Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KU

Karelur

30. 3. 2008 23:15
Já osobně vietnamce moc nemusím

, ale uznávám, že na rozdíl od jiných exotů jsou pracovití a nedělají bordel. Co se týká pojídání psů, tak v tom dokonce vidím pro naši společnost jisté positivum. ČR má statisticky největší počet chovaných psů v EU na hlavu. Každé krajské a okresní město u nás vydává milionové částky a provoz útulků a statisíce (a miliony) na čištění chodníků. Tyto peníze kryjí poplatky za psy jen z malé části . Zbytek platí lidé a ty peníze jim pak jinde chybí. Například jen město Plzeň vynakládá na provoz útulku ročně 3,5 mil Kč. Za ty peníze by mohli dostat obecní byt 3 rodiny !

Pokud tedy část psů skončí na talíři je to jedině +.

0 0
možnosti
M

miaow

30. 3. 2008 14:14
zajimavy clanek

Myslite, ze lidi co maji prase doma jako domaciho mazlicka neji veprove? To by me zajimalo! ja bych psa jist nemohla, protoze mam jednoho doma, ale to je jen muj nazor.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

31. 3. 2008 7:41
Re: zajimavy clanek

To bude možná tím, že prasata se chovají primárně na maso. V moderníspolečnosti jsou psi jsou buď pracovní nebo společenští.

0 0
možnosti
PTDT

Lenka PT

30. 3. 2008 13:51
Češi,

prosím vás, udržte si pověst kultivovaného národa a psy nejezte! Stejně není psí maso nijak zvlášť dobré :-©

0 0
možnosti
RD

Dvořáček,Ostrava

30. 3. 2008 17:54
Re: Češi,

Lenko, záleží na tom jak je upravené! Na šachtě v letech 1950 až 1985 jsme s odpuštěním, sežrali hodně pejsků, ale byli to vždycky ti, kteří pokousali svého vlastního pána a nebylo jim pomoci. To se zavolal příslušník, který pejska od zákona zastřelil a odvezl se na šachtu. Zajímavé bylo, že 95 % bylo ovčáků a vlčáků. Sádlo se vyškvařilo a mazali si tím "pajšl", zaprášení havíři, zbytek byl na konzumaci. A pište si, že když jsem domů jednou přinesl kýtu, kterou jsem prohlásil za srnčí, napajcovanou jsme ji zblajzli s ženou a dvěma dcerami a věřte, že mi nikdy později neuvěřili, že to bylo s pejska.

A propos : Můj vztah ke psům je tady na bloggu obecně znám, mám (měl jsem) tři roťany a jsou to členové rodiny, ale proč ne?  

0 0
možnosti
E

eNden

30. 3. 2008 13:42
?????????

Myslela jsem, že jsme v 21. století a že jsme kulturní národ. Podle příspěvků to vypadá, že jsem se hluboce mýlila. Považuji lidi co jedí psy za "lidojedy"8-o:-©:-©:-©.

0 0
možnosti
ZZ

Zuzanka25

30. 3. 2008 18:24
Re: ?????????

Uplne stejne se na nas koukaji americani, protoze jime kraliky. Kralik je totiz nimi povazovan obecne za domaciho mazlicka.

Jedna z expozic na Ellis Island, (ostruvku pri New Yorku, kterym si prosli temer vsichni imigranti na zacatku minuleho stoleti, kde museli postoupit nejen zdravotni ale i psychologicke vysetreni), dokumentuje rozdilnost kultur. Imigranti meli popsat obrazek co na obrazku vidi. Podle americanu na obrazku byl mrtvy kralik a deti, ktere pripravovali pohreb pro sveho domaciho mazlicka. Evropsti imigranti, zvlast ti ze slovanskych narodu na stejnem obrazku videli, jak si deti pripravuji veceri. :-) Odpovedi samozrejme zpusobovali sok, ale po tom co americani pochopili, ze se nejedna o mentalni uchylku, nybrz o kulturni rozdil, prestali tento obrazek pouzivat.

Holt jiny kraj, jiny mrav...

0 0
možnosti
H

hella.k

30. 3. 2008 13:00
Tak, ty chceš

Tak, ty chceš asi mnoho lidí naštvat. Člověk, který nemá rád zvířata, nemá rád ani lidi. Napsat článek v tomto stylu, může jenom člověk bez citu a lásky k nejlepším přátelům člověka.:-(

0 0
možnosti
JH

havaras

30. 3. 2008 13:13
zastávám se autora a nesouhlasím s vaším příspěvkem

to není pravda že kdo nemá rád zvířata,takže nemá rád lidi.Třeba já jsem toho klasickým příkladem.Mám rád skoro všechny zvířata a taky skoro všechny lidi,a taky spusta lidí má rádo mne.Jestli i zvířata tak to nevím na 100 procent,protože se s nema jaksi nedomluvím

0 0
možnosti
JH

havaras

30. 3. 2008 12:54
Pes Je super ,Ale musí se na to jit profesionálně

To jest.Nejlepší je vlčák tak do 5 let stáří.Po vykuchání a rozporcování je potřeba psí maso dát na 24 hodin do studene vody ,Pak se naloží do zeleninovo-česnekového láku ,cibule také neuškodí,a nechá se v chladu ležet alespon týden .Po té do trouby a pěkně pomalu 4 až 6 hodin péct,uplnně nejlepší jsou žebra,Doporučuji čerstvý teplý chleba,Je to vynikající !!! Nesmíte ale trpět předsudky. Ps. už jsme zkoušeli i jezevčíka,dobrmana,bernardyna,ale to vše je o ničem,nevím proč,Musí to být vlčák takový střední .Ps, pro paní co poptávala psí sádlo, ozvěte se mi v září na mu jemail ,budu mít tak cca 0,7 l

0 0
možnosti
PC

petulie chrupavková

30. 3. 2008 12:48
No teda,

já vím, že se psovi říká Nech toho nebo dostaneš teplou boudu a česnekový knoflíky, ale z těch zoonóz bych měla strach. Svalovec by nemusel být jediný.

0 0
možnosti
JP

Ginny

30. 3. 2008 12:35
proč ne psa a prase ano?

Už jsem psala pod článkem Žanety o tom, že psi se na moravském venkově konzumovali i poměrně nedávno.

V osmdesátých letech mladí hoši, chystající se na vojnu, před odvodem běžně píkávali psy - nejraději na česneku. V některých vesnicích se pekl pes na hody. Zase to ale tuším byla záležitost mládeže, možná druh jakési revolty a překračování určitých tabu.

Jinak, psí sádlo je vyhledávaný lék na dětské potíže s průduškami. Neznáte někoho, kdo je prodává? Sháním je bezvýsledně už několik let...

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

30. 3. 2008 10:53
Zvyky.

Dobrý den.

Všechno je zvyk. Jedí se posvátné krávy, vepříci, koně a tak dále. Psi a kočky se stali v naší éře módním doplňkem rodin. Indiáni si psí maso vždy sušili do zásoby. Jak říkám, všechno je zvyk a na všechno je možné vytvořit zákon na ochranu čehokoliv. Pozor na diskriminaci, která se dere do módy. Bude to legrace až se bude na všechno možné  žádat finanční odškodnění.Zase budou chytří chytráci bohatnout.......

Hezký den přeji všem.

0 0
možnosti
C

Cody666

30. 3. 2008 10:35
Pes je dobrý

Jedl jsem ho jak v cizině, tak i u nás, stále se dá pořídit. Mám ho mnohem raději než vepřové. Ale pozor na svalovce, maso je nutné odborně  vyšetřit veterinářem, protože svalovec ze psa je ještě o něco větší nepříjemnost než tasemnice z prasete!Jinak skutečně neexistuje důvod proč psy nejíst.

0 0
možnosti
  • Počet článků 235
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1513x
Lehce zapšklý optimista...

Seznam rubrik