Diskuse
Mňamka za babku
Děkujeme za pochopení.
captain cook
Bubble and squeak
z Anglie je podobne jidlo. Zbytkove brambory a zelenina od tradicni nedelni poledni pecene (brambory a zelenina se tam pecou v troube s masem), nakrajene na kousky, brambory take, nebo casto rozstouchane. Opect dozlatova z obou stran a servirovat s "pickles", tj nakyselo nakladanou zeleninou, cibulkami, okurkami.... v pondeli k obedu nebo veceri
u nas doma byly v pondeli k veceri tradicne knedliky s vajickem a kyselou okurkou. Prima!
Jedine co me na tom vytaci je slovo "mnamka", protoze mi pripomina snazilky a bydlenky z Mimibazaru..
Děkanka Katedry Kroupologické
Re: Bubble and squeak
Bubble&squeak
Mnamka / nenechte se tim odradit. Ja vim, je to ale tezke.
mountbiker
Podobnej zbytkáč dělají ve Švédsku
Jmenuje se to tuší pitt i panna, nebo tak nějak podobně. Brambory, cibule, špek, slanina sůl + pepř a co se doma najde se osmaží stejně a když je osmažíno a sundá se to z plotny, tak se do toho vmíchá patřičný počet žloutků - nemá chybu.
vzdyt_to_rikam
sádlo???
Sádlo??? Jste upad?? A starý brambory??? Co zbyly??? No toto;-)))
Slušný člověk Kvítek Koranda
Re: sádlo???
jen trénuj, chlapče, jen trénuj. Za takových deset let nás Kalousek s kníže pánem k tomu dovedou. Teda až na to, že to sádlo už bude vyrobeno z hořčičného semínka, pokud ne přímo z nafty. Tak leda ty brambory snad budou pravé, pokud si je sám vypěstuješ.
Josef Kobylka
Také mám rád jednoduchá jídla, která vařila moje maminka,
ale to prý nejsem in, tvrdí mla'doši okolo mne. Dávám karmu a
AdamVas
Re: Také mám rád jednoduchá jídla, která vařila moje maminka,
Jako mlaďoš (věk 21 snad ještě odpovídá tomuto termínu) Vám potvrzuji, že in jste Není nad jednoduchá a rychlá jídla á la to, které je v článku
misaviki
Nejlepší bylo když babička upekla chleba
Dodnes vzpomínám na to, jak jsme jako děcka chodili k babičce nahoru, když vařila (vařila vždycky tak, že počítala i s námi). Nejlepší lahoda ultratenké topinky s čajem z lipového květu, brambory upečené jen s trochou česneku nebo paprikou do křupava, placka pečená na kamnech z mouky a vody, polívky ala "co dům dal" a "co zbylo" apod. Když vařila omáčky, byly skvělé a přitom lehounké (máma žárlila a povídala že šizené), místo kuřete upekla "odranca" - části kuřete nebo slepice určené pro vaření polívky a stejně to bylo nejlepší! Ale největší zážitek byl, když upekla chleba. Nic lepšího jsem v životě nejedla a chleba jsme jedli jen tak bez ničeho, jako nejlepší zákusek. Zvláštní bylo, že vydržel docela dlouho a byl pořád dobrý. Když pekla chleba, byl to svátek, seděli jsme u ní nedočkavě u pece a čekali, až vyndá první bochník a ten aspoň trochu vychladne a snědli jsme ho (několik vnoučat). To už dnešní děti asi nezažijí a myslím, že je to velká škoda.
í-mejlka
Jejda!
Naše nejoblíbenější - a pravidelná - nedělní večeře byla: opečené knedlíky (bez ohledu na původ) s cibulkou; podle data 1-2-3 vajíčka; vyklopit na talíř, miska okurek (kyselých nebo salátu - dle ročního období) a pořádný kalfas mlíka!
Raymond Loewy
Konečně někdo rozumný
Kdo nemusí vymýšlet různé speciality