsem myslela, že to bude pěkný článeček,

ale koukám, že jste se snížil pouze k urážení ženských a starších lidí za volantem. Jsem žena, denně jezdím a myslím, že nejezdím špatně. Třeba včera se přede mnou táhl magor, zhruba ve vašem věku cca 70km/h. Při předjíždění zrychlil na 100, sotva jeho favorit dýchal, ale asi nemohl unést, že ho předjede blondýna :-). Není to na přes ústa? Kdoví, zdali jste to nebyl vy. Ale ne, to bych se mýlila, vy jste MUŽ ŘIDIČ, který jezdí vždy dobře a neomylně. V

Mimochodem, toho magora jsem předjela a nevím proč, ale ťukal si na čelo, asi neví, že je povolená rychlost 90 km/h, možná jsem mu pošramotila ego, jako ho nějaká jiná ženská pošramotila vám?

0 0
možnosti
KD

divilek

18. 8. 2008 8:45
Re: Původně jsem myslela, že to bude pěkný článeček,

Všeobecně jezdí ženy asi opatrněji než muži, určitá pomalost některých může být i otázkou nevyježděnosti či nedostatečné praxe (pokud se zrovna nemaluje rtěnkou nebo netelefonuje). Ale jinak je mi srdečně jedno kdo mě předjíždí, i já se snažím předjet vše, o čem mám pocit, že se zbytečně plouží (a znám i horší ploužáky než 70 km/h :-)). Ale také nemám rád, když se jede zbytečně pomalu tam, kde je povoleno třeba 2x tolik. Ale je jasné, že nevím, kdo z pomalých řidičů má čerstvě autoškolu, poruchu auta, zdravotní problémy a podobně. A je fakt, že si to člověk (který umí jet i rychleji) uvědomí, až když je sám z nějakého důvodu pomalý a brzdí tím ostatní...

0 0
možnosti
JP

refins

17. 8. 2008 13:06
Hlásím se!

Zdravím rodáka a hlásím se, že jsem jeden z těch "bezohledných" řidičů. Jak už někdo v diskusi napsal, existuje něco jako pravidlo zipu... Proto tam jsou dva pruhy, aby se oba zaplnili a před uzavírkou se oba pruhy spojily v jeden (důsledek je, že ta kolona v jednom pruhu není tak dlouhá a všichni jsou schopni projet křižovatkou a nevadit tam). Nechci generalizovat, ale měl byste se dojet podívat alespoň do Pardubic - vzhledem k velkému množství uzavírek se tam lidé toto pravidlo už naučili :)

Co je velký nešvar Hradce je přesný opak toho, co jste zmínil. Dva jedoucí pruhy a vy se potřebujete dostat do druhého, ale prostě se tam nedostanete, protože byste někoho předjel a to se prostě nedělá. Lidi jsou ochotnější zatroubit, vztyčit prostředníček a nadávat Vám do debilů, než aby sundali nohu z plynu a vy se mohl pohodlně zařadit... Takže ano, tolerance a ohleduplnost chybí... bohužel Váš příklad říká, že i u Vás :)

0 0
možnosti
N

nictipotomnení

17. 8. 2008 13:55
Re: Hlásím se!

R^ Pana autora asi někdo předjel a pošramotil mu ego a tímto ho chce urážet. Možná to byla nějaká ženská, znalá pravidel. ;-D

0 0
možnosti
N

nizj

17. 8. 2008 12:44
český řidič

Na českých silnicích je tolik mrtvých, protože typický český řidič je bezchybný, nesmrtelný suverén, který ovládá razantní jízdu na jakékoliv silnici. Je schopen  se  celou cestu lepit svému sousedovi na silnici metr za zadek, aniž by pochopil, co je bezpečná vzdálenost.Fyzikální zákony neuznává, technický stav vozidla je spíše slabší, stejně jako je slabá jeho schopnost předvídat a jezdit ohleduplně.

Horší snad už jsou jen Poláci....Rv

0 0
možnosti
LJ

Lukáš Jelínek

17. 8. 2008 12:38
Zjevně...

...jste nezaznamenal, že existuje jakési "pravidlo zipu". Čili věc jako "předjíždění kolony" je nesmysl, naopak by se mělo normálně pokračovat až k místu uzavírky. Tam by řidiči v průběžném pruhu měli ty druhé pouštět právě podle pravidla zipu.

0 0
možnosti
IZ

Ajvn

17. 8. 2008 12:37
zipovani

Uznavam, nejsem z Hradce, neznam popisovane misto, ale musim Vam pripomenout, ze pokud jedete kolem znacky, ktera informuje, ze se za x set metru pruhy sbihaji v jeden, neni Vasi povinnosti okamzite prejet do dale prubezneho pruhu! Cele to bohuzel vnimate presne opacne, nez jak by to melo spravne fungovat. Typicky cesky nesvar je, ze ridici vytvori dlouhou kolonu v jedinem pruhu, zatimco druhy pruh je stovky metru volny. A najde se casto i takovej vul, ktery schvalne najede autem do stredu obou pruhu, aby nikdo nemohl projet az na konec, kam az dojet lze, ackoliv je to ze zakona povolene! Az se nauci cesky ridici pravidlu zipu, bude klid. Do te doby tu budou jen podobne prispevky jako Vas, ktere jen odhaluji, ze autori-ridici neznaji elementarni pravidla silnicniho provozu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 235
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1513x
Lehce zapšklý optimista...

Seznam rubrik