Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NB

j@ck

15. 4. 2008 14:56
-

JJ, dobry fotky. Jde videt ze mate zrejme digitalni zdradlovu.

BTW: ja sam fotim velmi rad jako amater, ale z vlastni zkusenosti vim, ze jsou lide, kteri fotit vubec neumi, proste foti priserne, nemaji zadny smysl pro kompozici a jsou schopni na fotce uriznout cloveku hlavu. Pro ne mozna par rad neni od veci :-)

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

15. 4. 2008 14:22
pokracujte

pokracujte pro zacatecniky a mirne poikrocile jsou to cenne rady. a nenechte se otravit prispivatelem MirkemE, ktery je poloprofesional, ktery uz foti nekolik let a i jeho reakce podle toho vypadaji. Kdyz nekdo skutecne zacina a to se nejedna jenom o to, ze si hned koupi zrcadlovku, ale rekneme si uprimne - zaciname s obycejnym digitalnym kompaktem, tak kazda rada o tom, jak vylepsit fotku bude dobra. Rady pana MirkaE jsou urceny uz pokrocilym, kteri se vyznaji v pojmech fotografie, ale zacatecnikovi to nic nerika (a dlouho ani nebude). Ale fotky chce mit jakoby profesionalni, co je zatim jenom o kompozici a zlatem rezu, to bych volil na zacatek ja. hezky den.

0 0
možnosti
M

MirekE

15. 4. 2008 14:53
Re: pokracujte

1. nejsem poloprofesionál, jsem nadšený amatér.

2. sám tvrdím, že dobrá fotka není otázkou vybavení ale otázkou fotografova vnímání.

3. Jak jsem napsal, každé rady pro fotoamatéru jsou určitě vítány, ale zrovna tak jako vy jsem napsal, že začít by se mělo u řemesla, tedy u kompozice a expozice.

0 0
možnosti
M

MirekE

15. 4. 2008 13:07
Rady by měly mít hlavu a patu.

Pane kolego,

každý článek který povede ke vzdělávání fotografické veřejnosti je myslím vítán, ovšem bylo by možná vhodné zamyslet se nad pořadím probíraných bodů, rozhodně neopomínat pravidla kompozice, expozice, prostě nejprve řemeslo a pak tvorba. V případě vzdělávání to asi jinak nepůjde. :)))

0 0
možnosti
AC

alduša

15. 4. 2008 10:40
Prosím pokračovat....

... mám digitální zrcadlovku (Canon 350D / EF-S 18-55 DC) a rady jak fotit uvítám.

Díky.

0 0
možnosti
JD

pedr64

15. 4. 2008 10:05
jde o to, co chcete fotit

1. štěně do katalogu - pak foto č.2

2. naše štěně na zahradě - foto č.1

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

15. 4. 2008 9:41
Zase bych nepřeháněl s tím blíž.

Za prve může dojít ke zkreslení ( začátečník může vyzkoušet pohledem do vánoční ozdoby ;-D ) a za druhé příjde o rozmazání pozadí ( při přitažení objektu zoomem s malou clonou )  , které je u portretu žádoucí. Ono působí rušivě ostře zabrané listí za hlavou objektu stejně jako když vyfotíme člověka obklopeného konvičkou a motykou ). :-P

0 0
možnosti