Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GKB-

Glock každopádně bez -e

14. 4. 2008 9:26
No nevím

s termínem "z mých daní", z "našich daní", z "peněz daňových poplatníků" se velmi často ohánějí ti, kteří by měli držet ústa, protože jejich odvody jsou tak nízké (z nejrůznějších důvodů), že jsou vlastně dotováni. A nemyslím tím "socky", ale jistou část arogantních podnikatelů, kteří podnikají za účelem charity - ze svého dotují provoz vlastní firmy.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

14. 4. 2008 9:27
Re: No nevím

P.S. A proto, pozor na slovíčka !

0 0
možnosti
K

kattyka

14. 4. 2008 9:18
nauč se teorii práva a vládní systémy

takže už tomu Senátu prosím vás dejte pokoj, ve vašich letech už byste snad mohl vědět, že je zde parlamentní demokracie a Senát jako druhá komora ( NEROZPUSTITELNÁ ) je tzv.zárukou demokracie a pákou proti zneužití ( kýmkoliv ) - už chápete - ne? no tak si to někde přečtěte a neserte se do věcí, kterým nerozumíte (Y)

0 0
možnosti
MB

buxus

14. 4. 2008 9:34
Re: nauč se teorii práva a vládní systémy

Pominu-li zbytečně hulvátský tón, Váš příspěvek má dva zásadní problémy.

1. Naše Ústava byla přijatá narychlo a po patnácti letech máme mnohem více zkušeností s praktickým fungováním demokracie u nás. Není důvodu proč bychom se nemohli nad současným systémem zamyslet. Tak to asi také autor myslel. Proto je Vaše poznámka o "učení" zbytečná.

2. V mnoha demokratických státech funguje jednokomorový systíém stejně jako dvoukomorový. Tvrdošíjné lpění na dvoukomorovém systému, kdy druhou komoru přes 80% občanů soustavně ignoruje, protože s její existencí nesouhlasí, je velmi pochybné. A co se týče demokratické pojistky - vládní krizi, po které nastoupila Tošovského vláda, neřešil Senát, ale prezident Havel, který k tomu měl stejně pochybné pravomoce, jako Senát.

0 0
možnosti
E

eNden

14. 4. 2008 9:12
**************

To by mě tedy zajímalo, co  znamená pojem - angažovaná veřejnost. Jestli to někdo víte, prosím o vysvětlení, protože autor s námi nemluví, takže nevysvětlí....8-o;-D?

0 0
možnosti